Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Kerti tó gépészet

Rendezés:

Kerti tó gépészet kategóriában elérhető minden olyan termék, mely szükséges a kerti tó működtetéséhez. Kisebb kerti tavaknál elengedhetetlen a gépészeti berendezés használata. A gépészetek rendszeres tisztítása, vízkő mentesítése elengedhetetlen 3-4 havonta. Kategóriában megtalálható szivattyú, szűrő, levegőztető, illetve ezen termékek egyes alkatrészei is. A szivattyúkat használatával szökőkút, vízesés alakítható ki, mely átforgatja a vizet és oxigént juttat be. A szivattyú rendszeres karbantartása szükséges, melyet 3-4 havonta szükséges megtenni.

Amennyiben nincs meg a rendszeres tisztítás, úgy a szivattyú elvesztheti a garanciát. A szivattyú motor egy műgyantával van körbe öntve így, ha valamilyen elektromos hiba jelentkezik az nem biztosan javítható. Általában a mozgó alkatrész kopik el, ezeket a gyártó és típus alapján tudjuk pótolni. Vannak szűrőszivaccsal rendelkező szivattyúk, ezeknél a készülékeknél fontos a szivacs rendszeres tisztítása is.

Szűrő berendezések mindegyike valamilyen szűrőkőzet, szűrőszivacsok, polisztirol gyöngyökön keresztül történik a szűrés. Gravitációs, illetve nyomás alatti szűrőberendezések közül érdemes választani. Webáruházunkban elérhető nagyobb teljesítményű Nyomás alatti gyöngyös szűrő, 40-50-60 m3 tavak tisztításához ajánljuk.

Az algamentesítés a biológiai szereken túl gépészettel is megoldható. A szűrő rendszerek közül van olyan, amely már tartalmazza, de akár külön is vásárolható UV-C készülék. Ez egy csírátlanító készülék, az UV fény erejével fertőtlenítő hatás érhető el. Fontos itt is az UV izzót körülvevő üvegburkolat rendszeres vízkő mentesítése. Valamint feltétlenül szükséges az izzó évenkénti cseréje, hiába világít, hatást nem fejt ki. A fonalalga ellen létezik rézionos tisztító gépezet. Elektrolízis segítségével oldja ki a réz ionokat, melyek a vízáramba kerülnek. A réz ionok az algák táplálék felvevő rendszerét támadja meg, ezáltal elpusztulnak. A készülék környezetbarát, ártalmatlan a halakra.

A levegőztető gépek használata segít a halak oxigén ellátásában. Fontos a habkő tisztítása, szintén vízkő mentesíteni szükséges a megfelelő működés érdekében. Amennyiben a meglévő készülékhez szeretnénk pótalkatrészt választani, abban az esetben fontos tudnunk a készülék pontos márkáját, illetve típusát a választáshoz. A gyártó meghatározza minden alkatrésznél, hogy mely típusú készülékhez alkalmazható. A nem előírt pótalkatrész használatával a készülék meghibásodását, illetve használhatatlanságát eredményezheti.