Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Az esőlopó jelentősége és előnyei - a Speedy esőlopó

Az esőlopó jelentősége és előnyei  - a Speedy esőlopó

Az esővíz gyűjtése és hasznosítása kezd egyre elterjedtebbé válni napjainkban. Ennek oka, hogy az esővízgyűjtés nem bonyolult, bárki számára elérhető megoldás, bevezetésével pedig csökkenthetjük az ivóvíz pazarlását, komoly összeget megtakarítva a vizszámlánkon. Ahhoz, hogy tökéletesítsük a folyamatot, érdemes megismerkednünk az esővíz gyűjtéshez kapcsolódó termékekkel. Ha szeretnénk elkezdeni az esővíz gyűjtését, akkor két fontos eszközre lesz szükségünk: egy esővízgyűjtő tartályra, valamint egy esőlopó szerkezetre vagy egy esővíz szűrő berendezésre!

Cikkünkben az esőlopó jelentősége mellett a vásárlók körében népszerű Speedy esőlopó jellemzőit és előnyeit mutatjuk be Önnek!

Az esőlopó és esővízszűrő jelentősége

Az esővízgyűjtő rendszer kialakításának szükséges feltétele az esőlopó beszerzése. Az esőlopó jelentősége abban rejlik, hogy a tetőről az ereszcsatornán lefolyó esővizet a mellette elhelyezett esővízgyűjtőbe vezeti. Amikor a tartály megtelt, az eszköz biztosítja a tartályból való felesleges víz túlfolyását, így megakadályozva a tartály kiömlését. A belsejébe épített szűrőbetét pedig meggátolja, hogy a különböző szennyeződések a tartályba kerüljenek, ezzel hozzájárulva az optimális vízminőség eléréséhez.

Az esővizet számos célra tudjuk felhasználni, így például autómosásra, locsolásra, vagy akár WC-öblítésre is. Annak érdekében, hogy a lehető legjobb minőséget biztosítsuk, fontos, hogy használjunk esővízszűrőt a gyűjtés során. Az esőlopó, valamint ereszcsatorna szűrő segítségével elkerülhetjük, hogy szennyeződés jusson be az esővízgyűjtő tartályba. Ezáltal sokkal optimálisabb vízminőséget érhetünk el.

Speedy esőlopó

Fedezze fel méltán népszerű Speedy esőlopónkat!

A vásárlók kedvenc típusa

A Speedy esőlopó hatalmas népszerűségnek örvend a vásárlók körében. A termék egyik legnagyobb előnye, hogy összeszerelése rendkívül egyszerű, nem igényel szaktudást, sem különleges szerszámokat, így olyan vásárlóinknak is bátran ajánljuk, akik nem a barkácsolás kedvelői.

Beszereléséhez nincs szükség az ereszcsatorna megbontására, továbbá a csomagban minden tartozék megtalálható, amelyre szükség lesz az esővízszűrés megkezdéséhez. A termékcsomag ugyanis tartalmazza a rugalmas tömlőt, a műanyag csatlakozókat, a tömítőgyűrűt és a koronafúrót is.

Az ereszcsatorna szűrő kiválasztása esetén érdemes figyelni olyan tulajdonságokra, mint a megfelelő szűrési finomság, az elegendő vízmennyiség, a könnyű tisztíthatóság, az alacsony karbantartás és az egyszerű használat, melyeknek termékünk teljes mértékben megfelel. A szűrő méretének kiválasztására is érdemes hangsúlyt fektetni: ez függ a tetőfelület méretétől, illetve az általunk kiválasztott esővíztartály űrtartalmától. Ráadásul a termék kialakításának köszönhetően egy mozdulattal téliesíthető, a váltással az ereszcsatorna szűrő elzáródik, az esővíz pedig az ereszcsatornán keresztül halad benne tovább.

A termék körülbelül 80 m2-es tetőfelületekhez ajánlott, illetve 70/80/100 mm-es ejtőcsőhöz alkalmas.

Nézze meg a Speedy esőlopó bekötésének és csatlakoztatásának folyamatát!

Hogyan válasszunk esővízgyűjtő tartályt?

Amennyiben az esővízgyűjtés mellett döntünk, fontos meghatároznunk, hogy felszíni vagy földalatti tartályt szeretnénk. A felszíni megoldás egyszerűbb, kevesebb anyagi ráfordítást és energia befektetést igényel. A Suni Kft. felszíni esővízgyűjtő tartályok hatalmas választékát kínálja, különböző méretben, színben, és kialakításban, melyek közül bizonyára mindenki megtalálja a számára ideális darabot. Termékeink összeszerelése rendkívül egyszerű feladat, nem igényel szaktudást, sem különleges szerszámokat. A tartályok erős anyaguknak, és megfelelő kialakításuknak köszönhetően teljes mértékben ellenállnak az időjárás viszontagságainak, és az UV-sugárzásnak, ezzel biztosítva a hosszú távú használatot.

A földalatti esővízgyűjtő tartályok nagyobb anyagi ráfordítást igényelnek, ugyanakkor hosszú távon hamar megtérülnek, hiszen akár egy egész háztartás vízigényét fedezni tudják.

Tekintse meg Ön is webáruházunkban az esővízgyűjtők, esőlopók és esővízszűrő berendezések széles választékát, és találja meg az igényeinek leginkább megfelelő megoldásokat!

Következő cikkünk: 

A leghatékonyabb kerti kártevőirtók