Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kerti tó vízesés és csobogó

Rendezés:

Kerti vízeséselem, fekete - Top Start

12 db raktáron
8.074 Ft 4.486 Ft

Kerti vízeséselem - Missouri Top

3 db raktáron
21.383 Ft 11.880 Ft

Kerti dekorációs fal - Wicker V

1 db raktáron
70.119 Ft 38.955 Ft

Kerti dekorációs fal - Wicker VI

1 db raktáron
79.557 Ft 44.198 Ft

Kerti csobogó fedőlap - Ontario 60

1 db raktáron
15.160 Ft 8.422 Ft

Kerti vízeséselem, inox - Birdie LED

1 db raktáron
246.057 Ft 136.699 Ft

Kerti tó vízesés és csobogó kategóriában elérhető minden olyan termék mely a csobogó és vízesés kialakításához szükséges.

Sokféle csobogó és vízesés típussal találkozhatunk, melyek a tó vízéből vagy egy medence tartályból táplálható. A tó vízből táplált csobogó vagy vízesés jelentősége az oxigén juttatása a tó vízbe az élőlények számára. A kerti csobogó egy medence tartályból táplált csobogó, mely a kert kiemelt látványelemét biztosítja.

A kerti csobogó táplálásához érdemes szökőkút szivattyút választani, melyekben a szűrő csonk előtti részen egy szivacs található.  Ez a szivacs megakadályozza a nagyobb szemcsék átjutását a csobogóba, így elkerülhető a szennyeződésektől történő eldugulás. A szivacsok hamar eltömődnek, ezért ajánlott a rendszeres tisztításuk.

A Kerti tó vízesés és csobogó kategóriában található komplett csobogó szett. Ezek a szettek tartalmazzák a csobogó üzemeltetéshez az összes kiegészítő elemet pl. csobogó test, vízmedence, medence fedőrács, szivattyú, tömlő, szerelvények, világítás. Amennyiben ilyen típust választunk nincs semmi egyéb teendők, csak összeállítani a csobogót, feltölteni vízzel és már gyönyörködhetünk is a megnyugtató látványban. Azok a csobogók melyek rendelkeznek világítással a nap végén a sötétebb időben is megnyerő látványt nyújtanak. Saját magunk is össze tudunk állítani különböző elemekből egy kerti csobogót. A kerti tó vízesés és csobogó kategóriában megtalál számos „alapanyagot” pl. Kerti csobogó fedőrács, Szökőkút medence. Ezek a típusú csobogók bárhova felállíthatók a kertben, teraszon.

A kerti tó vízből táplált patak, vízesés kialakításánál fontos figyelembe venni, hogy milyen magas és széles, illetve milyen mennyiségű víz a tervezet látvány kép. Ezekhez az információkhoz mérten szükséges kiválasztani a szivattyú teljesítményét, víz emelő képességét. Egy látványos vízeséshez érdemes nagyobb teljesítményű szivattyút választani.

A patak kialakításához elérhetőek előre gyártott vízesés elemek, melyek egyszerű egymásba helyezésével bármilyen hosszúságút építhetünk. Különböző elemekkel meg tudjuk tervezni a patak elejét, a középső szakaszát és a tóba vissza érkező részt. A fantáziánk alapján tudjuk elkészíteni a patakot, mellyel kellő oxigént tudunk a tó vízbe juttatni.

A szivattyú rendszeres karbantartása szükséges, melyet 3-4 havonta szükséges elvégezni. A szezon elteltével a szivattyút tisztán, fagytól mentes helyen tartsuk