Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Kerti tippek és tanácsok - készüljön fel a tavaszra!

Kerti tippek és tanácsok - készüljön fel a tavaszra!

Bármely évszakban is járunk épp, kertünk karbantartására mindig nagy hangsúlyt kell fektetnünk. Azonban ahogy közeleg a jó idő, úgy válik igazán aktuálissá az otthonos kert kialakítása. A szépséges növények, virágok, és a kerti bútorok egyaránt elengedhetetlen tényezők ahhoz, hogy udvarunk barátságos hangulatot idézzen. Összegyűjtöttük a legfontosabb kerti tippeket, melyekkel felkészülhet a hosszú tél után a várva várt tavaszra!

A kert gondozása: magaságyások és kiegészítők

Mindannyian egyetérthetünk abban, hogy nincs szép kert növények nélkül. A pompás virágok látványával és illatával mesebeli hangulatot varázsolhatunk udvarunknak, gondozásukban viszont több dologra is oda kell figyelnünk. Elsősorban a legtöbb növény a napfényes helyeket kedveli, így fontos őket olyan helyre ültetnünk, ahol elegendő napfényt kapnak: ebben nagy segítség lehet a magaságyások használata. 
Az ergonomikus kertészkedéshez különösen ajánljuk az Ergo Quadro M magaságyás rendszerünket, mellyel tápanyagban gazdag talajt kínálhatunk növényeink számára. UV-stabil és időjárásálló tulajdonságok mellett kompakt, helytakarékos kialakítást tesz lehetővé, így minden kerthez ideális választás. Az egészséges és gyors növekedés érdekében érdemes jó minőségű, komposztált talajt használnunk az ültetéshez, melyet szintén lehetővé tesznek a magaságyások. E termékhez kapható a növekedést elősegítő keret tetővel, melynek alkalmazásával a magaságyásunk egy mini üvegházként funkcionál. Ez biztonságot nyújt a növényeknek a rossz idő és a hideg ellen, ugyanakkor az átlátszó anyag átengedi a növényeknek a növekedéshez szükséges napfényt.
Amennyiben pedig szeretne igazán dekoratív megjelenést elérni, akkor figyelmébe ajánljuk a rugalmas ágyásszegélyt, melyet könnyű telepíteni, valamint elegáns megoldásként szolgál az ágyás és gyep elválasztására.

Ágyásszegély - tavaszi kertészkedés
Virágágyáshoz válassza az elegáns, UV-stabil Edgar Ágyásszegélyt!

Végül pedig ne feledkezzen meg a kerti járólapról sem, mely esztétikus megjelenést nyújt, hiszen egyfajta sétányként funkcionál a kertben vagy a veteményesben, ugyanakkor a biztonságos, kényelmes járást is lehetővé teszi. A kínálatunkban található Maxi kerti járólap csúszásmentes felületként szolgál, illetve az időjárás és UV-sugarak hatásainak is ellenáll.

Kerti kút a praktikusság és esztétikum jegyében

Egy designos kerti kút kialakításával egyedi hangulatot kölcsönözhetünk kertünknek. Az esztétikai szempont mellett pedig a kerti kút nagymértékben megkönnyíti a mindennapi teendőinket. Mindamellett, hogy vize felfrissülést hozhat egy forró nyári nap során, a locsolás folyamatát is egyszerűbbé teszi. A kínálatunkban megtalálható kerti kutak beszerelése rendkívül egyszerű, nem igényel szaktudást. A fali kutak mellett álló darabokat is biztosítunk azon vásárlóink számára, akik kisebb kerttel rendelkeznek, az álló kutak ugyanis igazán helytakarékosak. 

Kerti tó kialakítása és megóvása

Bár a kerti tó kialakítása egy kicsit bonyolultabb és időigényesebb feladat, a munka meghozza gyümölcsét. A kerti tó ugyanis páratlan, mesebeli helyszínné varázsolja udvarunkat. A különböző vízinövények ültetésével csodás látványt érhetünk el, mindemellett ezen élőlényeknek fontos szerepük van a tó biológiai egyensúlyának létrehozásában és megőrzésében. Kerti tó esetében a karbantartás legalább annyira fontos, mint a megfelelő kialakítás. Elengedhetetlen figyelmet fordítani az algamentesítésre, melyhez a hosszú távú megoldás érdekében használjunk természetes algamentesítő granulátumot.

Kerti bútor: a stílusos megjelenés kulcsa!

Ha már gondoskodtunk a növényekről, beszereltük a kerti kutat vagy éppen kialakítottuk a kerti tavat, akkor érdemes a kerti bútorok beszerzését is megfontolni. Pincebútor asztalunk például nem igényel karbantartást, és egyszerűen tisztán tartható. Emellett UV-álló tulajdonsággal rendelkezik, valamint igényes fa mintázattal készült, mely mindenféle kert és terasz díszét fogja képezni!

A kertápolás egyéb elengedhetetlen kelléke

Bármilyen kerti munkálatról is legyen szó, vannak olyan alapvető kellékek, melyek elengedhetetlennek számítanak. Ezen kerti kiegészítők beszerzése minél hamarabb ajánlott. Első körben egy megfelelő minőségű kesztyű a kert gondozása során nagy segítségünkre lehet: akár gazolás, ültetés, vagy metszés esetén is. A szennyeződésektől és a mechanikai hatásoktól való védelem minden esetben fontos, ennek érdekében pedig használjunk kerti kesztyűt, óvjunk kezeinket!

Kerti kesztyű - tavaszi kertészkedés

Tekintse meg kerti kesztyűinket!

Amennyiben további kiegészítőket és megoldásokat keres kertje és udvara tavaszi felkészítéséhez, akkor nézzen körül weboldalunkon, hiszen kínálatunkban számos olyan eszközt megtalál, melyre szüksége lehet még a kertészkedés során!

Következő cikkünk: 

Mit tegyünk a gyomok ellen?