Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tekintse meg a legújabb termékeinket!

Rovarriasztás felsőfokon: a legjobb módszerek szúnyogok és legyek ellen!

Rovarriasztás felsőfokon: a legjobb módszerek szúnyogok és legyek ellen!

A szúnyogok és legyek leggyakrabban tavasszal és nyáron kerülnek elő és okoznak kellemetlen perceket. Ebben az időszakban otthonunkban és kertünkben egyaránt előfordulnak a „nem kívánatos vendégek”. Mindamellett, hogy jelenlétük zavaró, nem árt tudni, hogy ezen élőlények betegségek, vírusok hordozói is lehetnek, nem beszélve egyes fajokról, amelyek csípésükkel akár életünket is veszélyeztethetik. Néhány szúnyogfajta komoly vírusos betegségeket terjeszthet, mint a Zika, malária, vagy a nyugat-nílusi vírus.  A legyek szintén zavaróak és kártékonyak lehetnek az otthonunkban.

Ismerje meg Ön is, hogyan védekezhet szúnyogok és legyek ellen! Mutatunk néhány természetes és hatékony módszert, amivel sikeresen veheti fel a harcot a tavaszi-nyári szezon rovaraival szemben!

Szúnyogok és legyek ellen: a leghatékonyabb praktikák

Legyek ellen érdemes néhány kártevőriasztó növényt bevetni az ablakunk közelében. Ültessünk koktélparadicsomot, bazsalikomot vagy apró ricinust egy cserépbe, és tegyük az ablakpárkányra. Ennek hatására a legyek el fogják kerülni az otthonunkat!

Emellett a menta és levendula is hasonlóan kedvező lehet a legyek elűzésére, mivel az illatukat nem kedvelik. Végül pedig a szegfűszeg aromája is távol tarthatja a legyeket. Párologtassunk szegfűszegolajat, vagy akár tűzdeljünk néhány szegfűszeg darabkát egy narancsba vagy citromba.

A szúnyogok ellen hatékony módszer lehet, ha almaecetet teszünk egy tálba, ugyanis ki nem állhatják ezek a rovarok az illatát. Egy kíméletesebb és kellemesebb praktikaként párologtassunk narancs-, citrom-, vagy akár vaníliaaromát tartalmazó illóolajat.

A szegfűszeg alkalmazása szúnyogok ellen is beválhat, így érdemes egy próbát tenni vele akkor is, ha szúnyogok zavarják meg folyton a nyugalmunkat.

Legyek és szúnyogok elleni módszerek

Egyéb szakszerű megoldások szúnyogok és legyek ellen

A rovarriasztó szerek elsősorban nem a pusztításra lettek kifejlesztve, hanem a csípő, szúró rovarok marásának távoltartására, és a velük együtt járó betegségek terjedésének megelőzésére.

Lakásunk védelmére a legegyszerűbb és legjobb módszer a szúnyogháló alkalmazása az ablakokon, ajtókon, szellőzőkön és minden helyen, ahol közvetlen kapcsolatba kerülünk a kültéri környezetünkkel. Ezzel teljesen megakadályozzuk a repülő rovarok bejutását. Előnye, hogy könnyen felhelyezhetjük bárhová, és energiaellátást sem igényel. Kereskedelmi forgalomban többféle szúnyogháló létezik, amelyek előre meghatározott méretekkel lettek a különböző ablakok és ajtók méretére alakítva. Kaphatók olyan fajták is, amelyek előre megadott szélességük ellenére alakítható hosszúságúak, méretüket a vevők igényei szerint szabják ki. Ez nagy segítséget jelent, ha a szabványoktól eltérő méretre van szükségünk.

Érdemes egy pár szót ejteni az anyagról, ami lehet üvegszállal erősített fém vagy műanyag, hiszen ezek a napfény UV hatásainak jobban ellenállnak, így hosszabb védelmet biztosítva életterünknek. A védőhálók felhelyezését és rögzítését nagymértékben megkönnyíti a tépőzáras kivitel, amely természetesen nem akadályozza nyílászáróink megfelelő záródását.

Előfordulhat, hogy a kiváló védelem ellenére otthonunkba bejutnak a nem kívánatos szúnyogok és legyek, nyugalmunkat és komfortérzetünket negatív módon befolyásolva. A problémát könnyen el tudjuk hárítani a rovarriasztó készülékek használatba vételével.

Elektromos rovarcsapda

Ismerje meg elektromos rovarcsapdánkat!

Az elektromos készülékek csapdát állítanak a repülő rovarokkal szemben, amelyből nem tudnak élve kijutni. Kihasználják a rovarok UV sugarak iránti érzékenységét, így a kék fény mágnesként vonzza őket az elektromos hálóval körbevett forráshoz. Mikor kellő közelségbe kerülnek a lámpához, áramütést kapnak, ezek után pedig nem tudnak tovább zavart okozni. A halk üzemeltetésük során káros, mérgező anyag nem keletkezik, nincsenek kellemetlen szagok. Éjszakai üzemeltetés során érjük el az eszköz hatékonyságának a maximumát, ezzel nyugodt alvásunkat is biztosítva.

Ezeket az eszközöket jellemzően beltéren alkalmazzák, de létezik kültéri verziójuk is, melyek lehetnek ultrahangos készülékek. A gépezet az emberi fül számára nem észlelhető hanggal kelt olyan rezgést, amely befolyásolja, megzavarja a károkozók nyugalmát, így távol tartva őket otthonunktól. Beltéri használatra tervezett ultrahangos légyriasztó készülékünk folyamatosan változó frekvenciájú ultrahang jelek kibocsátásával tartja távol a rovarokat. A hangokat nem tudják megszokni, ezért végül elhagyják a riasztóval védett területet.  Akár 72 óra elteltével látható eredményt biztosít készülékünk!

Légyriasztó ultrahangos készülék

Tekintse meg könnyen kezelhető, egyszerűen telepíthető légyriasztó ultrahangos készülékünket!

Ön melyik módszert fogja kipróbálni legyek és szúnyogok elűzésére? Böngéssze át webáruházunkat, és találja meg az igényeinek megfelelő legjobb rovarriasztó megoldást!

Esetleg a madarak megjelenése okoz bosszúságot a kertjében, mivel megdézsmálják gyümölcsfáit és megrongálják terméseit? Ismerje meg a hatékony madárriasztás praktikáit korábbi cikkünkből!

Következő cikkünk: 

Vízinövények a kerti tavunkban

Tartalomhoz tartozó címkék: kártevő riasztás ultrahangos riasztó