Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Tavi szivattyú alkatrész Elimax 1500 forgórész - rotor és tengely

4.725 Ft 2.625 Ft (2.067 Ft + ÁFA)
Az akció időtartama: 2024. 06. 05. - 2024. 12. 31.
Menny.:db
Gyártó cikkszám: 1358353
Elérhetőség: 8 db raktáron

Tavi szivattyú alkatrész Elimax 1500 forgórész - rotor és tengely

Kerti tó karbantartásához elengedhetetlen a víz tisztitáshoz szükséges berendezések.

A szivattyú vagy keringgető rendszer az egyik legfontosabb berendezés egy kerti tóba. Önmagában egy víz képet tud kialakítani, de fontos keringgető eleme a szűrőrendszernek.

Víz kép segítségével oxigént tudunk bejuttatni a kerti tóba. Fontos a tó méretéhez választani a szivattyút.

Vízkő mentesítést igényel, ezt 3-4 havonta célszerű elvégezni.

Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

A szivattyú leállását megelőzően előjel nélkül esetekben hangosabb zajosabb működéssel, esetleg hatékonyság csökkenés jelzik a közeledő hibát. Amennyiben lehetséges ne várjuk meg ezen hibák megmutatkozását, hisz lehet csak egy egyszerű megoldást igénylő hiba.

Első fontos kérdés mindig, hogy érdemes-e a javításával foglalkozni? Nem éri-e meg jobban egy új készülékre beruházni? Biztonságosan tudjuk házilag javítani?

Amennyiben valamiért nem sikerülne megjavítani abban az esetben még mindig megvan a lehetőségünk egy új termék vásárlására. A javítás költsége és az hibás alkatrész cseréje akár olyan költség lehet, mely már nem fedezné a hatékony javítást. Egyszerűbb hibáknál természetesen egyszerűbb a szivattyú alkatrész cseréjén gondolkozni.

Ha mégis bele vágunk a szivattyú javításába, akkor a legfontosabb hibákat kezdjük el kizárni. Kap áramot a szivattyú motorja? Nincs-e olyan probléma, ami miatt nem jut el a motorhoz feszültség?

Amennyiben nem vagyunk magunkban biztosak, akkor mindenképp egy szakszerviz segítségét vegyük igénybe!

Szétszedés előtt mindenképp áram mentesítsük a készüléket. Ismerni szükséges szivattyú tulajdonságait, ahány szivattyú annyi adottsággal bír. Keressük meg a szivattyú szerviz ábráját, mely segítségünkre lesz a megfelelő szétszerelésben. Mikor elkezdjük szétszerelni és keresni a hibásnak vélt részt, így gyakorlatilag már hibakeresést folytatunk. A keresés során megállapíthatjuk, hogy elektromos vagy mechanikai a meghibásodás. A probléma megtalálásával sokkal könnyebb dolgunk lesz a helyreállításával. Leégett szivattyú esetében nem sok mindent tehetünk, ugyanis a tavi szivattyúk építésénél a vízmentesítés érdekében egy műgyantába helyezik a motort, így ennek a cseréje utólag nem megoldható.

A szivattyú felújítása után, ha nem nyújt olyan teljesítményt, mint új korában akkor már inkább csak tartalék szivattyúnak alkalmazzuk.

Tippek a szivattyú meghibásodásának elkerülésére:

A szivattyú működésekor kerülni szükséges a szárazon futást. Egyes modelleken jelölik, hogy a készülék működtethető szárazon futással is. A szárazon futásnál a forgás és súrlódás során keletkező hőtermelés miatt a szivattyú alkatrészei túlhevülnek, tönkre mennek. a kiépítésnél érdemes olyan rendszer kiépíteni, ami véd a szárazon futás ellen.

Téliesítés

A szivattyúk tárolása télen száraz, fagymentes helyen ajánlott. Sajnos a vizes és korrodálódott szivattyú javítása nem egyszerű feladat. Egy szétfagyott szivattyú javítása koránt sem gazdaságos megoldás.

A szivattyú működése során vízzel érintkezik, így a kopása természetes folyamat, mellyel veszít a teljesítéséből. Ilyenkor érdemes megnézni és ha szükséges elvégezni egy rotor cserét.

Teljes bizonyossággal mondhatjuk, hogy egy új szivattyú sokkal energiatakarékosabb, mint egy régi javított változat.

Alkatrész választásánál fontos, hogy a gyártó által meghatározott alkatrészeket használjuk!


Szivattyú alkatrész Elimax 1500 forgórész - rotor és tengely
Leírás
Elimax 1500 forgórész - rotor és tengely alkatrész.
Fontos, hogy alkatrészt csak olyan készülékhez használjon, amit a gyártó megjelöl!

Felhasználási terület:

Kerti tó

Jellemzők:
Forgórész - rotor és tengely

Alkalmazható készülékhez:

Elimax 1500

Mások ezt vásárolták még mellé

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!