Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

A szennyvízgyűjtő tartály használata

- 2022. 09. 19. 13:36:20
A szennyvízgyűjtő tartály használata

A szennyvízgyűjtő tartályok a szennyvíz és az esővíz gyűjtésére, valamint tárolására alkalmasak. Gyakorta vidéki területeken és kempingekben használják, illetve olyan helyeken, ahol nincs kiépítve a csatornarendszer. Ezek a környezetbarát, 100%-ban újrahasznosítható gyűjtőtartályok szinte bárhol telepíthetőek és megbízható tárolási megoldást nyújtanak. Ám a szennyvíztartályok rendeltetésszerű használatához elengedhetetlen, hogy megismerjük az erre vonatkozó szabályokat! Cikkünkben elhoztuk a legfontosabb tudnivalókat a szennyvíztározó tartályokról!

Hol és milyen célra lehet használni?

A szennyvízgyűjtő tartályok célja, – ahogy a nevéből is következik – hogy a szennyvizet a lehető legoptimálisabb módon tárolja a talaj és az élővilág károsítása nélkül. A szennyvízgyűjtő tartályok használatára különféle előírások vonatkoznak. A csatornahálózat nélküli településeken alapvetően engedélyezett az úgynevezett ülepítős tartály telepítése a háztartásból származó szennyvíz gyűjtésének céljából. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a szennyvíztározó tartály telepítését helyi önkormányzati előírások és rendeletek is szabályozzák, ezért a telepítés előtt mindenképp érdeklődjön az aktuális előírásokról a helyi önkormányzatnál! Miután az előírásokról tájékozódott, a műanyagból készült gyűjtőtartály könnyen telepíthető és biztosítja a tartály teljes tömítettségét. Fontos megemlíteni, hogy a szennyvízgyűjtő tartályok nem alkalmasak ivóvíz tárolására. Ha mégis ez a célja, fedezze fel a az ivóvíz tartály kínálatunkat!

Szennyvízgyűjtő tartályok

Ismerje meg a 15 m3-es fekvőhengeres szennyvízgyűjtő tartályunkat!

Hogyan üzemeltessük a szennyvíztartályt?

A tartály telepítése után annak üzemeltetését is megkezdhetjük. A kifolyásmentes gyűjtőtartálynak a használata könnyű, illetve a vegyi anyagokkal szemben is kiváló ellenállóságot biztosít. A tartály töltési szintjét mérővel, vagy vizuálisan szükséges ellenőrizni. Amennyiben a tartály a teljes telítettség szintjén van, azt minden esetben üríteni kell. Amikor a tartály szintje eléri a maximális megengedett mennyiséget, szállító autót kell hívni, amely kiszivattyúzza a felhalmozott szennyvizet és elszállítja a legközelebbi szennyvíztisztító telepre. A háztartás számára legideálisabb tartály méretet úgy tudja kiszámolni, ha a napi átlagos egy főre jutó vízfogyasztáshoz viszonyít, amely 75-150 literes tartományba sorolható.

Lépésálló szennyvízgyűjtő

Fedezze fel a lépésálló tetővel ellátott szennyvízgyűjtő tartályunkat!

Mi az, amit tilos a szennyvízgyűjtő tartályok esetében?

A szennyvízgyűjtő tartályban tilos az eső- és a szennyvíz kivételével egyéb folyadék tárolása, valamint nem megengedett a tartályon lévő fedelet nyitva hagyni. Tilos a gyűjtőtartály fölé hajolni, vagy abba üres vagy teli állapotában belemászni. Szintén tiltott a karbantartási munkák egyedüli és megfelelő felszerelés nélküli elvégzése, továbbá szerkezeti változtatások bevezetése a gyűjtőtartályban.

Mire használhatóak ezek a tartályok a szennyvízgyűjtésen felül?

A Suni Kft kínálatában fellelhető szennyvízgyűjtő tartályok között található univerzális tartályok a szennyvízgyűjtéshez és az esővízgyűjtéshez egyaránt kiváló alternatívát nyújtanak. A víztárolás és az esővíz további felhasználása a legfontosabb olyan tevékenység, amely a víz- és szennyvíztisztító rendszereket mentesíti és hozzájárul a környezetünk védelméhez. A tartályokat többek között azért érdemes esővízgyűjtés céljából is igénybe venni, mert az elmúlt években bekövetkezett időjárás változások hosszan tartó aszályokat vagy épp hirtelen esőzéseket okoznak. A víztartályok használata lehetővé teszi a helyi árvíz kockázatának minimalizálását, szárazabb időszakokban pedig kiváló alternatíva lehet az összegyűjtött víz a kert öntözésére. Az esővízgyűjtő tartályok használatával támogatjuk a környezet és az ivóvíz megóvását, valamint jelentősen redukálhatjuk a havi vízszámlánk összegét. Legyen Ön is tudatos vízhasználó! 

Legyen szó szennyvízgyűjtésről vagy esővízgyűjtésről, a Suni Kft széles kínálatában minden eszköz a rendelkezésére áll, hogy a legoptimálisabban kiépítsen otthonában egy esővízgyűjtő rendszert! Fedezze fel a minőségi és időtálló, univerzális tartályokat és hozza ki a legtöbbet a víz megfelelő felhasználásából!

 

Következő cikkünk:

Esőlopók - A hasznos kellékek az esővíz szűréshez

Tartalomhoz tartozó címkék: esővízgyűjtő tartály otthon és kert