Falra szerelhető hőmérő 50x10 cm, műanyag fehér* - Kerti kiegészítő
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tekintse meg a legújabb termékeinket!

Falra szerelhető hőmérő 50x10 cm, műanyag fehér*

1.614 Ft (1.271 Ft + ÁFA)
Típus
Hőmérő
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 6080058
Elérhetőség: 2 db raktáron

Falra szerelhető műanyag kültéri hőmérő.
Felhasználási területek:
A levegő hőmérsékletmérés
Jellemzők:
Kültéri

Műanyag

Leírás és Paraméterek

Környezetünk levegő hőmérsékletét különböző hőmérők segítségével tudjuk megállapítani.

A hőmérők típusát tekintve három mérőfajtára oszthatjuk: Bimetál, alkoholos és elektronikus.

A Bimetál, mely két egymáshoz fogatott fémszalag, melyeknek eltérő a hőtágulásuk, emiatt hő hatására elhajlanak. Az alkohol tartalmú hőmérő az idő múlásával kevésbé mutat pontos értéket, hisz az alkohol fokozatosan elpárolog, így a színes folyadék csökken. Az elektronikus hőmérők a mai kor legbiztonságosabb és szinte legpontosabban mérő eszközei.

A legelterjedtebb, legismertebb és az árakat tekintve a legmegfizethetőbb hőmérő a színes folyadék jelölő alkohol tartalmú hőmérő.

A hőmérők elhelyezése ablakkeretre, falra szerelhető. Műanyag, üveg, acél, alumínium és még számos különböző anyagból készülhet. Az anyagok biztosítják az erős ellenálló képességet a hőmérők számára. Ablakon kívüli elhelyezés esetén egy nagy pontosságú értéket mutat. A hőmérséklet tartományuk -50 és +50 °C fok közötti érték mutatására alkalmas. Az idő múlásával a pontosságuk 2-3 °C fok különbség eltérést mutathat.  A hőmérő leolvasási hibája akkor a legcsekélyebb, ha a színes folyadékra merőlegesen nézünk úgy, hogy szemünk és a folyadékszint egy magasságban van.

A folyadékos hőmérők alkoholos, illetve higanyos működési elve a folyadékok hőtágulásán alapszik. A folyadékot tartalmazó üvegtartály térfogata is változik a hőmérséklet-változás során, a benne levő folyadék térfogata sokkal nagyobb mértékben változik.

A hőmérőn a fok jelzőskálát két speciális pont között egyenletes beosztással alakítják ki. A Celsius-skála szerint működő hőmérőkön a két alappont a víz fagyási pont (0°C) és forrási pont (100°C) hőmérséklete normál légnyomás mellett.

A hőmérőben az alkohol egy tágulási tartályban helyezkedik el, ehhez egy hajszálvékony üvegcső (kapilláris) csatlakozik. Az üvegcsőben az alkohol annál magasabbra emelkedik, minél melegebb van.

A hőmérsékleti egyensúly beállítása, amikor a hőmérő felveszi a levegő hőmérsékletét. Ezért kihelyezést követően érdemes a megfelelő idő megvárni, majd ezután leolvasni a hőmérsékletet.

Falra szerelhető hőmérő 50x10 cm, műanyag fehér
Leírás
Műanyagból készült, mely ablakkeretre szerelhető kültéri hőmérő.
A hőmérő tartós műanyagból készül, mely az időjárási viszonyok mellett sem romlik el az idő múlásával. A design a régi típusú hőmérők megjelenését ölti formába. Mérete egy 50 centi magasságú hőmérő, mely falra, ablakkeretre egyszerűen elhelyezhető. A hőmérséklet jelzése -30 + 50 °C fok közötti tartományon belül mutatható ki.


Felhasználási területek:
Kert
Terasz
Erkély
Kültéri használat

Jellemzők:
Műanyag
Adatok:
Méret:49,5 x 9,7 x 0,8 cm
Szín: Fehér

Mérési tartomány: -30 +50 °C fok

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!