Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kerti tó algamentesítő

Rendezés:

Kerti tó algamentesítő kategóriában megtalálható minden olyan eszköz és szer mellyel a tó vízének minőségét, megjelenését, illetve a benne élő élőlények életkörülményeit befolyásolni tudjuk. A tó vízének minőségét, valamint megjelenését az algamentesítő szerekkel tudjuk befolyásolni.

Az algamentesítésre számos megoldás, praktika létezik. De sajnos a folyamatos algamentességhez kifejlesztett szerek használata elengedhetetlen. Legkeresettebb termékünk egy biológia alapanyagú szer, mely egyszerre képes eltávolítani és távol tartani a fonal és lebegő algákat. A fonal algák melyek a köveken, a tómeder oldalán megtapadnak, és csúszós állaguk miatt nehézkesen eltávolíthatók. A zöld algák melyek miatt a tó vize zöld színű, ezzel a tó látvány képét elcsúfítja.

Mely tényezők befolyásolják az alga szaporodást:

  • Amennyiben túl sok hal van a tóban, a hal ürülék és a felesleges táp nagyban elősegíti.
  • A vízinövények ültetéséhez használt humusz, vagy ásott föld.
  • Az esővíz, mely a tetőről vagy a talajszintről bekerül a tó vízbe.
  • Az őszi lombhullás során a fák levelei, melyek a vízbe hullva bomlásnak indulnak.
  • A kerti tóba telepített kövek, melyek foszfor tartalmúak.
  • Alul tervezett gépészet, problémát jelenthet a túl erősen működő szivattyú rendszer, vagy épp a kevésbé működő szűrő berendezés.

Az algamentesítés során figyelni kell arra is, hogy ne pusztítsuk ki teljesen az algákat, hisz jó hatásuk is van. Pl. oxigént termelnek a víz alatti növények számára, valamint eltávolítják a felesleges tápanyagot. Az algák elpusztulásakor megbarnulnak, ezeket el kell távolítani a tó vízből, hogy ne legyen bomlásnak induló tápanyag a vízben.

Kínálatunkból megtalálható az algamentesítéshez alkalmazható BioBird algamentesítő, mely egy biológiai mikroorganizmusokból álló szer. Alkalmazásával egy 90 napos hatás érhető el, valamint a legfontosabb tulajdonsága, hogy egyszerre mind a kettő típusú algára megoldást kínál. Mielőtt a szert alkalmazná szükséges az UV-C csírátlanító készülék kikapcsolása. A készülék megakadályozza a szer hatásfokának kifejtését.

A kategóriában található algamentesítő különböző formában pl. folyadék, tabletta.

Ezen termékek alkalmazása során érdemes körültekintőbben választanunk, hisz többnyire csak az egyik típusú algára add számunkra megoldást. Bármely formában alkalmazzuk az algamentesítő szereket mindig fontos betartani az előírt adagolási mennyiséget. Az algamentesítő szerek alkalmazása során fontos a gépészetek rendszeres tisztítása az elhalt algáktól.