Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Esőlopók - A hasznos kellékek az esővíz szűréshez

- 2022. 09. 19. 14:21:36
Esőlopók - A hasznos kellékek az esővíz szűréshez

Az édesvíz mára az egyik legértékesebb erőforrásnak számít, az emberi élethez elengedhetetlen ivóvíz mennyisége folyamatosan csökkenő tendenciát mutat. Érdemes tehát számításba venni olyan megoldásokat, amelyek segítségével alternatív forrásokból nyerhetünk vizet. Az esővíz az egyik legegyszerűbben hasznosítható természetes vízforrás, amelynek összegyűjtésével, megszűrésével és tárolásával jócskán lecsökkenthetjük a vezetékes víz pazarlásának mértékét. A Suni Kft. kínálatában fellelhető különféle esőlopók, esővízgyűjtő tartályok és ereszcsatorna szűrők segítségével Ön is egyszerűen kiépíthet egy esővízgyűjtő rendszert otthonában. Segítünk, hogy miképpen!

Esőlopó használata

Fedezze fel a Speedy esőlopó készülékünket!

Hogyan érdemes hasznosítani az esővizet?

A hatékony esővízgyűjtő rendszerek otthoni kialakításakor érdemes néhány tényezőt figyelembe venni. Az esővíz optimális összegyűjtéséhez először is szüksége lesz egy esővízgyűjtő tartályra, amelyek közül kertje igényeire szabva választhat a felszíni vagy a föld alá süllyeszthető alternatívák közül. Az esővíz optimális felhasználásának kulcsa a professzionális esővíz szűrés, amely a földfelszíni esővízgyűjtő tartályok esetében egy jó minőségű esőlopóval vagy ereszcsatorna szűrővel lehetséges, a földalatti esővízgyűjtő tartály rendszerek esetében pedig speciális szűrőkkel oldható meg. Miután az esővíz tárolását és szűrését megoldotta, már csak annak hatékony felhasználását és elvezetését kell megtervezni. A tartályban összegyűjtött vizet számos funkcióra felhasználhatja otthonában (attól függően, hogy földfelszíni vagy földbe süllyesztett rendszert választott), mint például a kert öntözése, a WC öblítés, a ruhák tisztítása vagy az autómosás. Tegyen Ön is a környezete fenntarthatóságáért, ne hagyja, hogy a Föld legnagyobb kincsének, a víznek egyetlen cseppje is kárba vesszen! 

Esőlopók és ereszcsatorna szűrők

Miért fontos egy esővízszűrő vagy esőlopó beszerelése?

A földfelszíni esővízgyűjtő rendszer kiépítésekor az ereszcsatorna szűrő vagy az esőlopó kifejezetten fontos szerepet tölt be. Egyes eszközök biztosítják a tartályból való felesleges esővíz túlfolyását, így megakadályozva a tartály kiömlését. A szűrő megszűri az esővizet, így valójában hozzájárul a víz nagyobb mennyiségben való tárolásához és annak megóvásához. Ahhoz, hogy ne csak mennyiségben, hanem minőségben is megfelelő vizet tudjon hasznosítani, a berendezés belsejébe rögzített szűrőbetét lesz segítségére. Az itt található szűrőbetét megakadályozza, hogy szennyeződés kerüljön az esővízgyűjtő tartályba, így a megszűrt víz minősége sokkal optimálisabb lesz. Továbbá, mind az esőlopó mind pedig az ereszcsatorna szűrő segítségével szabályozni tudjuk, hogy a csatornából a víz a tartályba folyjon, vagy éppen az ereszcsatornán tovább, illetve a rendszer téliesítése is könnyedén megoldható (amennyiben a termék tartalmazza ezt a funkciót) az ereszcsatorna elzárásával. 

Ismerje meg a megbízható GARANTIA Rapido Esőlopót, amely magában foglalja a túlfolyó funkciót, a téli-nyári átváltási lehetőséget, beszerelése pedig egyszerű és alacsony karbantartási költséggel jár!

Az esőlopó telepítésének lépései

  1. A kiválasztott esővízgyűjtő tartályt helyezze az ereszcsatorna környezetébe! Fontos, hogy a tartály vízszintes, egyenletes talajra kerüljön.
  2. A tartály oldalának legmagasabb pontját és az ereszcsatornát jelölje meg vízszintesen, ahova a furatot fogja készíteni!
  3. A megjelölt pontokon a koronafúró segítségével készítse el a bemeneti nyílásokat!
  4. Kenőszappan segítségével illessze be a gumi peremű szűrő részt az ereszcsatornában kialakított nyílásba!
  5. Csatlakoztassa a csatlakozó részeket az ereszcsatornához, majd fúró segítségével rögzítse az ereszcsatornára a kialakított részeket!
  6. Kapcsolja össze az esőlopót és az esővízgyűjtő tartályt a tömlővel!

Tekintse meg a Suni Kft. webáruházában a legmodernebb és leghatékonyabb megoldásokat, ahhoz, hogy Ön is hozzájáruljon Földünk legértékesebb erőforrásának, a víznek a legoptimálisabb felhasználásához. A különböző vízfelhasználást segítő eszközeink jóvoltából kis befektetéssel, nagy változást érhet el mind az otthona, mind a Föld erőforrásainak fenntarthatóságában! Ne hagyja, hogy egyetlen cseppje is kárba vesszen!

 

Következő cikkünk:

Az esővízgyűjtő tartály és a csapadékvíz újrahasznosítása