Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Professzionális kiegészítők esővízgyűjtő tartályokhoz

Professzionális kiegészítők esővízgyűjtő tartályokhoz

Az esővízgyűjtés széleskörű előnyeivel egyre több háztartásban élnek. Nem meglepő, hiszen a megfelelő esővízgyűjtő rendszer kiépítésével és a csapadékvíz hatékony felhasználásával a vezetékes víz nagy százaléka spórolható meg, amely a Földünk erőforrásainak és a pénztárcánk szempontjából egyaránt kedvező. A rendszer kiépítése egy minőségi esővízgyűjtő tartály és néhány esővízgyűjtő kiegészítő segítségével egyszerűbb, mint gondolná! Lássuk, melyek azok az eszközök, amelyeket mindenképp be kell szereznie a professzionális és hatékony esővízgyűjtés érdekében!

Esővízgyűjtő kiegészítők a szakszerű esővízgyűjtéshez

A professzionális esővízgyűjtés megvalósításához az első feladatunk egy kifejezetten csapadékvíz gyűjtésére és tárolására kialakított tartály beszerzése. Ahhoz, hogy az esővízgyűjtés zökkenőmentesen és a lehető leghatékonyabban működjön, szükségünk lesz különféle kiegészítőkre is.

A Suni Kft. kínálatában fellelhető esővízgyűjtő tartály kiegészítők között megtalál minden olyan eszközt, amire szüksége lehet. Az esővízgyűjtő tartályokhoz tartozó egyik nélkülözhetetlen kellék a rögzíthető csap, amely elérhető több változatban. A csap alapvető tartozéka az egyszerű esővízgyűjtő tartályoknak, ugyanakkor kiegészítőként is megvásárolható. A dekoratív tartályokhoz választhat különféle menetes fém, réz, illetve fehér műanyag csapok közül, annak érdekében, hogy az esővízgyűjtő teljes mértékben az Ön ízlését tükrözze.

Sárgaréz csap

Fedezze fel a sárgaréz csapunkat, mellyel egyszerűen kivételezhető az összegyűjtött esővíz a tartályból!

Ugyancsak fontos kiegészítők lehetnek a különféle tartály összekötő csövek és elemek azoknak, akik kettő vagy akár több tartályt szeretnének összekapcsolni. A több méretben elérhető összekötők segítségével egyszerűen és gyorsan összekapcsolhatóak a tartályok. Az esővízgyűjtő tartályokhoz továbbá alapvető eszközök lehetnek a tömítések, túlfolyóívek, szélvédelemmel kapcsolatos kiegészítők, gyerekzárak a tartály fedelére, valamint a koronafúró szett is, amelynek segítségével egyszerűen és gyorsan megfúrható a csatorna és a tartály fala egyaránt.

Króm design csap

Ismerje meg króm design csapunkat, melyet felszíni esővízgyűjtő tartályokhoz és fali kutakhoz is alkalmazhat!

Mire figyeljünk a tartály és a kiegészítők megválasztásakor?

Összegyűjtöttük azokat a tényezőket, amelyekre érdemes ügyelni az esővízgyűjtő tartály kiválasztása és a szükséges eszközök megvásárlása esetén. A tartály kiválasztásakor legelőször azt kell eldönteni, hogy felszíni vagy föld alá süllyeszthető alternatívát szeretnénk. A felszíni esővízgyűjtő tartályok általában kisebbek, de rendkívül praktikusak és a kert kiváló dekorációjaként is szolgálhatnak.

A földalatti tartályok szintén kitűnő választásnak bizonyulnak, hiszen a nagy méretükből adódóan sokkal nagyobb kapacitással is rendelkeznek. A földalatti esővízgyűjtők előnyei közé tartozik még, hogy a földfelszín alatt tárolt esővíz sötétségben és állandó hőmérsékletben van, ami megakadályozza az algásodást, ezáltal hosszabb távon jó minőségű víz maradhat a tartályban.

Az esővízgyűjtő kiegészítő elemeket természetesen a tartály méretéhez és funkciójához kell megválasztani, hiszen léteznek más-más méretű és kinézetű csapok, összekötő csövek, túlfolyóívek, tömítések és egyéb kiegészítők.

A Suni Kft. webáruházban minden eszközt úgy választhatunk meg, hogy az a tartállyal kompatibilis legyen, vagy akár beszerezhetjük szettben is ezeket, így nem okoz majd fejtörést a teljes esővízgyűjtő rendszer beszerelése.

Miért fontos a professzionális esővízgyűjtés?

Az esővízgyűjtés napjainkra egyre fontosabb és hasznosabb tevékenységgé nőtte ki magát. Jól tudjuk, hogy Földünk ivóvízkészlete egyre inkább csökken, amely komoly problémát vet fel az életünkre nézve. A professzionális esővízgyűjtő rendszerek segítségével ezt az értékes erőforrást sokkal hatékonyabban és gazdaságosabban használhatjuk fel. Az esővizet számos tevékenységhez hasznosíthatjuk otthonunkban, amire felesleges lenne ivóvíz tisztaságú vizet pazarolni. Ilyen például a kerti öntözés, az autómosás, a WC öblítés, de egy hatékony szűrés után akár a ruhaneműk mosása is lehetséges.

Fedezze fel Ön is az esővízgyűjtés legideálisabb módszereit és legyen tudatos vízfelhasználó! Nálunk minden eszköz a rendelkezésére áll, hogy otthonát környezettudatosabbá és takarékosabbá varázsolja, termékeink pedig garantálják a magas minőséget és a hosszútávú használatot.

Következő cikkünk: 

Az esővíz hasznosítása: a legfontosabb tudnivalók!