Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Kerti tó hal és vizinövény

Rendezés:

A Kerti tó hal és vízinövény kategóriában megtalálható minden olyan termék mely az ápolásban, fejlődésben segítséget nyújtanak a vízi élőlényeinknek. A kerti tavakba telepített halakkal vállaljuk a gondozásukkal együtt járó felsőségeket.

De ezzel párhuzamosan azt a kötelezettséget is vállaljuk, hogy egészségesen tartjuk őket.

A halak tápanyaga, a vízinövények tápanyaga, az ültető tőzeg esetleges vízbe jutása algásodáshoz vezet. Az algásodás oxigént von el a halaktól, valamint ammóniát termel, mely méreg a halak számára.

Ez elkerülése véget fontos a tó tisztán tartása, folyamatos kémiai teszteléssel a víz minőségét ellenőrizni.

A tóba telepített vízinövények ültetése is fontos, hogy úgy történjen meg amivel nem szennyezzük a tó vizet.

Ennek elkerülése érdekében fontos olyan vízinövény ültető edények alkalmazása, melyek a szennyező anyagok kijutásának akadályozására szolgálnak.

Ezen növények ültetéséhez fejlesztetek a Virágláda vízinövény ültetéshez, mely weboldalunkon többféle méretben érhető el.

Vízinövény ültetéshez megtalálható Vízinövény ültető tasak, mely szintén a vízbe mosódó tőzeg lehetőségék akadályozza meg.

A halak etetését is érdemes Haletető gyűrű használatával megoldani.

Hisz így nem úsznak szerte a haltáp darabok, a halaknak is könnyebb egy adott helyről begyűjteni.

De fő szempont, hogy látjuk milyen mennyiség szükséges részükre, így a többlet táp nem kerül a tóvízbe, ahol lebomlik mely segíti az algák szaporodását.

Ha sokszor történik a halak etetése, akkor egyre több salakanyagot termelnek, mely ismét az alga szaporodás fő tápanyagául szolgál.

A Kerti tó hal és vízinövény kategóriában megtalálható többféle Kerti tó tisztító háló. A hálók segítségével a tó tisztítás, illetve karbantartásánál nyújt nagy segítséget számunkra.

 A háló jó szolgálatot tesz a tó vízbe hullott falevelek eltávolításában. Nagy segítségünkre van, amikor egy nagyobb tisztitással kapcsolatosan a halak kiemelését végezzük.

Esetleg az algamentesítés során kialakult elpusztult barna algák eltávolításában is nagy segítség a Kerti tó tisztító háló.

A Lapát kerti tó tisztítás, karbantartás termék hosszú nyelének köszönhetően egyszerű használtatott biztosít. A tisztító csipesz, valamint a vízinövény olló kiegészítő eleme lehet tisztító lapátnak.

Egy kerti tó fenntartása során nagyon sok időt vesz el, hogy tisztán, gondozottan, ápoltan tartsuk.

Folyamatos figyelmet kell fordítani a tó vízben lévő vegyi anyagok pl. ph-érték, nitrit, nitrát, karbonát, ammónia stb.  egyensúlyának fenntartásához.

Ha ez az egyensúly állapotot elértük és sikerül szinten tartani, akkor sokkal kevesebb gondunk lesz a tisztán tartásra.