Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Természetes algaírtás zöld és fonalalga ellen – algementesítés, kiváló hatásfokkal, ez a BioBird

Természetes algaírtás zöld és fonalalga ellen – algementesítés, kiváló hatásfokkal, ez a BioBird
Megoldás az elszaporodott zöld és fonalalgák ellen egy csapásra! A BioBird egy teljesen természetes összetevőjű algamentesítő, amely mind a két problémánkra EGYSZERRE nyújt megoldást, a tavi élőlények károsodása nélkül!

Természetes algaírtás zöld és fonalalga ellen – algementesítés, kiváló hatásfokkal, ez a BioBird

Valószínűleg minden kerti tó tulajdonos találkozott már az algásodás jelenségével. Leginkább kétféle alga szokott megjelenni, egyik a zöld alga, mikor az egész tó egy zöld, ragacsos masszához hasonlít és a kövekre is rátapadó fonalalga, ami gyakran még a kristálytiszta víz mellett is előbukkan.

A  zöld, vagy lebegő alga javarészt az újonnan telepített tavakban szokott megjelenni, ezt algavirágzásnak is szokták nevezni. Ez egy természetes jelenség, melynek okozója a tavi növényekkel bevitt tápanyag, leginkább a tavi virágfölddel együtt kiszabaduló anyagok.  Az akkor még meg nem fakadt növények ezt a tápanyag mennyiséget nem tudják felvenni, így az kedvez az algák elszaporodásának. 

A zöld alga elszaporodásának több oka is lehet, ha nem újonnan épült tóról beszélünk. A víz felmelegedése, a halak mennyisége és túletetése is okozhatja a problémát. A halak túletetése és ezzel együtt a sok tápanyag bekerülése a tóba nem kedvez a vízinövények számára, mivel egy idő után már nem tudják felhasználni a megnövekedett mennyiséget. Az idő felmelegedésével együtt, ezek az anyagok gyorsabban, jobban kezdenek lebomlani, így megint az algáknak biztosítunk kedvező feltételeket az elszaporodásra.

A harmadik ok lehet még a nem megfelelő szűrés is.

A fonalalga talán az egyik legrosszabb algafaj, mert szűréssel nem lehet eltávolítani, hiszen az a köveken, vagy a tó falán tapad meg. Leginkább az olyan részeken szokott megjelenni, ahol sekély a tó vize és túl hamar felmelegszik, vagy ahol nincs kellően biztosítva a megfelelő víz áramlás.

Na de mit tehetünk akkor, hogyha már elszaporodtak az algák?

A SUNI-KFT egy olyan Alga mentesítő granulátumot forgalmaz, mely kizárólag biológiai összetevőkből áll, úgy mint élő organizmusok, enzimek és nyomelemek. Az igen magas minőségi színvonalat képviselő termék hosszantartóan (akár 90 napig) és igen hatásosan megvédi a víz alatti felületeket (tómeder bevonó-építő anyagokat, vízforgató berendezéseket, szűrőket, csővezetékeket stb.) a fonal- és más algáktól.

A letelepedett, kifejlődött algákat elpusztítja és a termékben lévő természetes, nem gén-manipulált nagy hatású mikroorganizmusok pedig lebontják azokat.

Termékünk 10.000 liter tóvízhez elegendő, a piacon egyedülálló, hiszen mind a két alga típusra megoldást nyújt, mind a megelőzés szempontjából, mind a kialakult, problémás szakaszban.

Hogyan tudom alkalmazni?

A finom szemcsés granulátumot egyenletesen elosztva kell a tóvízbe szórni, amely lesüllyed a tófenékre és onnan fejti ki hatását.

Amikre érdemes még odafigyelni az alkalmazás során:

1.         a tóvíz mennyiségének teljesen megfelelő algamentesítőt kell a tóba juttatni!

2.         A kezelés idején NEM MŰKÖDTETHETŐ a tóban UV-C fénysugaras készülék, mert az UV-C fénysugarak nagymértékben (akár teljesen is) pusztítják az algamentesítő szerben lévő, általa elszaporodó algamentesítő baktériumokat!

3.         Sem az algamentesítő szer használata ELŐTT RÖVID IDŐVEL, sem annak használatával EGYIDŐBEN NEM SZABAD a tóvizet klór, réz- ill. egyéb mikroorganizmusokra káros adalékokkal kezelni!

4.         A használat előtt MEG KELL MÉRNI A TÓVÍZ karbonát szintjét! Ha a tóvíz karbonát szintje 60 dH érték alatt van / marad akkor ez az algamentesítési BIO- mechanizmus ellen hat (esetleg ellehetetleníti)

5.         Ha a tóvízben NAGYON MAGAS a foszfát-szennyezettség (például a megelőzően a tó környezetében a parti sávban végzett műtrágyázás miatt) AKKOR AZ ALGÁK GYORSABBAN FEJLŐDNEK, MINT AZOK MEGSEMMISÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ (mechanizmus) BAKTÉRIUMOK.

6.         Az algamentesítő csak algák ellen hat! Ha a vízben egyéb szennyeződés (pld. barnás lebegő részecskék, vagy igen nagyfokú fenékiszap-lerakódás) van, akkor azokat egyéb szűrési-tisztítási eljárással kell kitisztítani.

7.         Ha a fentiekben leírt esetek nem fordulnak elő, akkor az algamentesítőnek 1-2 héten belül el kell tüntetni az úszó zöldalgákat és 4-6 héten belül pedig a fonal és szálas algákat.

 A BioBird algamentesítő több, mint 15 éve van forgalomban. Ezen idő alatt nemcsak számtalan sikeres felhasználói tapasztalat van, hanem a hatékonyságát igazoló független laboratóriumi vizsgálatok is készültek.

Referencia képek