Madarak a kertünkben - madárriasztás tippek
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tekintse meg a legújabb termékeinket!

Madarak a kertünkben - madárriasztás tippek

Madarak a kertünkben - madárriasztás tippek

Bár a madarak csiripelése egyet jelent a tavasszal, azonban vannak olyan egyedek, amelyek a kertünkben megjelenve több bosszúságot okoznak, mint örömöt. A házak tájékán megjelenő madarak ugyanis szívesen fogyasztják a kertekben lévő gyümölcsfák és bokrok finom terméseit, ezzel jelentős károkat okozva az állományban. Emellett gyakori jelenség, hogy a galambok ürüléket hagynak maguk után, amely nem csak esztétikai szempontból eredményez problémát, hanem súlyos egészségügyi kockázatokkal is jár.

Ahhoz, hogy elkerüljük a károkozást, fontos, hogy hatékonyan lépjünk fel a madárriasztás során! Cikkünkben bemutatjuk a kártevőriasztás különböző eszközeit, amelyeket beszerezve Önnek sem kell tartania többé a madarak okozta problémáktól! Emellett néhány tippet is hoztunk, melyeket megfogadva egyszerűbb és hatékonyabb lesz a madárriasztás házilag!

Nézzük, mit tehet a kertjében megjelenő madarak elűzése érdekében!

Napelemes, kültéri madárriasztó

Ismerje meg napelemes, kültéri madárriasztó készülékünket!

Madárriasztás házilag - tippek a sikeres kártevőriasztáshoz

  1. Ha a szabadban etetjük a háziállatokat, akkor takarjuk le vagy távolítsuk el az éppen használaton kívüli étel- és víztálakat, így nem lesz semmi, ami odavonzaná a kertbe a madarakat. Sokszor a fűben vagy egyéb tárgyakban húzódnak meg a szeles és viharos időben, ennek elkerülésére nyírjuk rendszeresen a füvet és a sövényeket. Fontos! Már megépített vagy elfoglalt fészket ne távolítsunk el, inkább más madárriasztó megoldásban gondolkozzunk!
  2. A kert nyugalmát madarak zavarják meg? Próbáljuk ki az egyik legegyszerűbb eszközt, az alumíniumfóliát, melyet helyezzünk a föld felszíne alá vagy a madarak kedvelt növényei közé. Ezen kívül érdemes alumíniumfólia-csíkokat ragasztani a fákra vagy egyéb magas területekre, például tetőre a ház körül. A fényes felületről ugyanis visszaverődnek a nap sugarai, ami zavarja a madarak szemét, ezáltal elriasztja őket.
  3. Galambok okoznak bosszúságot a teraszon vagy az ablakpárkányon? Szórjunk szódabikarbónát arra a területre, ahol szeretnek letelepedni, mivel a madarak kellemetlennek találják a szódabikarbóna érzetét a lábujjaknál, így ha tehetik, elkerülik.

Egyéb madárriasztó megoldásokat találhat korábbi cikkünkben, melyben bemutattuk a hatékony madárriasztás módszereit az épületekből!

Madárriasztás hatékony eszközökkel

Szeretne biztosra menni a kültéri madárriasztás területén? Webáruházunk praktikus eszközök széles választékát kínálja, melyek segítségével soha többé nem lesz gondja a kártevőkkel. A párkányra szerelhető műanyag tüskével megelőzheti, hogy a madarak leszálljanak az ablakpárkányra, a korlátra vagy a teraszra. A kültéren használható termékünk összeszerelése egyszerű, nem kell karbantartani és láthatatlan. Remek kialakításának köszönhetően ellenáll a napfény melegének, az UV sugárzásnak és a fagynak, így hosszútávú megoldást biztosít.

A kiterjesztett szárnyú bagoly egy olyan eszköz, amely a kertben megjelenő madarak elrettentésére szolgál. Fedetlen kiskertekben, parkokban, bekötőutakon, mezőkön, háztetőkön, golfpályákon, fákon és egyéb nyílt területeken egyaránt alkalmazható. Termékünk élethű kialakításának köszönhetően hatásosan ijeszti el a különböző madarakat, kis állatokat és borzokat, egyéb rágcsálókat, valamint nyulakat és mókusokat. Az eszközt gyakran alkalmazzák mezőgazdasági területeken, gyümölcsfák védelmére a kertekben, valamint minden olyan helyen ahol a madarak problémákat okoznak. Mivel a műmadár szárnyait a szél mozgásba hozza, ezzel még élethűbb képet keltve, így érdemes szélnek kitett részre elhelyezni.

A kültéri madárriasztó készülék nagy népszerűségnek örvend a felhasználók körében, hiszen igénybevételével gyorsan és hatékonyan szüntethetők meg a madarak által okozott károk. Tekintve, hogy a készülék frekvenciája nagyon erősen zavarja a madarak idegrendszerét, illetve táplálkozásukban és viselkedésükben is akadályozza őket, így a környezet ellenségessé válik számukra, ezáltal elhagyják a területet. A biztos siker érdekében célszerű az eszközt éjjel-nappal üzemeltetni, valamint időnként áthelyezni, ezzel elkerülve, hogy a madarak hozzászokjanak a készülék által kiadott zavaró hanghoz. Bár a kibocsátott zaj emberi fül számára is érzékelhető, a berendezés nem veszélyes sem az emberekre, sem a háziállatokra nézve.

Kültéri madárriasztó készülék

Kültéri madárriasztó készülékünk 40 m2-es területen fejti ki hatását!

Nézzen körül weboldalunkon, hiszen nálunk biztosan megtalálja azt az eszközt, amely megoldja a madárriasztás problémáját. Válassza ki az igényeinek megfelelő madárriasztó megoldást!

Mindemellett kínálatunkban további olyan kártevő riasztó eszközök is fellelhetőek, mint az ultrahangos egérriasztó, vagy a hangyariasztó készülék, így széleskörű termékpalettával várjuk, bármely kártevő okoz bosszúságot Önnek kertjében!

Következő cikkünk: 

5 hasznos tipp kis kert tervezéséhez

Tartalomhoz tartozó címkék: kártevő riasztás ultrahangos riasztó