Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Esővíz szikkasztó

Rendezés:

Az esővíz szikkasztás az esővíz szakszerű elvezetését, összegyűjtését, valamint annak a föld alatt történő elszivárogtatását jelenti. A kifejezetten erre a célra kiépített rendszereket tehát a föld alá telepítjük előre meghatározott módon és technológia szerint.

Ennek fontos része az esővíz megfelelő szűrése, valamint a rendszer védelme, amelyet speciális szűrőberendezéssel és magas minőségű geotextília használatával érünk el.

Az esővíz elszikkasztására többféle típusú szikkasztó rendszeren keresztül van lehetőség, mint a hagyományos szikkasztó blokk vagy szikkasztó alagút, valamint a korszerű és innovatív EcoBloc Light, s EcoBloc Ispect Flex rendszerek. 

A megfelelő szikkasztó rendszerek tervezésénél és kiépítésénél figyelembe kell venni a tetőfelület nagyságát, a lehulló csapadékvíz mennyiségét, valamint a talaj minőségét annak érdekében, hogy a kiépített szikkasztó működése a lehető leghatékonyabb legyen. Ugyancsak nagy jelentőséggel bír a csapadékvíz elvezetés mélysége, ezért annak pontos meghatározását is a megfelelő módon kell kalkulálni a szikkasztórendszerünk telepítése során.

Általánosságban elmondható, hogy egy szikkasztó elem 300 liter víz befogadására alkalmas, az egységek pedig a kapacitásigénynek megfelelően egymással összekapcsolhatók.

A szikkasztó egységek olyan elszivárogtató rendszerek, amelyek képesek kielégíteni a lakossági igényeket, azonban az ipari méretű felhasználás is lehetséges általa.

Kisebb-nagyobb családi házak csapadékvizének elszikkasztására kiváló megoldás, mivel telepítése egyszerű, működése biztonságos, üzembe helyezése és fenntartása pedig könnyen megoldható. Ugyanakkor nagyobb létesítmények és épületegyüttesek számára nagy méretű szikkasztó-komplexum is építhető belőle, hiszen a modulok a kívánt kapacitás elérésének céljából egymásra és egymás mellé rakhatók, összekapcsolhatók, s így a megfelelő szintig bővíthetők. Az így kialakított rendszerekhez nagy teljesítményű szűrőberendezések is csatlakoztathatók, amelyek a hosszútávú és üzembiztos működést biztosítják.

Mindegyik szikkasztó rendszerről elmondható, hogy komplex, variálható, szűrőberendezésekkel kombinálható. Telepítése rendkívül egyszerű, tisztítható, áttekinthető, igény szerint bővíthető, több szinten egymásra építhető – mindezeknek köszönhetően tehát rendkívül gazdaságos megoldás.

A hatékony és szakszerű esővíz szikkasztás, valamint a csapadékvíz elvezetés fontossága abban áll, hogy megóvja környezetünket, lakóhelyünket, valamint, hogy segítsen hosszú távon megőrizni épületeink állagát.

A rendszerhez választható szűrők:

Kisebb szikkasztó rendszerek kialakítása esetén Kültéri folyókák és víznyelők

Nagyobb szikkasztó rendszerek esetén Földbe építhető szűrők

Vajon alkalmas-e a talaj szikkasztásra? Végezzen szikkasztási próbát!