Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tekintse meg a legújabb termékeinket!

Nyomás alatti Gyöngyös szűrő, Econobead - EB40

243.782 Ft (191.954 Ft + ÁFA)
típus
Gépészet
Kiegészítő termékek:
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: SK520
Elérhetőség: 1 db raktáron
Az Econobead nyomás alatti gyöngyös szűrő egy nagy teljesítményű nyomás alatti szűrő. Elsősorban nagyobb tavak, bio-úszótavak vizeinek szűrésénél alkalmazzák.

Leírás és Paraméterek

Nyomás alatti Gyöngyös szűrő, Econobead - EB40
Leírás
Az Econobead nyomás alatti gyöngyös szűrő egy nagy teljesítményű nyomás alatti szűrő. Elsősorban nagyobb tavak, bio-úszótavak vizeinek szűrésénél alkalmazzák.
Kiváló minőségű polipropilén tartállyal rendelkezik, illetve az alsó részén egy leeresztő résszel, ahol az iszap távozni tud.
A szűrő tetején egy nagy méretű átlátszó fedő van elhelyezve, ezzel is segítve a könnyű hozzáférést, ellenőrzést.

Felhasználási területek:
Tavak, bio-úszótavak

Jellemzők:
Mechanikai és biológiai szűrés
Nyomás alatti szűrő

Adatok:
Szóróanyag: 40 liter gyöngy
Nyomás: max. 2bar
40 m3-es tavak tisztításához ajánljuk

A gyöngyös szűrő működése:
A víz az (A) jelű bemeneten keresztül lép be a szűrőházba. A szűrőház különleges Vortex rendszerű kialakításának köszönhetően a beáramló víz örvénylő-forgó mozgást vesz fel a kamrában. A forgó irányú áramlási vonalnak köszönhetően, a nehéz és durva szennyeződések kiülepszenek a szűrő alján, ahonnan a B jelű csapon keresztül a kiülepedett iszap könnyen eltávolítható.
Az iszap eltávolítás során a szivattyúnak működnie kell és a szabályozó szelep normál szűrés helyzetbe a leeresztő csap (B9 nyitott helyzetbe kell álljon. Néhány másodperc alatt a szennyeződés kifolyik a szűrőből, és a leeresztő csapot újra el kell zárni (a kifolyó víz tiszta) -
A hatékony szűrő nem gyűjti a szennyeződéseket, hanem
eltávolítja őket!
A víz a tartályban lassan
a fölső részbe áramlik, a szűrőben elhelyezett több millió gyöngy között.
A gyöngyök felületén milliószám élnek nitrifikáló baktériumok, melyek nagy mennyiségű ammóniát és nitritet fogyasztanak. (nitrifikáció)
Így lesz a kerti tó vize kristálytiszta és egészséges.
A víz tovább áramlik felfelé a gyöngyökön keresztül és a C jelű kivezetésen át, a 6 utas szelepen keresztül, és szűrési beállítás

Öblítés és öblítési eljárás
Ha a szűrő beszerelésre került, azt javasoljuk, hogy a visszamosatást a használatba vételt követő 14. napon végezze el.
A meleg időszakokban visszamosását hetente egyszer, hideg időszakokban 2-3 hetente egyszer javasolt elvégezni. ha a készülék tetején található nyomásmérő piros mezőbe lép.
Öblítés lépései:
1. A szivattyú folyamatos működése mellet nyissa ki a leeresztő szelepet és hagyja nyitva a 15-20 másodpercre majd zárja el. Így az összes szennyeződés nagy részecske eltávolításra kerül a szűrő aljáról. Fontos, hogy ezek a szennyeződések eltávolításra kerüljenek, hogy a szűrő megfelelő hatásfokon tudjon üzemelni,
2. Kapcsolja ki a szivattyút és állítsa be a 6-szelepet RINSe állásba. Nyissa ki a D jelű csapot, a légbefúvó csövön és működtesse a levegőpumpát 2-5 percig.
3. Kapcsolja ki a levegő befúvást, és zárja el a D jelű csapot a levegőbefúvó csövön.
4.) Kapcsolja be a szivattyút és működtesse még a szűrő oldalán lévő kémlelő nyíláson keresztül vizsgálva a vízszint és a gyöngyök a szűrő felső részébe áramolnak (5-10 perc).
5.) Kapcsolja ki a szivattyút, és állítsa a 6 utas szelepet BACKWASH helyzetbe. Ezután a szivattyút kapcsolja be és működtesse 2-5 percig, amíg a víz a szűrő oldalán lévő kémlelő üvegen keresztül tisztának látszik, majd kapcsolja ki újra a szivattyút. Egyes esetekben hasznos lehet, ha újra kinyitja a B jelű leeresztő csapot, 0,5-1 percre, hogy a mosatás során fellazított és leülepedett szennyeződések is eltávolításra kerüljenek.
6.) Ha a gyöngyök nem mozognak akkor ismételje meg a 2 ponttól a 4-ig.

7. Kapcsolja le a pumpát, majd a hat utas szelepet állítsa Rinse állásba, és működtesse a szivattyút rövid ideig, még a kémlelő ablakon keresztül a víz tisztának nem látszik, majd ismét kapcsolja ki a pumpát. Ha levegős a rendszer belül, akkor a tartály tetején lévő légtelenítő csappal a rendszer légtelenítése elvégezhető.
8. Állítsa le a szivattyút, kapcsolja a 6 utas szelepet FILTER pozícióba és indítsa újra a pumpát.

Garancia: 2 év

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!