300 literes szögletes esővízgyűjtő tartály csomag, zöld színű
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tekintse meg a legújabb termékeinket!

300 literes szögletes esővízgyűjtő tartály csomag

44.961 Ft 43.612 Ft (34.340 Ft + ÁFA)
Szín
 
Űrtartalom
300 L
Menny.:csomag
1
Gyártó cikkszám: CSSZ300
Elérhetőség: 12 csomag raktáron

300 literes szögletes esővízgyűjtő tartály csomag

A csomag tartalmazza az 300 literes zöld színű, szögletes esővízgyűjtő tartályt, műanyag csapot, tetőt, talpat valamint a hozzá tartozó ereszcsatorna szűrőt

Leírás és Paraméterek

300 literes szögletes esővízgyűjtő tartály csomag

A csomag tartalmaz:
1 db 300 literes, szögletes zöld esővízgyűjtő tartályt, amelyhez műanyag csap és tető tartozik,
1 db a tartályhoz illeszkedő talpat, amely jelentősen megkönnyíti a víz kivételt, valamint
1 db De Luxe önműködő töltőszerkezet, szürke színben.


Kerek ereszcsatornákba illeszkedő DE LUXE ereszcsatorna szűrő
A csomagban található beépítési útmutató segítségével gyors és egyszerű a beszerelés
A csomag tartalmazza a DE LUXE ereszcsatorna szűrőt, egy rugalmas tömlőt és egy műanyag csatlakozót
Az ereszcsatorna szűrő biztosítja a tartályból való felesleges esővíz túlfolyását, megakadályozva a tartály kiömlését
A belsejében található szűrőbetét megakadályozza, hogy szennyeződés kerüljön az esővízgyűjtő tartályba
Kialakításának köszönhetően egy mozdulattal könnyedén téliesíthető.

Telepítési útmutató:

A tartályt kizárólag vízszintes , egyenletes, kemény felületen lehet telepíteni.

A talpnak vagy tartály fenéknek minden ponton fel kell ülnie az egyenletes teherelosztás miatt.

A De Luxe ereszcsatorna szűrő beszereléséhez segítséget nyújtó video itt tekinthető meg.


Maximális tetőfelület: 80 m2

Felhasználási területek:

Esővízkezelés

 

Adatok:

Mérete: 66x80x125 cm

Súly: 8,5 kg

Térfogat: 300 l

Az esővízgyűjtő csomagokban az esővíz tisztántartása is megoldott, mivel mindent megtalál a csomagban hozzá, ami a kristálytiszta vízhez és gyűjtéséhez szükséges.

A tartályok helye legoptimálisabban az esővízcsatorna mellett, vagy annak közelében van. Célszerű úgy elhelyezni őket, hogy könnyen és akadálymentesen megközelíthetőek legyenek. Javasolt továbbá egy esővízgyűjtő tartály talp megvásárlása is a kellő stabilitás és könnyebb víz kivételezés érdekében.

A csomagban minden megtalálható, ami a legegyszerűbb esővízgyűjtéshez szükséges.

A csomag választásakor nem kell azon gondolkodni, hogy a kiválasztott tartály mellé milyen típusú esővízszűrő közül érdemes választani.  Kompakt csomagban elérhető a legoptimálisabb választás.

Az esővíz-tartály csatlakoztatása az ereszcsatornához ugyanolyan egyszerű, mint a víz kivételezése. Az ereszcsatornába helyezett szűrő eltávolítja a durva szennyeződéseket és automatikusan megakadályozza a tartály túlfolyását. Az ereszcsatorna szűrő biztosítja a tartályból való felesleges esővíz túlfolyását, megakadályozva a tartály kiömlését. A belsejébe található szűrőbetét megakadályozza, hogy szennyeződés kerüljön az esővízgyűjtő tartályba. Kialakításának köszönhetően egy mozdulattal könnyedén téliesíthető, ilyenkor az ereszcsatorna szűrő elzáródik, nem enged vizet a tartályba, az esővíz pedig halad tovább az ereszcsatornában.

Az ereszcsatorna szűrő az eresz elvágásával szükséges telepíteni, ezáltal nagyobb vízhozamra számíthatunk, mint egy fúrós verzióval (pl. esőlopó termékek).

További kiegészítők

Univerzális tömlő szett

Az univerzális tömlő szett egy extra lecsapolási lehetőséget biztosít. A tartály tartalmának csökkentésére, valamint a töltöttségi szint ellenőrzésére alkalmas. A szett elemeit vagy a tartály rögzítő eleméhez vagy pedig magára a tartályra lehet felszerelni.

