Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

150 m2 tetőfelület esővízelszikkasztás csomag /Szikkasztó Alagút rendszerben/

278.792 Ft
Kiegészítő termékek:
Menny.:csomag
Gyártó cikkszám: Alagút3
Elérhetőség: Raktáron
Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Csomag tartalma:

kb.150-m2 tetőfelület esővízének elszikkasztására ajánljuk csomagunkat, mely az alábbi termékekből áll:


14 db - Szikkasztó alagút, 300 l
2 szett - Szikkasztó alagút, lezáró (2db/szett)
7 csomag - Szikkasztó alagút, Twin összekötő elem, (6 db/csomag)
40 m2 - Geotextilia 200 gr/m2, 2x100m (fehér)
1 db - Szellőztető idom, DN100

Szikkasztó rendszer mérete:
Sélesség: 80 cm
Hossszúság: 840 cm
Mélység: 100 cm + a szikkasztó rendszer talajtakarásának földigénye (+min. 30cm)
A szikkasztó alagutak lerakása Twin rendszerben történik, azaz a szikkasztó elemeket egymással szembe helyezve telepítjük a földbe. A szikkasztó rendszer teherbírása, 80cm talajtakarásnál (földtakarás) 3,5 össztonna.

Csomagajánlatunk közepesen szikkasztó termőtalaj esetén javasolt.

Kérjük töltse le beépítési útmuatónkat a csomag megrendelésével egy időben, mely a kivitelzéshez ad fontos információkat.

Eltérő csomag összeállításra kérjen ajánlatot!

SZIKKASZTÓ ALAGÚT rendszer telepítése TWIN alakzatban röviden

Szikkasztó csomagjaink telepítése akár házilag is megoldható, nem igényel szakképzett munkaerőt, hiszen az egyes elemek szerszám nélkül is szerelhetők. A rendszer helyigénye a lehető legtakarékosabb módon lett kialakítva. Elhelyezésük flexibilis, terhelhetőségük rendkívül magas, szerkezetük masszív, tározó kapacitásuk pedig háromszor nagyobb, mintha hagyományos módon, kaviccsal szikkasztanánk. A telepítés így kevesebb földmunkát is igényel, gazdaságos, egyszerű, költséghatékony és betonozás nélkül végezhető. Beépítés után a talajtakarás vastagságától függően a takaró felület lehet lépésálló, de személygépkocsival vagy akár tehergépkocsival járható is.

A szivárogtató-alagút rendszerünk több TWIN-alakzatba kötött alagútmodulból és két végzáró elempárból áll. A mindössze 11 kg súlyú elem könnyen mozdítható és helyezhető el a megfelelő helyre. Könnyedén egymásba lehet csúsztatni az elemeket, ezáltal szállításuk és tárolásuk lényegesen egyszerűbb.

Első lépésként ki kell ásni a telepítendő rendszerhez megfelelő méretű gödröt, a rendszer méretei, elrendezése és a kívánt terhelhetőség függvényében (lásd telepítési útmutató).

A gödör aljára leszórunk 8/16, 16/32 szemcseméretű kavicsot min 10 cm vastagságban, sík felületre, ledöngölve.

A kavicságyra helyezzük el a geotextíliát, majd arra rá a szivárogtató alagutakat a megfelelő, azaz a megadott szikkasztórendszer méreteiből adódó elrendezésben. A helyi adottságokhoz alkalmazkodva lehetséges más elrendezésben is telepíteni, azonban ez befolyásolja az összes kiegészítő rész (geotextília, szikkasztó alagút lezáró szett, TWIN összekötő elem) mennyiségét.

Jelen csomagajánlatban a szikkasztó alagutakat TWIN alakzatba építve kalkuláltuk, amely szerelése az alábbiakban történik:

Az alagutak felét az íves részével lefelé letesszük és összepattintjuk őket, majd íves részével felfelé ráhelyezzük a többi alagutat és azokat is összepattintjuk. Majd az összekötő elemekkel rögzítjük az alagútrendszer alsó és felső részeit, 6 összekötő /alagút pár (1csomag 6 db összekötő). A folyamat végeztével a két-két végzáró elemet az alagút végeire rátesszük.

Befedjük az egész szikkasztórendszert geotextíliával, 30 cm átfedéssel, ügyelve arra, hogy a végeit is átfedéssel bebugyoláljuk – ezzel megelőzve, hogy a rendszerbe szennyeződés kerüljön, amely eltömíti azt.

Kivágjuk a geotextíliát a csőbekötés megfelelő helyeinél és csatlakoztatjuk a befolyó csövet, a szellőztető csövet és a betekintő aknát.

A folyamat végeztével töltsük fel a munkagödör még szabadon maradt részeit is, a rendszer oldaláig 8/16, 16/32 szemcseméretű kaviccsal. A rendszer tetejére sima termőföld kerül.

Megjegyzés: A rendszer nem tartalmaz szűrő berendezést, a kapcsolódó termékek között találhatóak a szikkasztórendszereinkhez tartozó szűrők és egyéb termékek, melyek a rendszer élettartalmát növelik és könnyen tisztíthatóvá teszik.