Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Növény rögzítő gyűrű paradicsomhoz, műanyag 25 db*

1.483 Ft (1.168 Ft + ÁFA)
Kiegészítő termékek:
Menny.:db
Gyártó cikkszám: 6040440
Elérhetőség: 2 db raktáron
Nem értékelt

Kedvezményes árak csak online vásárlás esetén érvényesek!

A paradicsomok megtámasztásához megfelelő.
Növekedésnél a nővény támasztására segít.

Leírás és Paraméterek

Növény rögzítő gyűrű paradicsomhoz, műanyag 25 db
Leírás

A növény rögzítő segítségével tartsa rendezetten növényeit, a növénytámasz vagy karóhoz könnyen rögzíthető és kioldható.  Könnyű használat és egyszerű, praktikus megoldás. A paradicsomok megtámasztásához elengedhetetlen. A kötöző szerepe, hogy a növény szárát a mellette álló karóhoz rögzítse. Ezzel megtartja a növény szárát nem engedi a növényt a talajra feküdni, ezáltal a vízellátás probléma mentes a növényben. A rögzítők használatánál fontos, hogy ha fém akkor legyen rajta egy plusz olyan réteg mely nem sérti meg a növény szárát.
 

Miért is fontos a palánták karózása?

A növények karózás, kötözés, illetve a támaszrendszer hiánya jelentősen csökkentheti a termést, visszavetheti a növény fejlődését.

Egyes növény, mint a szőlőt, vagy a kúszószárú növények teljes életük folyamán támaszrendszer mellett kell nevelni, mert a szára nem képes megtartani a lombozatot, ennek hiányában a földre terülne a növény. A támasztékba a növények képesek megkapaszkodni kacsokkal, tapadókorongokkal esetleg csavarodó szárukkal.

Viszont lágyszárú növényeink is igényelhetnek támasztékot. Például a paradicsomok szára folytonos növekedésű, mely megszakítás nélkül magasodik, a termés súlya lehúzza a talajra, ennek okán elfekszik. Megakadályozására feltétlenül szükség van a karózás és kötözésre. Ez által a növény fényhez és levegőhöz jut, illetve a termés gyorsabban és egyenletesebben fog beérni.

Palántázás után azonnal szükséges karózni a növényeket, mert az átültetés hatására fellépő időszakos tápanyag és vízellátási zavar hatására először a levelek kezdhetnek el lankadni.  Amennyiben a folyamat nem áll meg, és a szár is meggörbül. Ekkor hiába állna helyre a gyökér felől a vízszállítás, a görbe szár ezt a folyamatot megakadályozza.

Ha azonnal a karózásnál a karóhoz kötjük a növényt, akkor megelőzhetjük a szár görbülést, így új helyén hamarabb indul fejlődésnek. A karózás és kötözés továbbra is szükséges, mert a folyton nővő paradicsomok különben kidőlne. A kisebb magasságú fajta növények meg tudják tartani magukat, ott nem lép fel ilyen probléma. Paprikáknál, padlizsánoknál is fajtafüggő, hogy a támaszték időleges vagy folyamatosan szükséges.


Felhasználási terület:

Kert
Terasz
Erkély
Futó növények


Jellemzők:
Műanyag

Adatok:
Csomag: 25 db

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Mások ezt vásárolták még mellé

Bros hangyairtó szer 1 kg

Cikkszám: B1759
341 db raktáron
2.490 Ft

310 literes kerek esővízgyűjtő tartály csomag

Cikkszám: CSK310-CSOMAG
6 csomag raktáron
37.757 Ft 36.624 Ft

Esőlopó Rapido

Cikkszám: 503073
17 db raktáron
15.520 Ft

Esővízgyűjtő tartály összekötő elem, 5/4"

Cikkszám: 330031
16 db raktáron
7.671 Ft