Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

A földalatti esővízgyűjtők előnyei

A földalatti esővízgyűjtők előnyei

Tudta, hogy a csapadékvíz felhasználásával átlagosan a vezetékes víz 35-60%-a megspórolható? Napjainkban emiatt egyre többen választják az alternatív vízellátó rendszereket, amelyek kiválóan látnak el olyan funkciókat, amelyekhez nem kell ivóvíz tisztaságú víz. A professzionális esővízgyűjtés és annak optimális felhasználása ma már bármelyik otthonban megoldható. Legyen szó felszíni vagy földalatti esővízgyűjtő tartályról, a SUNI Kft. webshopjában garantáltan megtalálja az Ön számára ideális megoldást!
 

Melyek a földfelszín alatti esővízgyűjtők előnyei?

Földalatti esővízgyűjtésre rendszerint olyan tartályokat használnak, amelyek 1000 liter feletti űrtartalommal rendelkeznek, de akár a 10.000 liter kapacitást is elérik az egyes esővízgyűjtő alkalmatosságok. A felszíni alternatívákhoz képest a földalatti tartályokban jóval nagyobb mennyiségű vizet lehet összegyűjteni és tárolni. Ezek a termékek minőségi, időtálló anyagból készülnek, annak érdekében, egyes tartályok pedig a talajvízzel könnyedén megbirkóznak a föld alatt. A földalatti vízgyűjtők telepítése rendkívül egyszerű, hiszen különösebb szakértelmet nem igényel, ráadásul választhatunk olyan formájú tartályokat is, amelynek kevés földmunkával is egyszerűen a földbe ékelhetőek.

A földalatti esővízgyűjtő tartályok kiemelt előnye, - az elnevezésből adódóan -, hogy a föld alá telepíthetőek, így nem akadályoznak minket a mindennapi kerti tevékenységek ellátásában, valamint a kert látványát sem befolyásolják, mégis biztosítható általuk a nagy kapacitás fenntartása. Még egy érv, ami a földalatti esővízgyűjtők mellett szól: a földfelszín alatt az esővíz folyamatosan sötétségben, állandó hőmérsékleten van, így nem algásodik, ennek köszönhetően a víz minősége hosszabb távon is jó marad. Ezen viszonyoknak tudható be, hogy a földalatti esővízgyűjtőkkel mindig tiszta és megfelelő keménységű vizet biztosíthatunk növényeink számára.

Professzionális esővízgyűjtés földalatti esővízgyűjtővel

Az optimális esővíz újrahasznosítás érdekében érdemes kifejezetten erre a célra kifejlesztett esővízgyűjtő tartályokat és eszközöket választani. Ezek strapabíró anyagból készülnek és kialakításuknak köszönhetően biztosítják a víz minőségének fenntartását és a felhasználásának hatékonyságát. 

A tartályokra könnyedén ráilleszthetőek a különféle esővízszűrő rendszerek, amelyek a beáramló esővizet megtisztítják a szennyeződésektől. Célszerű a tartályban elhelyezni egy csillapító befogadó edényt is, különösen házi rendszerek alkalmazása esetén, amely meggátolja az üledék réteg felkavarodását a tartály alján. Annak érdekében, hogy a legfinomabb szennyező részecskék is megtelepedhessenek a tartály alján, a leszűrt vizet egy csillapító befogadó edényen keresztül juttatják a tartály aljába. Ez megakadályozza a víz felkavarodását és oxigént is vezet a tartály aljára, tehát a víz mindig tiszta és friss marad.

Földalatti esővízgyűjtő

A víznél alacsonyabb sűrűséggel rendelkező szennyeződések, mint a pollen, a víz felszínén lebegő részecskékből képeznek álló réteget. Ez a túlfolyón keresztül folyamatos eltávolításra kerül. A szifon rendelkezik egy bűzzáróval, ami meggátolja a kellemetlen szagok visszaáramlását a csatornából. 

A földalatti esővízgyűjtő tartályrendszert ajánlott egy szűrővel és egy visszacsapó szeleppel rendelkező úszóval is felszerelni, annak érdekében, hogy a víz a legtisztább rétegből – ami a víz felszínétől viszonyítva kb. 10 cm-re van – érkezzen ki a tartályból. 

A professzionális esővízgyűjtéshez szükséges termékek széles kínálatát találja meg Suni Kft. választékában! Fedezze fel a 1600 literes Cristall Garten-Jet földalatti esővízgyűjtő tartályt vagy a 4500 literes Columbus földfelszín alatti esővízgyűjtő tartályt!

Az esővízgyűjtés létjogosultsága

Az esővízgyűjtés jelentősége abban rejlik, hogy a Földön lévő ivóvízkészletek globálisan csökkenő tendenciát mutatnak. A tiszta víz rendelkezésre állása, összegyűjtése, szűrése, minőségének fenntartása és a háztartásokba eljuttatása egyre nehézkesebb és költségesebb folyamat. A megfelelő esővízgyűjtés nagyban csökkentheti egy háztartás vízfogyasztását az olyan tevékenységek esetén, ahol nem szükséges ivóvíz tisztaságú vizet használni. Az összegyűjtött és megszűrt csapadék felhasználható kert locsoláshoz, autómosáshoz, WC öblítéshez vagy kerti tavak feltöltéséhez.

Fedezze fel Ön is az alternatív vízforrások működtetésének csínját-bínját, amivel támogatja a Föld legnagyobb kincsének, a víznek a fenntartását! A Suni Kft. széles kínálatában minden eszköz a rendelkezésére áll, hogy kiépítsen otthonában egy megbízható esővízgyűjtő rendszert!

 

Következő cikkünk:

A kültéri folyókák korszerű használata