Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Minőségi PVC csövek és idomok kínálatunkban

- 2022. 09. 27. 09:20:00
Minőségi PVC csövek és idomok kínálatunkban

Talán soha nem volt fontosabb, hogy Földünk legértékesebb erőforrását, a vizet a lehető legoptimálisabb módon hasznosítsuk! Bolygónk ivóvízkészlete folyamatosan csökken, ezért olyan alternatív megoldásokat kell keresnünk, amelyek csökkentik a vezetékes víz pazarlását. Az esővíz hasznosítása tökéletes alternatíva erre, amelybe beletartozik annak szakszerű összegyűjtése, tárolása, optimális felhasználása, valamint elvezetése. Cikkünkben most a víz elvezetéséhez elengedhetetlen eszközöket ismertetjük, mint például a PVC csövek és idomok vagy a kültéri folyókák

PVC csövek a megfelelő vízelvezetésért

A vízelvezetés legegyszerűbb módja, ha PVC csövekkel irányítjuk a víz útját. A PVC csövek előnye, hogy a PVC csőhálózatokat egyszerűbben lehet kiépíteni, mint a hagyományos anyagból készült rendszereket. Ennek oka, hogy a csöveket kézi erővel is könnyedén lehet mozgatni a beépítés helyszínén a PVC kis fajsúlya miatt, valamint a csövek egymáshoz rögzítése is egyszerű ragasztással vagy gumigyűrűs illesztéssel. A PVC csövek hosszú élettartamának köszönhetően a telepítés után jó ideig nem lesz gondunk vele: bebizonyosodott, hogy minőségi anyagának hála akár 100 év is lehet az élettartama. A PVC csövek környezettudatosság szempontjából is előnyösnek bizonyulnak, ugyanis az eszközök feldolgozási hulladéka teljes egészében visszadolgozható, valamint az életciklusbecslés alapján is kedvezőnek bizonyulnak. A Suni Kft kínálatában PVC csövek és idomok széles választéka várja, ahol igényei szerint válogathat a különböző cső méretek közül!

PVC csövek az esővízgyűjtéshez

Ismerje meg a szennyvíz és csapadékvíz elvezetésére alkalmazható összekötő műanyag idomokat!

Miért fontos az összegyűjtött esővíz megfelelő elvezetése? 

Az esővíz tökéletes alternatív vízforrás lehet a háztartásban, ezért az összegyűjtött csapadékot érdemes a lehető legoptimálisabban elvezetni és felhasználni. Az esővíz megfelelő elvezetésével nem csak több funkcióra tudjuk felhasználni azt, de megspórolhatjuk a feleslegesen elfolyó vízmennyiséget. Valamint, az udvarnak is fontos, hogy egy heves esőzés bekövetkeztével a csapadék ne egy helyen halmozódjon fel, hiszen a talaj szerkezetének nem tesz jót. A PVC csövek segítségével egyszerűen kiépíthetünk egy stabil, időtálló vízelvezetőrendszert. A PVC csövek mellett a kültéri folyókák segítenek a leérkező csapadékot egységesen eloszlatni a kertben, valamint az összegyűjtött vagy elvezetett esővíz segítségével meg tudjuk spórolni a kert locsolását. Akkor tesszük a legjobbat, ha a vizet nem csak megfelelően elvezetjük, de egy esővízgyűjtő tartályban elraktározzuk, majd később felhasználjuk. Így könnyebben szabályozhatjuk a kiszámíthatatlan esőzések okozta szárazságot vagy éppen túlzott csapadékmennyiséget.

Miért válik egyre fontosabbá az esővíz gyűjtése?

Az élet fenntartásához nélkülözhetetlen az édesvíz. Azonban a Föld ívóvízkészlete véges és a tendenciák azt mutatják, hogy ez az értékes erőforrás egyre csökken, míg a népesség folyamatosan nő. Bolygónk felületének kétharmadát víz alkotja, de sok helyen már ma is kevés az ott élők számára. Ennek oka, hogy a Föld teljes vízkészletének mindössze 3%-a édesvíz, amelynek kétharmada jégben és hóban van, így csupán 1%-a közvetlenül felhasználható az ember számára. A víz ennek fényében egyre értékesebbé válik, egyre nehezebb tisztán tartani és a háztartásokba bevezetni. A probléma ellen mindenki tehet! Az alternatív vízrendszerek kialakítása otthonában is lehetséges a különböző esővízgyűjtő berendezések beszerzésével. 

Fedezze fel Ön is az esővíz megfelelő felhasználásának módszereit, amelyhez a Suni Kft kínálatában minden eszköz a rendelkezésére áll! Szerezze be a legminőségibb kültéri  folyókákat, PVC csöveket és idomokat, valamint  esővízgyűjtő tartályokat az optimális víz felhasználás érdekében!

 

Következő cikkünk:

A kert elengedhetetlen kelléke: A geotextília

Tartalomhoz tartozó címkék: otthon és kert