Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Hatékony madárriasztás az épületekből

Hatékony madárriasztás az épületekből
Köztudott, hogy a madarak megjelenése és csodás éneke egyfajta nyugalmat kölcsönöz az emberek számára, visszatérésük pedig a várva várt tavasz beköszöntét jelenti. A városokban gyakran előforduló galambok vagy verebek azonban kellemetlenségeket is okozhatnak. A környezetünkben jelenlévő madarak jelentős anyagi gondokat és egészségügyi problémákat idézhetnek elő, így vannak olyan esetek, amikor inkább elüldözésük lehet célszerű számunkra.

Cikkünkben a hatékony madárriasztás eszközeit mutatjuk be, amelyek segítségével Önnek sem kell többé tartania a madarak okozta károktól sem a városban, sem a ház körül. 

Madárriasztás megbízhatóan

A madarak a téli időszakban még intenzívebben keresik a búvóhelyeket, ezeket pedig a leggyakrabban a lakóépületeken és a családi házakon találják meg. A számukra fészkelés és ott tartózkodás szempontjából megfelelő helyeket, - ahonnan fizikai módon lehetetlen vagy nagyon körülményes őket eltávolítani - újra birtokba is tudják venni.

A problémát többek között az jelenti, hogy a fajok nagy létszámban, csoportosan élnek és vannak jelen egy adott területen. A galambok nagy mennyiségű kosszal és ürülékkel hagynak nyomot a háztetőkön, az épületek ereszein és oldalain, a járdákon és járműveken. Az esztétikai gondokon túl ezen élőlények számos betegség és parazita hordozói. Bár a legtöbb ember nem tudatosan eteti őket, a földre ejtett ételek és maradékok, valamint a nyitott kukák terített asztalt jelentenek számukra. 

Madárriasztó megoldások

Ezek az egyedek leginkább a városokban található éttermek, pékségek vagy a takarmányfeldolgozó üzemek környezetében vannak jelen, mivel a gabonák alapvető táplálékot biztosítanak számukra. A madárriasztó alkalmazása hatékony megoldást nyújt távoltartásukra.

A kínálatunkban megtalálható madárriasztók többféle kivitelben érhetőek el, lakossági és ipari felhasználásra egyaránt. Ahhoz, hogy a számunkra ideális galambriasztót válasszuk, fel kell mérnünk a környezetet, amit védeni szeretnénk. Használatba vétel előtt fontos a területet kitakarítani és megszabadítani a szennyeződésektől. Ez sok esetben az egészségre ártalmas és veszélyes tényezőkkel jár, ezért védőruházat, védőfelszerelés erősen ajánlott a tisztítás során. Az elektromos madárriasztók könnyedén elüldözik a madarakat, hiszen az általuk kibocsátott hangfrekvenciák erőteljesen zavarják a madarak idegrendszerét, ezzel azonnali távozásra késztetve őket. Az ultrahanggal, illetve a hanghatással működő termékek az emberi fül számára is hallhatóak, érzékelhetőek.

Az ultrahangos, villanófényes és hanghatásos rendszerek alkalmazása kiváló riasztási megoldás. Ezek a különböző nagyságú, tulajdonságú területek és terek igényeinek védelmére lettek kifejlesztve. Kültéri és beltéri használatuknak megfelelően üzemeltetésük is eltérő, létezik hálózati áramos, napelemes és akkumulátoros kivitel is. A hanghatásos készülékeket érdemes folyamatosan üzemeltetni a hatékonyság elérése érdekében. A raktárakat, parkolóházakat és más félig nyitott épületeket a villanófényes madárriasztók segítik, amelyek ultrahangos párosítással is rendelkezhetnek. 

Bagoly madárriasztó

Tekintse meg élethű, kiterjesztett bagoly formájú madárriasztónkat!

A madárriasztó tüske jó szolgálatot tesz olyan helyeken, melyeket a nem kívánatos madarak leszállópályaként használnak. Kihelyezésüket rögzíteni kell csavarral vagy ragasztással, így fizikailag elzárjuk előlük a leszállás és a megpihenés lehetőségét. A műanyagból és fémből készült változatok különböző méretekben érhetőek el, amelyek a párkányok, erkélyek, háztetők védelmét erősítik, mindemellett az időjárás viszontagságaival is szemben állnak. Hasonló passzív eszköznek tekinthetjük a műmadarakat, melyek olyan ragadozó faj jelenlétét üzenik a madarak számára, mint például a kiterjesztett szárnyú bagoly, ezzel félelmet keltve bennük, és a terület elhagyására késztetve őket. Ezek a megoldások inkább szabadtéren ajánlottak: kertekben, teraszokon és háztetőkön. Használatuk esetén számoljunk vele, hogy más madárfajokat és kisállatokat is elriaszthatunk (például a nyulat vagy mókust). Kihelyezésüket alkalmanként változtatni kell, a madarak ugyanis idővel hozzászoknak jelenlétükhöz és figyelmen kívül hagyják őket.

A kínálatunkban megtalálható termékek a lehető leghatékonyabb megoldást nyújtják a madarak távoltartására. A Suni Kft. által forgalmazott madárriasztó készülékek kiváló minősége biztosítja, hogy a madarak által okozott kártól hosszabb távon megszabadulhassunk. Akár galambriasztó, akár veréb riasztó megoldást keres, nézzen körül webáruházunkban!

 

Következő cikkünk:

Szennyvíz tartály kisokos

Tartalomhoz tartozó címkék: kártevő riasztás ultrahangos riasztó