Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
×

Tájékoztatjuk kedves Vásárlóinkat, hogy 2024.08.19-2024.08.20 között

Noszlopy utcai üzletünk zárva tart.

Következő nyitvatartási nap 2024.08.21.

A webshopunk zavartalanul üzemel.

Megértésüket köszönjük!

2023 legnagyobb trendjei a kertgondozásban

2023 legnagyobb trendjei a kertgondozásban

Ahogyan életünk több területén, a kerti designban is vannak trendek, melyek évről évre változnak. Ahhoz, hogy kertünk igazán otthonos legyen, fontos figyelmet fordítanunk a megfelelő kialakításra és a részletekre, hiszen egy stílusos és esztétikus kültérben mindannyian örömünket lelhetjük, valamint a mindennapok rohanása utáni kikapcsolódás helyszíneként is szolgálhat. Cikkünkben bemutatjuk 2023 legfontosabb kert design trendjeit, amivel Ön is hangulatossá és egyedivé varázsolhatja udvarát!

 

Környezetbarát kialakítás a kert design során is!

A Föld vízkészletének rohamos csökkenése és a globális felmelegedés egyaránt hatalmas problémák, melyekkel muszáj szembenéznünk, környezetünk védelme pedig közös, társadalmi felelősségünk. A környezettudatos viselkedés életünk egyre több részén jelen van, mely alól nem jelent kivételt a kert sem. 2023-ban így követendő példa lesz a környezet megóvására való törekvés ezen a téren is. Sokan nem is gondolnák, hogy a környezetbarát kert kialakítása a megfelelő eszközökkel egyszerű feladat lehet, különböző praktikus módszerek alkalmazásával pedig még jelentős pénzösszegeket is megtakaríthatunk vele. Lássuk tehát, hogyan érdemes követni ezt a trendet!

Design esővízgyűjtő

Fedezze fel a modern és elegáns Vaso duplafunkciós esővízgyűjtő tartályt!

Vízgyűjtés

A vízzel való spórolás a legkézenfekvőbb módja a környezetvédelemnek. Az esővízgyűjtés egy olyan megoldás, mellyel a lezúduló csapadék nem vész kárba, hanem az ereszcsatornán keresztül egy tartályba folyik, és várja későbbi felhasználását. Az összegyűjtött  vizet használhatjuk autómosásra, takarításra, vagy a WC öblítésére. Földalatti és felszíni esővízgyűjtő tartályaink egyaránt remek megoldást kínálnak a tudatos vízfelhasználásra. A felszíni megoldás előnye, hogy a tartály beszerzése nem igényel magas anyagi ráfordítást, beszerelése pedig rendkívül egyszerű. Dekoratív esővízgyűjtő tartályok által pedig a praktikum mellett nem szükséges lemondanunk az esztétikáról sem, így két legyet üthetünk egy csapásra! Ezzel szemben a földalatti tartályok magasabb kiadást jelentenek, a befektetés viszont megtérül, hiszen egy ilyen eszközzel akár egy egész háztartás vízigényét fedezni tudjuk. 

Komposztálás

A csapadék mellett a szerves hulladék felhasználásával is értékes forintokat takaríthatunk meg amellett, hogy környezetünknek is kedvezünk. A komposztálás ugyanis egy olyan folyamat, amely során a szerves hulladék lebomlik, belőle ásványi anyagok és humusz keletkeznek. Az elkészült komposzttal nagyon jót teszünk a talajnak, az anyag ugyanis kiváló tápanyagot biztosít a növények számára. Így a vízgyűjtés mellett érdemes a komposztálásra is figyelmet fordítani a kertünkben, háztartásunkban. A Suni Kft. kínálatában található komposztálók segítségével gyerekjátékká tehetjük a folyamatot, hiszen praktikus nyílásokkal való remek kialakításuk egyszerű használatot biztosít. Mivel cégünk magas hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, termékeink 100%-ban újrahasznosított műanyagból készülnek, így használatuk teljes mértékben környezetbarát. 

Veteményes

Napjainkban egyre elterjedtebb a hobbiszintű zöldség- és gyümölcstermesztés, mellyel nem csak sokkal finomabb és zamatosabb alapanyagokból készült ételek kerülhetnek a tányérunkra, hanem környezettudatosan is járhatunk el. Annak ellenére, hogy először azt gondolnánk, a veteményes kialakításához nagy helyre, kertre van szükség, veteményesünket létrehozhatjuk az erkélyen és a teraszon is, ezáltal kisebb rendelkezésre álló terület esetén sem kell lemondanunk róla. Érdemes magaságyásban gondolkoznunk, melynek segítségével jelentős helyet spórolhatunk meg. Fontos, hogy a magaságyások kiváló talajt kínálnak növényeink számára, valamint használatukkal megszűnhet a hajolgatás, és ezáltal a kertészkedés után jelentkező derék-, és hátfájás is. Bár a zöldség- és gyümölcstermesztés eleinte nagy kihívást jelenthet, a finom házi termések megérik az erőfeszítést, így azt tanácsoljuk, vágjon bele idén saját veteményesének kialakításába!

Kerti bútorok a stílusos megjelenésért!

kerti design trendek

Ismerje meg pincebútor asztalunkat!

Mindamellett, hogy a kerti bútorok hasznos kiegészítői az udvarnak, a kert díszét is képezhetik, hozzájárulva az egyedi és divatos kialakításhoz. Manapság egyre inkább észrevehető a régi design trendek visszatérése, a vintage stílus pedig a belső és a külső lakberendezés során egyaránt hódít. A webshopunkban megtalálható kerti bútorok számos stílusban garantáltan esztétikussá varázsolják kertjét! Figyelmébe ajánljuk fahatású pincebútor szettünket, mely igényes kialakításával kiválóan alkalmas kertek, teraszok, pincék, vagy éttermek bútorzataként, természetközeli megjelenése pedig egyben páratlan hangulatot is kölcsönöz. Termékünk remek anyagának köszönhetően egyszerűen tisztítható, nem igényel karbantartást, az alsó részén található nyílás pedig homokkal, vagy vízzel feltöltve biztosítja a stabilitást. 

Nézzen körül weboldalunkon, hiszen nálunk minden eszközt megtalál, amelyre egy esztétikus kert kialakítása során szüksége lehet! Nézzen körül a virágládák vagy kerti kiegészítők között, és tervezze meg a tökéletes kertet velünk!

 

Következő cikkünk:

5 tipp, hogy ne pazarolja feleslegesen a vizet