Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Egér riasztó és csapda

Rendezés:

Rágcsáló riasztó és csapda kategóriában megtalálható minden olyan csapda és készülék, mely a nem kívánt rágcsáló állatokat távol tartja. Webáruházunkban forgalmazott rágcsáló riasztók ultrahanggal riasztanak, melyek vakond, egér, patkány, denevér, különböző rovarok stb. ellen.

A rágcsálók riasztása, távol tartása adott területről nem mindig egyszerű feladat. Vannak, akik ragaszkodnak a régen jól bevált módszerekhez, ám ez nem minden esetben kényelmes és gyors megoldás. Ezzel szemben a riasztó készülékek gyors és kényelmes megoldást nyújtanak a rágcsálók elriasztására. A „régi” módszer kedvelőinek is van olyan élve fogó, illetve csapda mellyel ezt a módszert tudják erősíteni. A csapdák használata során sokszor nem oldható meg, hogy ne kerüljünk kontaktusba a kárt okozó rágcsálóval, ezzel szemben a készülékeknél nincs ilyen „találkozás”. A csapdák újbóli alkalmazása előtt fontos a megfelelő tisztításuk, hisz amennyiben a rágcsáló megérzi az előző „áldozat” szagát, nem fog a csapda közelébe menni. A csapdák elhelyezése során fontos olyan helyre tenni, ahol a rágcsáló közlekedik, de mégis bújtatott helyre. A készülékek kihelyezése a csapdákkal szemben annyi követeléssel szükséges elhelyezni, hogy a riasztandó rágcsáló fülmagasságába kerüljön.

A rágcsálók viselkedésükben, szokásukban is másként élnek, ezért minden védekezést célzottan az adott rágcsáló ellen érdemes alkalmazni. Viszont vannak olyan kialakított készülékek, melyek egyszerre több állat távoltartására is alkalmazhatók. Az ultrahangos riasztók biztonságban használhatók, emberek és háziállatok számára teljesen veszélytelen. A rágcsáló riasztó készülékek kültéri és beltéri használatra alkalmazhatóak.

20 kHz-nél nagyobb frekvenciával az ultrahang jeleket emberek, kutyák, macskák, madarak, halak vagy haszonállatok nem hallják. A riasztó készülékek a rágcsálók hallását zavarja, mely hatásra nem érzik biztonságban magukat, ezért néhány nap múlva elhagyják a védett területet.

A készülékek hatótávolságától függetlenül az ultrahang hullámok nem hatolnak át a falakon vagy más tárgyakon. A teljes terület lefedésre lehet, hogy több készülékre is szükség lehet. A készülékek típustól függően napelemmel, elemmel, vagy hálózatról működtethetők. A készülékek általában egy adott rágcsáló ellen védenek, de vannak állítható frekvenciájú ultrahangos rágcsálóriasztó készülékek. Az ultrahanggal működő készülékek előnye, hogy olyan hangot bocsát ki, mely nem zavarója az emberi hallást. A készülék elhelyezése során ügyeljünk arra, hogy ne legyen az ultrahang útjában semmilyen tárgy, hisz arról visszaverődik az ultrahang.

Készülékek használatával védekezzen környezetbarát módon és előzze meg a kártevők által okozott kellemetlen károkat.