Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ragasztó PVC fóliához, 125ml

1.493 Ft (1.176 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Gyártó cikkszám: 1061912
Elérhetőség: 61 db raktáron
Nem értékelt
A ragasztóval mindkét fólia darabot (kellő tisztítás és zsírtalanítás után) 5cm szélességben be kell kenni és légszáraz állapotban gondosan egymásra simítani, összepréselni.
A PVC tófólia ragasztót a tubus kupakjába beépített ecset segítségével vihetjük fel a tófóliára.

Leírás és Paraméterek

A tó fólia építéshez és javításához elengedhetetlen a jó minőségű fóliaragasztó.

Akkor van szükségünk ragasztóra, mikor a kerti tavunk mérete vagy alakja miatt nem tudjuk tófóliánkat egy darabból összeállítani. Ebben az esetben két tófólia darabot kell össze illesztenünk, melyre hegesztés vagy ragasztás a megoldás. A hazai piacon sok féle ragasztót találhatunk, de nem biztos, hogy számunkra megfelelő. Vásárlás előtt érdemes utána olvasni a használati útmutatóban leírtaknak.

Két típusú PVC ragasztó létezik:

Egy, illetve két komponensű.

Az egy komponensű ragasztok már teljesen használatra kész állapotban tudjuk megvásárolni. A kívánt felület zsírtalanítását követően már alkalmazhatjuk is a ragasztót. Fontos a ragasztásnál, hogy a ragasztandó felület száraz és zsírmentes legyen, különben nem az elvárt eredményt fogjuk megtapasztalni. Ezek az egy komponensű ragasztok könnyebben használhatók és kezelhetők még a tapasztalatlan használok számára is.

A két komponensű ragasztók külön a ragasztót és a keményítőt tartalmazzák. Használat előtt a két komponens összekeverését követően tudjuk alkalmazni. Ezek a ragasztók már szakszerű használatot és kezelést igényelnek, leginkább szakemberek számára előnyös használatuk. Ezek a szerek akár víz alatti használatra is alkalmasok.

A Folicoll ragasztó PVC alapú fólia ragasztáshoz kifejezetten ajánlott ragasztó. Egy komponensű ragasztó, mely különösen erős ragasztást biztosít.

Folicoll Ragasztó PVC fóliához, 125ml /5 fm
Leírás
A ragasztóval mindkét fólia darabot (kellő tisztítás és zsírtalanítás után) 5cm szélességben be kell kenni és légszáraz állapotban gondosan egymásra simítani, összepréselni.
A PVC tófólia ragasztót a tubus kupakjába beépített ecset segítségével vihetjük fel a tófóliára.
A ragasztó mennyisége 5 fm ragasztásához elegendő.

Felhasználási terület:
Kerti tó
PVC fólia javítás, ragasztás

Adatok:

Kiszerelés: 125 ml

A fólia ragasztás követelményei:

A ragasztáshoz a PVC fólia darabokat párhuzamosan helyezzük egymás mellé úgy, hogy az egyik legalább 5 cm-t fedje a másikat. Ügyeljünk arra, hogy mindkét fólia darab ráncmentes maradjon.

A felső réteg mentén jelöljük meg az alsó réteg fóliát jelölő kréta segítségével, hogy meddig fog érni a takarás.

A felső réteg visszahajtása után fólia darabot kellő tisztítás és zsírtalanítás követően kenjük be a kimondottan erre a célra gyártott lágy PVC ragasztóval. A PVC tófólia ragasztót a tubus kupakjába beépített ecset segítségével vihetjük fel a tófóliára. Az alsó réteget a jelölés mentén, a felső réteget a szélén 5 cm-re.

Az időjárástól függően 2-5 perc várakozás után ellenőrizzük mindkét oldalon a ragasztó állapotát.  Légszáraz állapotban gondosan egymásra hajtjuk a fóliát úgy, hogy közben hengerrel, vagy egy darab ronggyal a kezünkben légmentesen összenyomjuk.

Kerti tó építésénél a gyártói javaslatok alapján szükséges a fólia alá Geotextíliát helyzeni.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Mások ezt vásárolták még mellé

Vízinövény ültető tasak, kerek 15 cm

Cikkszám: 1376153
22 db raktáron
167 Ft