Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Algamentesítő zöld és fonalalga elleni tabletta 10 db/doboz/

3.035 Ft (2.390 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Gyártó cikkszám: 122405
Elérhetőség: 44 db raktáron
Nem értékelt

A kerti tavak egyik legnagyobb ellensége az alga. 

Az algák okozzák a víz zöld színét, mely minden esetben a biológia egyensúly felborulását jelenti. 

Nagyon fontos ezek az algák megszüntetése, mert nem csak látványban adnak rossz képet, de akár mérgező is lehet a tó élővilágára.

Leírás és Paraméterek

Alglets Algamentesítő zöld és fonalalga elleni tabletta 10 db/doboz/

Az algásodás számos kerti tóban kártevő lehet. Jellemzően az új tavak és a biológiai egyensúly felborulását szenvedett tavak esetében.

Számolja fel az algákat, fonal alga és a zöld algák okozta zöld vizet. Ezek az algák megjelenésükkel rontják a tó látványképét, de ezzel szemben még zavarják is a növények növekedését, mely mellett még lehetetlenné is teszik.

A Velda a pezsgőtablettákat fejlesztett ki ezekre a nehezen eltávolítható algákkal szembe. A tabletták nagyon hatékony anyagot tartalmaznak, amely legyőzik az algák növekedését és biztosítja, hogy a tó hosszú távon algamentes maradjon. Használat előtt mindenképpen olvassa el ezt a használati útmutatót.

Felhasználás

Egy tabletta 1000 liter vízhez elegendő ezért a kisebb dísztavaknál is kiváló eredményeket érhetünk el vele. Egyszerűen a vízbe kell dobni a megfelelő mennyiséget, de úgy, hogy a halak ne ehessék meg.

A tabletta kézhezvétele után mosson alaposan kezet!

Figyelem! Az algamentesítő alkalmazásával a szer oxigént von ki a vízből. Javasolt vízforgatás alkalmazása, vagy mesterséges oxigénbevitel. A víz forgatásánál, és légbevitelnél gondos figyelmet kell fordítani arra, hogy a fenéküledék ne keveredjen fel. Mikrobiológiát károsító vegyszerek és készülékek (pl. UV-C, I-Tronic) használata a Pond Clear mikroorganizmusainak működését tönkreteszi és elpusztítja. A tó feltöltését ellenőrzött vízzel (csapvíz) végezze, ne használjon ellenőrizetlen kútvizet tó feltöltésére.

 Az algamentesítő szerrel egy időben többféle vegyszert ne használjon mert keveredve káros hatást is kiválthatnak.

A fenti leírtak és a használati utasítás betartása mellett, halakra és növényekre nem jelentenek veszélyt.

Az algairtó, algagátló vegyszerek és a készülékek mind az optimális PH, KH, GH, FE, stb. értékekkel rendelkező tavak esetében fejtik ki megfelelően hatásukat. Ezért amennyiben kútvízzel került feltöltésre a tó víz mindenképp ajánlott megvizsgálni a megfelelő értékeket. Kútvízben nem biztos, hogy megfelelően fejtik ki a hatásukat az algairtó vegyszerek.

Tárolás: 25°C alatti hőmérsékleten, közvetlen napfénytől elzárva, száraz, hűvös helyen tartandó. Gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen tartandó.

Hatóanyag: Monolinuron (0,4 g/tabletta)

A csomag 10 db tablettát tartalmaz, mely 10.000 liter vízhez elegendő.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Mások ezt vásárolták még mellé