Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Gyönyörű kerti kutak - így alakítsuk ki a kertünkben!

Gyönyörű kerti kutak - így alakítsuk ki a kertünkben!

Egy kerti kút hatalmas segítséget jelenthet a vízellátásban: egyrészt a kút hideg vize felfrissülést biztosít a nyári forróságban. Másrészt a kerti kút használatával megtölthetjük a locsoláshoz szükséges vödröket és öntözőkannákat, valamint lehetővé teszi az eszköz számunkra a kerti munka vagy szerelés utáni kézmosást is. Nem beszélve arról, mennyire egyedi és barátságos hangulatot kölcsönözhet kertünknek egy látványos kút.

Cikkünkben bemutatjuk, mit érdemes tudnia, ha egy kerti kút kialakítása és telepítése lenne az egyik terve idén nyárra. Emellett inspirációként elhoztunk néhány gyönyörű darabot is, melyek garantáltan feldobják majd udvara megjelenését!

Kerti kút kialakítása - hasznos tudnivalók

Mielőtt megvásárolnánk az ideális kutat kertünkbe, fontos, hogy a praktikum mellett olyan darabra essen a választásunk, melyet szívesen fogunk látni a kertben hosszú éveken át. Ha Ön is a régi típusú, öntöttvas anyagból készült kutakra gondol, ha a kerti kútról esik szó, akkor érdemes tisztában lenni vele, hogy manapság már sokkal modernebb, és kevésbé sérülékeny anyagból készült darabok közül válogathatunk. A műanyag kerti kutak UV-álló tulajdonságuk mellett nem törékenyek, valamint jól bírják a változó időjárási körülményeket.

Igényei szerint választhat álló kutat vagy fali kutat is. Az álló kutak nagyobb helyigénnyel rendelkeznek, ezeknél a víz kivételezése a földből kialakított csatlakozáson keresztül történik, belsejükben pedig egy műanyag vízvezető cső található. A kínálatunkban megtalálható álló kutakat csatlakoztathatja a földalatti esővízgyűjtő tartály vízkivételi lehetőségeként egyaránt. A lefolyó rész pedig kiegészíthető egy víznyelő elhelyezésével is. Az álló kutak emellett gyárilag felszerelt  ¾” kifolyó csappal vannak ellátva. Így a csapokra könnyen felszerelhető locsoló tömlő, ami megkönnyíti a kert messzebb pontjára történő öntözést.

Falikutat érdemes kialakítanunk kertünkben, amennyiben a falban található magasan kialakított víz kivezetés. A kínálatunkban lévő falikutak önmagukban csap és szifon kiegészítő tartozékok nélkül vehetők meg.

Milyen kutat válasszon kertjébe? Íme egy hasznos útmutató, ami segít majd a választásban!

Gyönyörű kerti kutak

Kerti kút ötletek

Egyszerű kerti kutak

A klasszikus kerti falikutak a legegyszerűbb, egyben legszebb módját biztosítják a kert vízellátásának. Amennyiben letisztult megjelenésre vágyik, kínálatunkban számos stílusosan kialakított kerti kút közül válogathat, különböző színben és méretben. Nálunk garantáltan megtalálja a kertjéhez legjobban passzoló darabot!

Mivel termékeink kiváló minőségű polietilénből készültek, összetévesztésig hasonlítanak a fémből, illetve kőből faragott társaikhoz, súlyuk viszont sokkal könnyebb, áruk pedig megfizethetőbb. Remek kialakításuknak köszönhetően ezen műanyag kutak nem törékenyek, jól bírják az igénybevételt és az időjárás viszontagságait, valamint az UV-sugárzást. A falikutak felszerelése rendkívül egyszerű, nem igényel szaktudást.

SUN kerti falikút

Válassza a kiváló minőségű, polietilénből készült, többféle színben elérhető SUN kerti falikutat!

Amennyiben nagyobb hely áll rendelkezésre a kertjében, az álló kutak tökéletes megoldást kínálnak a kert vízellátásának biztosítására. Az álló kutak a kútoszlopok alján található menetes csatlakozás segítségével rendkívül egyszerűen beszerelhetők.

A magas minőség a Suni Kft. kínálatában megtalálható álló típusok esetében is garantált: strapabíró műanyagból készültek, mellyel a termékek megszólalásig hasonlítanak a fémből készült darabokra, súlyuk viszont kisebb, kedvezőbb áron beszerezhetők, strapabíróságuk pedig hatalmas. Webáruházunk kínálatában változatos megjelenésű álló kutakat találhat, melyek közül kétségtelenül mindenki megtalálja a kertjéhez leginkább passzolót.

Díszes kerti kutak

Az egyedi, díszes kialakítású kerti kutak minden bizonnyal a kert ékkövei lesznek. Dioniz fali kutunk gyönyörű látszatot biztosít, nosztalgikus mosdóval kiegészítve. Anyaga kiváló minőségű polietilén, mely tökéletes utánzata az öntöttvasból készült termékeknek. Köztudott, hogy az öntöttvas rövid idő után hajlamos a rozsdásodásra, a polietilén anyag esetében viszont nem kell ettől tartani. A kerti kút telepítése egyszerű, csappal és tömlővel szintúgy megoldható. Termékünk bronz és ezüst színben egyaránt elérhető.

Dionizezüst kerti falikút_gyönyörű kerti kutak

Ismerje meg Dioniz ezüst kerti falikutunkat!

Amennyiben álló kutat választana, de ragaszkodik a díszes megjelenéshez, akkor az elegáns világos gránit kerti kutat Önnek találták ki. Ezen termék utánozhatatlan megjelenésével feldobja az udvar hangulatát, ötvözve a természetes gránit szépségét és mintáját a műanyag tartósságával. Kiváló minőségű strapabíró, UV-stabil tulajdonságokkal rendelkezik, így lehetővé teszi a hosszútávú használatot.

Reméljük, sikerült meghozni a kedvét egy stílusos kerti kút kialakításához! Ha tovább inspirálódna a kert dekorálásával kapcsolatosan, akkor olvassa el nyári kert dekorációs tippjeinket!

Következő cikkünk: 

Öntözési tippek nyári kánikulához