Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Madárriasztó

Rendezés:

Madárriasztó kategóriában megtalál számos olyan terméket, mely segít a probléma megoldásában. Webáruházunk madárriasztó kínálata a lakossági felhasználóktól az ipari felhasználásig megtalálható. A készülékek alkalmazása előtt fontos, hogy a védendő terület megtisztítása megtörténjen. Teljesen le kell tisztítani a védendő területet a bélsártól, döglött madaraktól, tollaktól stb.

Ismert, hogy a madarak által termelt bélsár rengeteg kórokozó és betegség hordozója, ezért ajánlott védőfelszerelés, védőruházat használata a tisztítás során. Fizikai védelemre legjobb megoldás a Madárriasztó tüske, mely megtalálható műanyag, illetve acél változatban. A két termék alkalmazása ugyan az, ami eltér az anyaguk, hosszúságuk, és a csomagban található darabszám más. Alkalmazásuk kültéri használatra pl. teraszok, erkélyek, háztetők, párkányok. Rögzítésük ragasztással, valamint csavarozással történhet szinte bármilyen területre. A termékek időjárás állóak, megakadályozzák a madarak leszállását a kihelyezett területre.

Elektromos madárriasztó készülékek ultrahanggal, hanggal vagy villanó fénnyel riasztanak. A hang hatással riasztó készülékeknél fontos megjegyezni, hogy az emberi fül számára is érzékelhető hanggal riaszt. A készülék frekvenciája nagyon erősen zavarja a madarak idegrendszerét, mely a táplálkozásukban, viselkedésükben akadályozza őket. A madarak számára a környezet ellenségessé válik, ezért elhagyják a területet. A legjobb eredmény eléréséhez fontos a folyamatos üzemeltetés.

 A lakossági használatra elérhető kb. 40-700 m2 területre, ipari felhasználásra 5.000 m2 alkalmazható. Több készülék egyszerre történő alkalmazásával elérhető több hektár terület védése. A védendő terület méretén kívül fontos még az is, hogy beltéri vagy kültéri használatra lesz alkalmazva egy adott készülék. A villanó fénnyel riasztó készülékek leginkább beltéri, félig zárt terekbe alkalmazásra lettek kifejlesztve.  Például: Raktárak, parkolóházak, autómosók, hangárok, csónakházak, alagutak-aluljárók, sportcsarnokok, konferenciaközpontok, hangárok és pajták stb. A készülékek típustól függően napelemmel, elemmel, adapterrel működtethetők.

A madárriasztó kategóriában a készülékeken kívül elérhető többféle élethű műmadár pl. bagoly. Kihelyezésük kültéri használatra pl. fedetlen kiskertek, kertek, háztetők, teraszok, erkélyek, egyéb nyílt területeken. A madárriasztó kiterjesztett szárnyú bagoly kihelyezése egy tartóoszlopra, fellógatva, vagy pálcán leszúrva a riasztandó madarak számára legfeltűnőbb helyre szükséges rögzíteni. A riasztandó madarak számára a bagoly egy ragadózó mely félelmet kelt bennük, és a terület elhagyására ösztönzi őket. A műmadarak alkalmazása során fontos a riasztók időnkénti helyváltoztatása, hogy ne tudják megszokni a madarak.

Professzionális madárriasztási szaktanácsadás, illetve kihelyezési javaslat igényét küldje meg részünkre e-mailben.