Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Falra szerelhető hőmérő profilozott 46,5cm x 11cm, műanyag fekete*

1.483 Ft 824 Ft (649 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Gyártó cikkszám: 6080063
Elérhetőség: 7 db raktáron

Falra szerelhető műanyag, profilozott kültéri hőmérő.
Felhasználási területek:
A levegő hőmérsékletmérés
Jellemzők:
Kültéri
Műanyag

Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Környezetünk levegő hőmérsékletét különböző hőmérők segítségével tudjuk megállapítani.

A hőmérők típusát tekintve három mérőfajtára oszthatjuk: Bimetál, alkoholos és elektronikus.

A Bimetál, mely két egymáshoz fogatott fémszalag, melyeknek eltérő a hőtágulásuk, emiatt hő hatására elhajlanak. Az alkohol tartalmú hőmérő az idő múlásával kevésbé mutat pontos értéket, hisz az alkohol fokozatosan elpárolog, így a színes folyadék csökken. Az elektronikus hőmérők a mai kor legbiztonságosabb és szinte legpontosabban mérő eszközei.

A legelterjedtebb, legismertebb és az árakat tekintve a legmegfizethetőbb hőmérő a színes folyadék jelölő alkohol tartalmú hőmérő.

A hőmérők elhelyezése ablakkeretre, falra szerelhető. Műanyag, üveg, acél, alumínium és még számos különböző anyagból készülhet. Az anyagok biztosítják az erős ellenálló képességet a hőmérők számára. Ablakon kívüli elhelyezés esetén egy nagy pontosságú értéket mutat. A hőmérséklet tartományuk -50 és +50 °C fok közötti érték mutatására alkalmas. Az idő múlásával a pontosságuk 2-3 °C fok különbség eltérést mutathat.  A hőmérő leolvasási hibája akkor a legcsekélyebb, ha a színes folyadékra merőlegesen nézünk úgy, hogy szemünk és a folyadékszint egy magasságban van.

A folyadékos hőmérők alkoholos, illetve higanyos működési elve a folyadékok hőtágulásán alapszik. A folyadékot tartalmazó üvegtartály térfogata is változik a hőmérséklet-változás során, a benne levő folyadék térfogata sokkal nagyobb mértékben változik.

A hőmérőn a fok jelzőskálát két speciális pont között egyenletes beosztással alakítják ki. A Celsius-skála szerint működő hőmérőkön a két alappont a víz fagyási pont (0°C) és forrási pont (100°C) hőmérséklete normál légnyomás mellett.

A hőmérőben az alkohol egy tágulási tartályban helyezkedik el, ehhez egy hajszálvékony üvegcső (kapilláris) csatlakozik. Az üvegcsőben az alkohol annál magasabbra emelkedik, minél melegebb van.

A hőmérsékleti egyensúly beállítása, amikor a hőmérő felveszi a levegő hőmérsékletét. Ezért kihelyezést követően érdemes a megfelelő idő megvárni, majd ezután leolvasni a hőmérsékletet.

Falra szerelhető hőmérő profilozott 25cm x 6cm, műanyag fekete
Leírás

Műanyagból készült, mely falra szerelhető, kültéri hőmérő.
A hőmérő tartós műanyagból készül, mely az időjárási viszonyok mellett sem romlik el az idő múlásával. A design a régi típusú hőmérők megjelenését ölti formába. Mérete egy 46 centi magasságú hőmérő, mely falra, ablakkeretre egyszerűen elhelyezhető. A hőmérséklet jelzése -30 + 50 °C fok közötti tartományon belül mutatható ki.

Felhasználási területek:
Kert
Terasz
Erkély
Kültéri használatra

Jellemzők:
Kültéri
Műanyag

Adatok:
Méret:46,5 x 11 x 3 cm
Szín: Fekete

Mérési tartomány: -30 +50 °C

Típus Hőmérő

Mások ezt vásárolták még mellé

Kültéri folyóka műanyag fedráccsal, 1 méteres

Cikkszám: STY-900-M
124 db raktáron
2.382 Ft

Kerti falikút SATURN, ezüstös színű

Cikkszám: 8562_ezüst
4 db raktáron
36.140 Ft

Réz csap, 3/4"

Cikkszám: rézcsap1
6 db raktáron
4.868 Ft

Kültéri folyóka végzáró elem

Cikkszám: STY-902
20 db raktáron
940 Ft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!