Esővízgyűjtő tartály összekötő
Több esővízgyűjtő tartály együttes összekötésére szolgáló elem. A tartály oldalába fúrt lyukba illeszthető menetes tömítőgyűrűvel. 3/4” (19 mm), 5/4” (32 mm), 2” (50 mm) méretekben megtalálható összekötő elem.

Típus Földfeletti tartály
Forma Szögletes
Típus Egyszerű

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
2020. 08. 26.
A termék nem rossz, de...
- A hordóra vágandó lyukaknál (körkivágóval) két dologra kell figyelni.
1. alaposan le kell sorjázni, mondjuk tapétakssel kívül, belül
2. a kifolyócsap furatát amilyen magasra lehet, olyan magasra kell tenni az alsó bejelölt helyen, ugyanis a hordó feneke vastag, és nem marad hely az ellenanya felcsavarására.
- A szilikonos tömítőgyűrű gyengének bizonyult. Klingerit tömítésre cseréltem.

- Az "esővízlopó", az "önműködő töltőszerkezetet" kb az esővíz 10 %-át, ha a hordóba vezeti. Mivel nekem nem esővíz gyüjtése volt a célom, hanem hogy a tetőről a csatornán lezúduló víz ne a házat mossa alá, ez nem felelt meg. Kissé át kellett alakítani, a felső idom helyére egy fix, szorosan záró fedelet tettem bele, ami éppen illeszkedett a csőcsonkra, (valamilyen doboz teteje volt), a közepére fúrtam egy lyukat, és beleragasztottam egy rövid csődarabot, túlfolyónak. Ez már az esővíz 95 %-át a hordóba terelte, demég nem volt tökletes. Ahol csörgedezett a víz, ott jó volt, de ahol 10méterről zuhant alá, ott orrán-száján kicspott a víz - ez a szerkezet nem tömített, az elzáró karoknál is rés van, eláztatta a falat.
Egy csillapító tagot kellett eszkábálnom fölé, a csatornába.

Egy 30-35 cm-es 110-es PVC cső kellett hozzá, egy 13 és egy 8-9 cm-es SÍRVÁZA, meg némi rozsdamentes drót. Sírvázát az OBI-ban pár száz forintért kapni.

A nagyobb sírváza tölcsérszerű tetejéből annyit vágtam le, majd csiszoltam le, hogy pontosan beleférjen a csatornába. Az alsó részét is levágtam, hogy tényleg tölcsér formája legyen.

A kisebbik sírvázának a csúcsos végét levágtam, majd szájával lefelé a nagyobbik váza keskenyebb végén feldugtam, és 2x4 vékony furaton keresztül úgy rögzítettem a dróttal, hogy a tölcsér átal összegyűjtött vizet újra a csatornacső falára vezesse, és a két váta között 5-10 mm-es rés maradjon.

Az alsó,kisebb váza tölcsér-szerű részére 4 db lyukat is vágtam, hogy a víz azon keresztül is távozhasson.

Most már kész volt a csillapító tag, de hogy tegyem a csatornacsőbe, és mi fogja a helyén tartani?

Nos, a 110 mm-es műa. szennyvízcső darabra rámértem az esőcsatorna belső kerületét, ráhagytam még fél centit, és így a hengerpalástból kb egy 3 cm-es csíkot kivágtam. Így a csövet össze lehet annyira nyomni, hogy beleférjen a kb 95 mm-es lefolyócsőbe, majd elengedve belefeszüljön. Felülre kerül tehát a sírvázákból összeállított csillapító tag, és ezt tartja a szennyvízcsőből kialakított betét.

No amikor ezzel a csillapító taggal ellátott csatornacsövet csatlakoztattam a "vízlopó" tetejéhez, már egyetlen csepp víz se csapott ki, és 95 %-a a lezúduló víznak a hordóba került.

Miután a hordók elsődleges célja az esővíz felfogása, másodlagos az esetleges hasznosítása, vettem még a hordókhoz egy könnyen mozgatható hordószivattyút, amihez slag csatlakoztatható. Ha nagy esőnél 2/3-ig megtelik a hordó, kiszivattyúzok belőle kb 150-200 litert, hogy a nagy nyári esőknél is maradjon hely.

Minfezek a kisebb problémák csak "kihívást" jelentettek számomra, nem csökkentették az eszközök használhatóságát, némi fejtörés és egy kis szórakozás, majd a jól végzett munka öröme lett a jussom.

Mindazonáltal az ötleteimet a gyártók számára is megfontolandónak tartom...

Értékelésem mindezek ellenére, vagy éppen ezért: 5!