Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

kertápolás

2023. 09. 13. 16:34:14
A kert fontos kiegészítői egy helyen

Bár a kertek funkciója a hosszú évtizedek során jelentősen megváltozott, a mai napig nagy szerepet töltenek be mindennapi életünk során. Haszon- és dísznövények termesztése, az élelmiszer ellátás biztosítása, vagy második élettér a lakás mellett; egy biztos: a kert megfelelő kialakítása minden esetben fontos. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy a kert gondozása esetén milyen kapcsolódó kiegészítők fontosak. Ismerje meg a legalapvetőbb kerti eszközöket!

2023. 09. 13. 16:19:32
6 tipp az őszi kert gondozásához

A falevelek lehullanak, a reggelek frissek és hűvösek lesznek, egyre gyakoribbak a csendes esők.. Lassan, de biztosan beköszönt az ősz. Bár ebben a csodálatos, színes évszakban a természet már a téli pihenőre készül, a kerti munkák korántsem szűnnek meg. Ahhoz, hogy kertünk szépségét megőrizzük, növényeink gondozására az őszi hónapokban is nagy hangsúlyt kell fektetnünk. Összegyűjtöttük a legfontosabb tippeket az őszi kertgondozáshoz, ismerje meg az őszi kertápolás rejtelmeit!

2023. 09. 05. 16:49:42
Magaságyás kialakítása ősszel

Az ősz beköszöntével a természet kissé elcsendesedik: lehullanak a levelek, hűvösebb idők jönnek és ezzel együtt véget ér a betakarítási időszak is. Azonban ez nem jelenti azt, hogy le kell mondania a kertápolásról. Főként, ha megismeri a magaságyások előnyeit és az őszi időszakban is kihasználja azokat! Cikkünkben összegyűjtöttük a legjobb őszi kerti tippeket a növényültetéssel kapcsolatban. Bemutatjuk, hogy mihez kezdhet a magaságyásokkal a legszínesebb évszakban!

2023. 09. 05. 16:32:03
10 zöldség, amit ősszel érdemes elültetni

Ahogy lehűl a levegő és véget ér a nyári hőség, beköszönt az ősz, az ültetés egyik legalkalmasabb időszaka. Ez a csodás évszak sokaknak meghozhatja a kedvét a kerti munkálatokhoz. Mutatjuk, melyek azok az ízletes zöldségek, melyeket ősszel érdemes elültetni!

2023. 08. 16. 10:00:29
Kertészkedés gyerekkel – 5 tipp a közös időtöltéshez!

A kertészkedés nemcsak a természet szeretetét és az egészséges életmód kialakítását segíti elő, hanem remek lehetőséget nyújt arra is, hogy a gyerekekkel közös időt töltsünk el. Izgalmas és tanulságos tevékenység, amely rengeteg örömet és hasznos tudást hozhat a család életébe. Ezért fontos, hogy a kertgondozás ne csak a felnőttek kiváltsága legyen, hanem bevonjuk a gyerekeket is ebbe a színes és inspiráló világba. Cikkünkben öt tippet mutatunk be arra vonatkozóan, hogyan tehetjük felejthetetlenné és élménydússá a kertészkedést a kicsik számára.

2023. 08. 16. 09:41:55
A legideálisabb növények magaságyáshoz

A kertészkedés sok szempontból ideális időtöltés. Az ember idejéhez és igényeihez szabható, hiszen kevesebb és több gondoskodást igénylő növényeket is nevelhetünk. A magaságyás pedig a háztáji kertészek egyik legjobb barátja. Segítségével sokkal hatékonyabb körülmények között, egyszerűbben, kevesebb fáradtsággal termelhetünk. Azonban mit érdemes ilyen körülmények között nevelni? Cikkünkben magaságyás ötletek kaptak helyet!

2023. 08. 11. 09:29:31
A profi és szakszerű permetezés lépései

Ahhoz, hogy megóvjuk szeretett növényeinket és gyümölcsfáinkat a kártevőktől, nagyon fontos, hogy megfelelő időben és szakszerűen permetezzünk. Ám lényeges figyelembe vennünk, hogy a növényvédő szerek nem csak a kártevőkre jelentenek veszélyt, hanem ránk, emberekre is. Ebből kifolyólag elengedhetetlen, hogy nagy odafigyeléssel, a permetezés szabályait betartva végezzük a teendőt! Cikkünkben ezért összegyűjtöttük a profi és szakszerű permetezés lépéseit, valamint a kulcsfontosságú előírásokat.

2023. 08. 10. 13:50:44
A tüskés, tövises növények gondozása

Bár a kerti munkálatok alapvetően nem igényelnek védőfelszerelést, a kertben is előfordulhatnak kisebb balesetek, amelyeket érdemes megelőzni. Az olyan tüskés, tövises növények, mint a rózsa, a tűztövis és az akác nem csak a betolakódokat tartják távol kertünktől, hanem egyben elbűvölő látványt is kölcsönöznek kertünknek. A tövises növények gondozása során azonban érdemes figyelmet fordítanunk kezünk védelmére, a sérülések elkerülése érdekében. Mutatjuk, hogyan!

 

2023. 07. 18. 15:49:41
Ezeket a növényeket ültethetjük el nyáron a kertben!

A nyári hónapok nemcsak a napsütést és a pihenést hozzák magukkal, hanem ideális időszakot is jelentenek a kertészkedésre és a növények ültetésére. A meleg időjárás és a hosszabb napok lehetővé teszik számos növény számára, hogy gyökeret eresszen és virágozzon. Ha szeretnénk felélénkíteni kertünket vagy teraszunkat, válogassunk ezek közül a nyáron ültethető növények közül, amelyek nem csak hangulatunkat, de kertünket is feldobják!

2023. 07. 13. 14:28:35
A legszebb falikutak - ötletek a stílusos kerthez!

Kertünk megtervezésénél a funkcionalitás mellett a másik fontos szempont az esztétikus összhatás elérése, hiszen minden kerttulajdonost jó érzéssel tölt el, amikor elismerő szavakat hall vissza. Ha Ön is szeretné otthonát és udvarát feldobni egy igazán hasznos és stílusos kiegészítővel, érdemes felfedezni a lenyűgöző kerti kutakat! Ebben a cikkünkben falikút ötletek kaptak helyet, így ha inspirációt merítene saját kertjéhez, érdemes velünk tartania!