A finoman szűrt esővíz titka - Suni Kft.
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tekintse meg a legújabb termékeinket!

A finoman szűrt esővíz titka

A finoman szűrt esővíz titka
Az esővíz-gyűjtés legtisztább és legjobb eredményének eléréséhez megfontolandó az esővíz szűrő rendszerbe való befektetés. Hiszen ahhoz, hogy az összegyűjtött csapadékvíz tisztán kerüljön a tartályba, meg kell szűrnünk a szerves anyagoktól (például falevél, homok).

A tisztító rendszerekkel könnyedén elérhetjük a kívánt, optimális vízminőségi szintet. Az otthoni esővíz szűrők így jelentősen csökkenthetik a víz költségeket, kiegészítve az ivó-, tisztító- és fürdővizet az egész háztartásban. A Suni Kft. esővíz szűrő termékei pénztárcakímélő és környezetbarát megoldást kínálnak a csapadékvíz optimális tisztításához és felhasználásához. Fedezze fel egyedülálló választékunkat!

Esővíz szűrés

Tekintse meg a Supra-Filter Intern, belső szűrő termékünket!

Az ereszcsatorna szűrő és esőlopó használata

Mielőtt a víz elérné a tartályt, a kiváló minőség biztosításához elengedhetetlen a lefolyó esővíz szűrése. Ezek a szűrők az esővíztartály felé vezető úton finoman szűrik a csapadékot. Az ereszcsatorna szűrő továbbá biztosítja a felesleges esővíz túlfolyását, megakadályozva a tartály kiömlését. A vízszűrőket általában úgy helyezik el az ejtőcsőben, hogy létra vagy más segédeszköz nélkül is könnyen hozzáférhetők legyenek ellenőrzés céljából. Az ejtőcső esővízszűrői nagyon hatékonyak és a legtöbb esetben teljesen elegendőek a kívánt vízminőség eléréséhez, ha kerti öntözésről vagy autómosásról beszélünk.

Speedy esőlopó segítségével mindössze 5 perc alatt összeköthető az esővízgyűjtő tartály az ereszcsatornával, az esőlopó beüzemeléséhez ugyanis nem szükséges elvágni a csatornát, elég csak egyszerűen megfúrni. A Regendieb Pro ereszcsatorna szűrő nagy kapacitású,  akár 200 négyzetméteres tetőfelületekhez is használható. Az eszköz öntisztító funkciójával és rozsdamentes acél szűrőfelületével profi megoldást kínál. Egyes esővízszűrők és esőlopók belső szűrői biztosítják a kiváló vízminőséget, emellett pedig automatikus túlfolyásgátlóval is rendelkeznek. Tehát, amikor az esővízgyűjtő tartály megtelik, az esőlopó lezár és az esővíz tovább folyik a csatornában.

Földbe építhető esővízszűrők: Mikor alkalmazzuk?

A külső vagy földalatti esővíz szűrők egy robusztus műanyag tengelybe vannak beépítve, a nagyobb csőkeresztmetszetnek köszönhetően pedig különösen nagy tetőfelületekre is alkalmasak, mint például szikkasztási és tórendszerek. Földalatti, vagy földbe építhető nagy teljesítményű szűrők esetén fontos megjegyezni, hogy a legtöbbjük 100%-os vízhozammal működik, ezért ideális kisebb tető területekhez, ahol minden csepp eső fontos lehet. Minél nagyobb a bemenő csőcsatlakozás, a szűrő rendszer annál nagyobb mennyiségű vizet tud megszűrni és továbbítani egy szikkasztó rendszerbe, vagy esővízgyűjtőbe. Egyes termékek igazán finom, 0,35 mm-es szűrőbetét hálószéleséggel rendelkeznek, ezáltal tökéletes szűrést biztosítanak a szennyeződésekkel szemben. A termékek elérhetőek lépésálló kivitelben és gépkocsival is átjárható változatban. 

A tartályba építhető esővíz szűrő

Tartályba építhető esővíz szűrők kínálatában megtalálja a közvetlenül a tartályba akasztható szűrőkosarat, ami 100%-os vízhozammal rendelkezik. Flexibilisen állítható akasztó szélességének köszönhetően különféle típusú tartályokba is megfelelő lehet. Ideális megoldás tartályba építhető esővíz szűrőt választani, ha nem áll rendelkezésére elegendő terület. Ezek a szűrők a tartályon belül helyezkednek el és ott is fejtik ki a hatásukat. A német gyártási technológiának köszönhetően nincs szükség túl gyakori ellenőrzésre sem.

A Supra tartályba építhető rozsdamentes, öntisztuló acélszűrő kompakt megoldást kínál. A finom szövésű, rozsdamentes acélszűrővel gyártott eszköz akár a 350 m2-es tetőfelületről leérkező csapadékot is képes megszűrni és továbbítani azt egy szikkasztó vagy földalatti esővízgyűjtő tartályrendszerbe. Kifejezetten nagy előnye, hogy közvetlenül a tartályba építhető be. Nehéz telepítési helyzetekben javasoljuk a SUPRA-szűrőt is, mivel a legkisebb magasságú eltolást kínálja a be- és kimenet között.

 

Következő cikkünk:

Milyen otthoni teendőkre lehet felhasználni az esővizet?

Tartalomhoz tartozó címkék: esőlopó esővízgyűjtés vízlopó