Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Olajleválasztó

Rendezés:

Csapadékvíz olajleválasztó berendezés 6 l/sec

Szállításra 7-9 munkanap
188.595 Ft

Csapadékvíz olajleválasztó berendezés 12 l/sec

Szállításra 7-9 munkanap
238.887 Ft

Csapadékvíz olajleválasztó komplett akna 12 l/sec

Szállításra 7-9 munkanap
396.137 Ft

Csapadékvíz olajleválasztó komplett akna 6 l/sec

Szállításra 7-9 munkanap
352.195 Ft

Olajleválasztás

Fontos feladata a megfelelő esővíz tisztítás a nagy járműforgalmat lebonyolító telephelyeken, (mint pl. parkolók, vasútállomások, benzinkutak, szervízek, autómosók) és minden olyan felületen, ahol a járművekből elcsöppenő olaj az esővízzel összekeveredve a burkolati felületről a csatornarendszerbe kerülhet.

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium 28/2004. (XII. 25.) KvVM rendelete szabályozza a vízszennyező anyagok kibocsátásaira vonatkozó határértékeket és alkalmazásukat, megszabja a felszíni vizekkel kapcsolatban betartandó jogokat, illetőleg külön jogszabály szerint kötelezettségek terhelik a csapadék- és szennyvíz-elvezető/gyűjtő rendszerbe történő vízelvezetést.

 

Az olajfogó megköti a csapadékvízbe keveredett olajat, szénhidrogént, illetve minden egyéb szerves folyadékot, ami a víztől elkülönül.

 

Az olajleválasztóban képződő olaj-iszap keveréket környezetvédelmi szempontból veszélyes hulladéknak szükséges tekinteni, aminek az elszállításáról és megsemmisítéséről a hatóságok követelményeit betartva szükséges gondoskodni.

Cégünk által értékesített olajfogó berendezések gyorsan és könnyen beépíthetők, melyeket nem kell engedélyeztetni. Üzemeltetésük költséghatékony, meglévő rendszerekhez utólag is beépíthetők.

 Alkalmazási terület eső- csapadékvíz

 

A berendezés működése

A berendezés működése a speciális olajszelektív szűrőbetét alkalmazásával történik.

Az olajszűrő betét alapanyaga rendkívül finom szerkezetű, a saját tömegének 10-15-szörösét képes magába szívni. Az anyag legfontosabb jellegzetessége a szelektivitás: hidrofób és oleofil, azaz a vízzel nem, csak az olajjal nedvesedik. E tulajdonsága által válik lehetővé a fázis-szétválasztás, a poláros folyadékból az apoláris folyadék kiszűrése. A szűrő közepébe érkező szennyezett víz a köpenytérben lévő szűrőbetéten átszivárogva olajtartalmától megszabadul, és szabadon távozik. A csapadékkal behordott hulladék a belső kosár szennyfogó terében gyűlik, ahonnan szükség szerint ki kell takarítani. Nagy vízhozamú zápor esetén a kezdeti csapadékkal bevitt olajos szennyezést a szűrő felfogja, a később érkező, nagy mennyiségű tiszta víz a szűrőréteg fölött kialakított záportúlfolyón szabadon átbukik, így a víznyelőben elhelyezett olajleválasztó a csapadékvíz áramlását nem torlasztja vissza. Olaj kiszűrőink több mint 4000 helyszínen üzemelnek már Magyarországon, új telepítésként, vagy régebbi rendszerekbe beépítve. A technológia állandó felügyeletet nem, csak időszakonkénti ellenőrzést igényel. A szűrő élettartama hosszú, a rajta áthaladó víz olajtartalmától függően több év is lehet. Telítődés esetén a szűrőbetét egyszerűen cserélhető, a keletkezett kis mennyiségű olajos hulladék égetéssel ártalmatlanítható