Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Kerti tó vízhőmérő, fehér 19 cm

1.341 Ft 745 Ft (587 Ft + ÁFA)
Az akció időtartama: 2024. 06. 05. - 2024. 12. 31.
Kerti Tó
Ápolás
Menny.:db
Gyártó cikkszám: 1372015
Elérhetőség: 6 db raktáron
Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Környezetünk levegő hőmérsékletét, valamint a kerti tó hőmérsékeltét különböző hőmérők segítségével tudjuk megállapítani. Fontos visszajelzést add a kerti tó hőmérséklete, az őszi 15°C fok alatti hőmérsékeltnél figyelembe kell venni a halak táplálását.

A hőmérők típusát tekintve három mérőfajtára oszthatjuk: Bimetál, alkoholos és elektronikus.

A Bimetál, mely két egymáshoz fogatott fémszalag, melyeknek eltérő a hőtágulásuk, emiatt hő hatására elhajlanak. Az alkohol tartalmú hőmérő az idő múlásával kevésbé mutat pontos értéket, hisz az alkohol fokozatosan elpárolog, így a színes folyadék csökken. Az elektronikus hőmérők a mai kor legbiztonságosabb és szinte legpontosabban mérő eszközei.

A legelterjedtebb, legismertebb és az árakat tekintve a legmegfizethetőbb hőmérő a színes folyadék jelölő alkohol tartalmú hőmérő.

A hőmérők elhelyezése ablakkeretre, falra szerelhető. Műanyag, üveg, acél, alumínium és még számos különböző anyagból készülhet. Az anyagok biztosítják az erős ellenálló képességet a hőmérők számára. Ablakon kívüli elhelyezés esetén egy nagy pontosságú értéket mutat. A hőmérséklet tartományuk -50 és +50 °C fok közötti érték mutatására alkalmas. Az idő múlásával a pontosságuk 2-3 °C fok különbség eltérést mutathat.  A hőmérő leolvasási hibája akkor a legcsekélyebb, ha a színes folyadékra merőlegesen nézünk úgy, hogy szemünk és a folyadékszint egy magasságban van.

A folyadékos hőmérők alkoholos, illetve higanyos működési elve a folyadékok hőtágulásán alapszik. A folyadékot tartalmazó üvegtartály térfogata is változik a hőmérséklet-változás során, a benne levő folyadék térfogata sokkal nagyobb mértékben változik.

A hőmérőn a fok jelzőskálát két speciális pont között egyenletes beosztással alakítják ki. A Celsius-skála szerint működő hőmérőkön a két alappont a víz fagyási pont (0°C) és forrási pont (100°C) hőmérséklete normál légnyomás mellett.

A hőmérőben az alkohol egy tágulási tartályban helyezkedik el, ehhez egy hajszálvékony üvegcső (kapilláris) csatlakozik. Az üvegcsőben az alkohol annál magasabbra emelkedik, minél melegebb van.

A hőmérsékleti egyensúly beállítása, amikor a hőmérő felveszi a levegő hőmérsékletét. Ezért kihelyezést követően érdemes a megfelelő idő megvárni, majd ezután leolvasni a hőmérsékletet.

Kerti tó víz hőmérő, fehér 19 cm
Leírás
Ha a víz hőmérséklete ősszel eléri a 15 fokot, csökkenteni kell a halak tápadagját, 10 fok mellett etetésüket teljesen abbahagyjuk.
Tavasszal 10 foktól kezdődően újra kezdjük az etetést. Higany nélküli mérés.
Lebeg a vízfelszínen
Skála: 0 - 50°C

Felhasználási terület:
Kerti tó

Adatok:
Hossz: 19 cm

Hossz: 19 cm

Mások ezt vásárolták még mellé

Rágcsáló csapda, műanyag Patkány csapda nyaktilóval

Cikkszám: HD09837
1171 db raktáron
1.602 Ft 890 Ft

Rágcsáló csapda, műanyag Egér nyaktiló

Cikkszám: HD09834
353 db raktáron
929 Ft 516 Ft

Flow Slim virágkaspó, 51 literes, fehér színű

Cikkszám: 4730-011
2 db raktáron
10.827 Ft 6.405 Ft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!