A profi és szakszerű permetezés lépései
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tekintse meg a legújabb termékeinket!

A profi és szakszerű permetezés lépései

A profi és szakszerű permetezés lépései

Ahhoz, hogy megóvjuk szeretett növényeinket és gyümölcsfáinkat a kártevőktől, nagyon fontos, hogy megfelelő időben és szakszerűen permetezzünk. Ám lényeges figyelembe vennünk, hogy a növényvédő szerek nem csak a kártevőkre jelentenek veszélyt, hanem ránk, emberekre is. Ebből kifolyólag elengedhetetlen, hogy nagy odafigyeléssel, a permetezés szabályait betartva végezzük a teendőt! Cikkünkben ezért összegyűjtöttük a profi és szakszerű permetezés lépéseit, valamint a kulcsfontosságú előírásokat.

Olvasson tovább, és ismerje meg a legfontosabb tudnivalókat!

Permetezés szabályai

A permetezés szabályai

A permetezés alapvető szabályai közé tartozik, hogy mielőtt nekilátunk a folyamatnak, mindenképpen ismerjük meg a használni kívánt szert, és adagolásának helyes módját, valamint soha ne keverjünk ki több permetszert, mint amennyit aznap felhasználunk.

Mivel a növényvédők erős vegyszerek, amelyek a légutakon kívül a bőrön keresztül is a szervezetünkbe juthatnak, permetezni szigorúan tilos védőruha és maszk használata nélkül. Figyelembe véve, hogy az alacsony hőmérséklet hatására sok szer veszíthet erejéből, forróságban pedig kárt tehetnek a növényekben, a permetezésre a 10-25 fok az ideális hőmérséklet.

Az esetleges balesetek megelőzése érdekében semmiképpen se permetezzünk szeles időben, így ugyanis könnyen belélegezhetjük a mérgező anyagot. Eső előtt ne permetezzünk, fák esetében pedig mindig fentről lefelé végezzük a munkálatot, és ügyeljünk arra, hogy a szerből mindenhova jusson. Nem utolsó sorban ügyeljünk rá, hogy a permetszereket fagy-, és páramentes, elzárt helyen tároljuk.

A permetezés lépései

Mielőtt belevágnánk a permetezésbe, fontos hogy kiválasszuk, milyen permetezőt is használjunk, mely döntést a permetezni kívánt terület nagysága és a vegyszer súlya határozza meg. Léteznek kézi, talicskás, benzines, háti motoros, és akkumulátoros permetezők is. Egy kis kézi permetezőre alapvetően minden háztartásban szükség lehet, ahol jelen vannak kisebb növények. 

A permetező kiválasztása után, mielőtt használatba vennénk, érdemes az eszközt tiszta vízzel feltölteni, és kipróbálni, ezzel megbizonyosodva róla, hogy a tömítések nem csöpögnek, és minden rendben van a készülékkel. A permetszer bekeverése során először készítsünk töményebb oldatot, amelyet fokozatosan higíthatunk vízzel. Amennyiben többféle anyagot tervezünk összeönteni, a biztonság érdekében mindig végezzünk próbakeverést.

A permetszer gépbe való betöltésekor legyünk nagyon óvatosak, kerüljük el, hogy a vegyszer kifolyjon, és kárt okozzon. Miután feltöltöttük a permetezőnket, nekiláthatunk a munkálatnak, mely során mindenképp tartsuk be a védőtávolságokat. Figyeljünk rá, hogy a permetszer ne kerüljön be tóba, kútba, ez ugyanis súlyos károkat okozhat a víz élővilágában.

Permetezés során fontos figyelembe vennünk az uralkodó szélirányt, valamint azt is, hogy a növényvédő szer ne kerüljön át szomszédaink kertjébe. A munka végeztével haladéktalanul tisztítsuk meg az igénybe vett gépet és a használt felszerelést, majd a permetezőt tároljuk elzárva, biztonságos helyen. Ne feledkezzünk meg a permetezés utáni ruhaváltásról és alapos tisztálkodásról sem, ezzel biztosítva, hogy bőrünk ne érintkezzen a mérgező anyaggal.

Permetezés szakszerűen és kíméletesen

A növények gondozásában és megóvásában tehát elengedhetetlen szerepet kap a permetezés. A kínálatunkban megtalálható szobai növény permetező kiváló megoldást nyújt a ház körüli kisebb növények, bokrok permetezésére. Termékünk vegyszermentes növényvédelem alkalmazására nagyszerű választás, az eszközzel ugyanis célirányosan, azonnal tudjuk kezelni az adott problémát. A szórófejeken beállítható a vízpermet mértéke, így gyenge és erősebb vízsugárral történő locsoláshoz is alkalmazható. A permetező tartályok méretei 0,5 liter, 1 liter, 2 liter-es változatban választhatóak, színeik vegyes színben variálhatóak. Választékunkban megtalálható kimondottan vegyszerálló permetező is, mellyel a növénytápok is könnyedén adagolhatóak.

Szobai növény permetező

Ismerje meg állítható szórófejjel rendelkező, többféle szóráserősségű szobai növény permetezőnket!

A kertápolás egyéb hasznos kiegészítői

Ahhoz, hogy kertünk csodálatos látványt nyújtson, elengedhetetlen, hogy rendszeresen gondoskodjunk róla. Érdemes beszerezni minőségi kerti kiegészítőket, melyekkel biztosíthatjuk, hogy minden évszakban a lehető legjobb formában ragyoghasson kertünk. Minőségi metszőolló, kéziszerszámok, növénytartó zöldfal, kerti kesztyű - mind hasznosak és fontosak az esztétikus összkép eléréséhez!

Szeretne belekezdeni a kertészkedésbe, de nincs még sok tapasztalata? Hasznos tippekért tekintse meg kertészkedés kezdőknek útmutatónkat, illetve ismerje meg a fenntartható kert lépéseit! Emellett pedig nézzen körül weboldalunkon, hiszen nálunk számos eszközt megtalál, amelyre szüksége lehet a kerti teendők végrehajtása során. Legyen szó esővízgyűjtésről vagy komposztálásról, a Suni Kft. termékei kiváló minőséget biztosítanak!

Következő cikkünk: 

A legideálisabb növények magaságyáshoz

Tartalomhoz tartozó címkék: kertápolás otthon és kert