Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Esővízgyűjtő tartály

Rendezés:

Esővízgyűjtők széles választéka várja Önöket cégünknél!
Az esővízgyűjtés a legjobb módja, hogy minél környezettudatosabban éljünk, emellett minél kevesebb legyen a vízfogyasztásunk.

Hogyan történik az esővízgyűjtés? Válasszak inkább szikkasztást?
Az esővízgyűjtésnek két formája van, felszíni és földfelszín alatti. Attól függ, milyen és mekkora terület áll rendelkezésünkre, valamint mire szeretnénk felhasználni a vizet. Az is lehet, hogy nem használjuk fel semmire, csak egyszerűen el szeretnénk vezetni. A szikkasztónak használt kulégödrök, kavicságyak helyett válasszon szikkasztó rendszert. Amennyiben a házépítésnél hosszútávon gondolkodunk, a csapadékvíz jó elvezetése releváns faktor. Bekötési alternatíva egy már kiépített esővíz csatornára, hazánkban csupán korlátozottan áll rendelkezésre. Ez esetben is a ház , továbbá környezete burkolt felületeire lehulló csapadékot máshová vezetjük, ami hiányozni fog a talaj nedvességtartalmából. A talajszint alatt szikkasztott, bevezetett esővíz tovább tárolódik a talajban! Környezetünk tekintetében telken belüli szikkasztás a legmegfelelőbb módja a csapadékvíz kezelésének!

Földfelszín alatti esővízgyűjtés
Nagy űrtartalmú tartály kerül besüllyesztésre a föld alá, amik általában 1.000 l feletti kapacitással rendelkeznek. A legnagyobb akár 10.000 l is lehet, ilyen például a Columbus Columbus, 3700-9000 l esővízgyűjtő tartály Ezeket a földalatti esővízgyűjtőket időjárásálló műanyagból készítik, mely a talajvízzel szembeni stabilitását is megtartja. A föld alatti esővízgyűjtőket, ahogy a nevükből kiderül, a felszín alá szükséges telepíteni, ennek köszönhetően elkerülhető, hogy a tartályok akadályozzanak minket a közlekedésben, kerti teendőkben. A föld alatti esővízgyűjtők könnyedén telepíthetők, ezen kívül hosszabb időszakon keresztül képesek kiszolgálni a felhasználókat, ezzel pedig évente nagyobb összegeket spórolhatnak meg a vásárlók A csapadék föld alatti tárolása más szempontból is előnyös: mivel a felszín alatt az esővíz védve van a radikális hőmérséklet ingadozástól, idegen anyagoktól, sokkal tovább képes elállni a tartályban

Felszíni esővízgyűjtés:
Az egyik legegyszerűbb megoldás a felszíni esővízgyűjtés. A megvásárolt vízgyűjtőt a felszínen a ház mellett szükséges elhelyezni, majd ezeket csatlakoztatni szükséges az ereszcsatornához. A tartályt mindig szűrővel ajánlatos hozzákötni az ereszcsatornához, ezáltal szűrt víz kerül a tartályba , ezen kívül a túlfolyást is korlátozza, így ha megtelik a tartály az esővíz szűrő/esővíz lopó egyszerűen lezár , valamint a víz kifolyik a csatornán. Valamennyi szűrőn van „téli” , valamint „nyári” átállási lehetőség. Télen a „téli állásba” szükséges helyezni, így a szűrő lezár , továbbá a víz nem folyik a tartályba, ezáltal a fagy nem tud kárt tenni a vízgyűjtő tartályunkban.

Az esővizet gyűjthetjük egyszerű tartályban, mint a sunikft.hu webáruházban található Esővízgyűjtő tartály csomag termékek között lévő egyszerű, már esőlopóval ellátott tartály csomagok, vagy dekoratív esővízgyűjtő tartály-ban, ami virágtartóként is funkcionálhat, ezzel még egyedibb megjelenést kölcsönözve a kertnek. Fontos az időtálló, UV-stabil, jó minőségű anyaghasználat, hiszen a tartályok egész nap kivannak téve a napsütésnek és télen az időjárás viszontagságainak. 

Méretben kisebbek, mint a földfelszín alá süllyeszthető társai, a pár száz literestől az 1600 literesig terjed az űrtartalmuk.