A leghatékonyabb kerti kártevőirtók
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tekintse meg a legújabb termékeinket!

A leghatékonyabb kerti kártevőirtók

A leghatékonyabb kerti kártevőirtók

A kellemes, napsütéses idő kezdetével egyre több időt töltünk a kertben, azonban könnyen beárnyékolhatja ezt a bosszantó kártevők megjelenése. Cikkünkben a kerti kártevőirtók bemutatására törekszünk, valamint néhány egyszerű praktikát is bemutatunk a védekezéshez. Ha kíváncsi rá, hogyan lehet sikeres a kártevő riasztás házilag, akkor olvasson tovább!

Lássuk, mit tehetünk a különféle rágcsálók, rovarok, kisállatok ellen a kertünkben!

Kerti kártevőirtók - hogyan üldözzük el a nem kívánt élőlényeket?

A legkézenfekvőbb megoldás vakond, nyest vagy akár róka elleni védelemhez az ultrahangos riasztó, mozgásérzékelő funkcióval vagy hanghatással. Ha ilyen termékre esne a választásunk, abban az esetben elsődlegesen vegyük figyelembe a védendő terület méretét: leggyakrabban a m2 jelöli ezt az alkalmazható hatóterületen. Ezen eszközök könnyen telepíthetőek és szakember segítsége nélkül alkalmazhatóak.

Ha madárriasztó megoldást keres, akkor különböző készülékek, dekorációs figurák közül választhat. Ha dekorációs figura mellett dönt, úgy érdemes 2-3 hetente változtatni az elhelyezésüket, mivel a madarak könnyen megszokhatják ezeket, így pedig nem fejtik ki a kívánt hatást. Madárriasztó készülékek általában ultrahangos, vagy villanófényes típusúak, illetve hanghatással rendelkeznek.

Rágcsálók ellen védekezne kertjében? Elsősorban rágcsáló csapdák, vagy ultrahangos riasztó berendezések közül válogathat. Amire mindenképpen érdemes figyelmet szentelni, hogy a csapda alkalmazásánál használjunk csalianyagot: ez lehet valamilyen illatos anyag, étel, mely a rágcsálót a szerkezethez vonzza. 

Kisállat riasztó alkalmazása esetén pedig fontos, hogy a készüléket az állat mozgásteréhez helyezzük. A készülék lényege, hogy az ultrahangos riasztó által kibocsátott hang befolyásolja az állat bioritmusát, és ezáltal lehetetlenné teszi számára a táplálkozást, szaporodást. További információkat megtudhat korábbi cikkünkből, melyben részletesebben bemutatásra került, hogy mit tegyünk a rágcsálókkal a kertünkben és a lakásunkban!

Rágcsálóirtás a kertben

Mostanában sokat küzd a rovarokkal, mint hívatlan vendégekkel? A vegyszerek mellett természetes mechanikai védelmi termékekkel, így például légycsapóval, légyfogó papírral, hangyairtóval vagy szúnyoghálóval tudja legkönnyebben felvenni a harcot ezekkel a nem kívánt élőlényekkel.

4 trükk, amivel sikeres lehet a kártevő riasztás házilag

A kertészkedés alatt gyakran vehetünk észre különböző kártevő rovarokat növényeinken. A bosszúság elkerülése érdekében vannak bizonyos házi praktikák, melyekkel megelőzhetjük, hogy növényeink állapota romoljon.

     1. Javítsuk a talaj minőségét!

Amennyiben egészséges talajt biztosítunk növényeink számára, sokkal ellenállóbbá tehetjük őket a kártevő rovarokkal szemben. Ehhez adjon jó minőségű komposztot a talajhoz, valamint tanácsoljuk, hogy terítsen le valamilyen mulcsot is, amivel szintén segítheti a talaj minőségének javítását. 

    2. Szabaduljunk meg azoktól a termésektől, melyek nem biztonságosak!

Nem csupán a növényekben tehetnek kárt, hanem egészségünk szempontjából is veszélyesek lehetnek, ha fertőzött zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztunk. Kis lyukakat találtunk a leveleken? Természetesen ilyenkor elég, ha csak kivágjuk ezeket a részeket, azonban ha nagyobb károsodást észlelünk, akkor bizonyos esetekben jobb, ha inkább megszabadulunk ezektől a megrongált növényektől.

Mosómedvék, rágcsálók megjelenése esetén jobb az elővigyázatosság, hiszen lehet, hogy ürülékükkel szennyezték be növényeinket. Illetve semmiképpen se fogyasszunk olyan növényt, melynek levelein fehér hullámokat látunk, mert ez mutatja, hogy a kártevők még a növény belsejében vannak.

    3. Különböztessük meg a hasznos és nem hasznos élőlényeket!

Vannak bizonyos rovarok, melyek igenis hasznosak lehetnek a kertben. A földigiliszták, pókok, katicabogarak és méhek hasznosnak számítanak, míg a kullancsok, csigák, hernyók inkább kártékonyak.

   4. Folyamatosan tartsuk szemmel a kertet!

Hosszabb távon jóval nehezebb a kártevők elleni védekezés, ha nem lépünk időben. Így rendszeresen és alaposan ellenőrizzük a kertünk aktuális állapotát: figyeljük meg a levelek felületét, oldalát, és ha találunk kártevőt, akkor távolítsuk el!

Kártevő riasztás profi módon

Úgy döntött, hogy házilag szeretné megoldani a kártevő riasztást?

Rovarriasztó kategóriában kifejezetten ajánljuk vásárlóink kedvelt termékét, a Bros hangyairtót, mely különböző kiszerelésekben elérhető, mely a visszajelzések szerint egy hatékony és bevált módszer a különböző hangyafajokkal szembeni védelemhez.

Rágcsáló riasztó termékeink hatékony és gyors megoldást nyújtanak problémájára, akár egérrel vagy patkánnyal van dolga. Rágcsáló csapdáink a rég bevált jó módszerekhez ragaszkodók számára ideális eszközt kínálnak, azonban sokkal kíméletesebb módszer az ultrahangos riasztó berendezés. Multifunkcionális, napelemes, mozgásérzékelővel felszerelt készülékünk kiváló választás ebből a szempontból, hiszen vízálló kialakításának köszönhetően egész évben használható.   

Ultrahangos, mozgásérzékelős kisállat riasztó

Intsen búcsút a rágcsálóknak napelemes, multifunkcionális ultrahangos kártevő riasztónkkal!

Esetleg a kertjében megjelenő madarak okoznak kellemetlen perceket Önnek? Válasszon elektromos madárriasztó készüléket vagy valamely élethű műmadár kiegészítőnket.  Ha utóbbi mellett dönt, akkor a kelléket egy tartóoszlopra fellógatva, vagy pálcán leszúrva a riasztandó madarak számára legfeltűnőbb helyre szükséges rögzíteni.

Önnek mely kártevő riasztó megoldásra van szüksége? Nézzen körül webáruházunkban és fedezze fel az igényeihez passzoló eszközöket!

Következő cikkünk: 

Esővízgyűjtés kezdőknek és haladóknak