Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Kerti tó kiegészítő

Rendezés:

Kerti tó kiegészítő kategóriában megtalálható minden olyan kiegészítő termék, mely szükséges a kerti tó ápolásához és karbantartáshoz.

A gépészeti berendezésekhez szüksége tömlő, erősített és normál változatban, több méretben elérhető. A normál tömlő változat fekete színű, melynek élettartama 3-5 év, ez idő elteltével cserélni szükséges. Sajnos a nap káros sugarai ezt az időtartamot meg rövidíthetik. Az erősített tömlő változat zöld színű, mely élettartama 10-12 évet is elérheti.

A Kerti tó kiegészítő kategóriában megtalálható a tömlők rögzítésére kialakított speciális bilincs, mely két huzal részből áll, így a tömlőn levő mélyedésbe igazodik ezzel egy biztos rögzítés érhető el. A bilincsek csomagban érhetőek el, mely 2 darabot tartalmaz.

A kategóriában megtalálható a kerti tó tisztításhoz szükséges eszközök. A kerti tó tisztító termékek egy között megtalálható a tisztítást segítő csipesz, valamint csípőfogó. Ezek a termékek hosszú nyéllel rendelkeznek, mely kb. 100-125 cm. A segítségükkel egyszerűvé válik a növények visszavágása, valamint az elszáradt részekhez is könnyen hozzáférhetünk.  Ezek a növény részek eltávolítása fontos kiszedni, mivel bomlásuk során gázképződés keletkezik.

A kerti tó kiegészítő kategóriában megtalálható a PVC fólia ragasztásához szükséges PVC ragasztó. Alkalmazásuk során fontos, hogy a ragasztandó fólia felület tiszta és zsírtalan legyen. A ragasztó felhordása 10-15 cm szélességben szükséges mindkét ragasztandó felületre. A ragasztó kupakjában egy a ragasztó felhordására kialakított ecset található, mely megkönnyíti az egyenletes ragasztóanyag felvitelt. Ezt követően pár percig száradni szükséges, majd a két felületet egymásra helyezve össze kell nyomni, préselni.

A kategóriában megtalálható a kerti tó vizének méréséhez szükséges Kerti tó vízhőmérő. A hőmérő a tó fontos tartozéka, egy 19 cm magassággal rendelkezik. Használata fontos, hogy a hidegebb idő beálltával pontosan tudjuk tájékozódni a hőmérséklet értékeiről, mely segítséget add a halak táplálásával kapcsolatban. Érdemes olyan helyen elhelyezni, ahonnan könnyen letudjuk olvasni mérési értékeit.

A tó vizének optimális hőmérséklete: 2°C- 30°C

A tó hőmérséklete késéssel, de követi a környezeti hőmérsékletet. A teljes napsütésnek kitett tó hőmérséklete nagyobb változáson megy át 24 óra alatt, mint egy árnyékolt tó.

A meleg hőmérsékletű tóban sokkal gyorsabban folynak le a biológiai és kémiai hatások, mint egy hidegebb vizű tóban. 5°C fokos hőmérsékletváltozás a tó vizébe megnöveli a mérgező anyagok hatását, és csökkenti az oxigén mennyiségét. A 26°C felett víz hőmérsékleténél már nagyon fontos az oxigén pótlás a vízi élőlények számára.