Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Esővíz szikkasztó csomagok

Esővíz szikkasztó csomagok

Az esővíz szikkasztó csomagok összeállításának a célja, hogy megkönnyítse az Ön számára megfelelő szikkasztó rendszer és kiegészítők kiválasztását. A szakértő kollégáink által a csomagok az általánosan használt kalkulációs értékek és az éves csapadékmennyiség figyelembevételével lettek összeállítva, rendszerezve. A megfelelő tetőméret kiválasztását követően Önnek nem lesz több gondja a kiegészítők, egyéb anyagok beszerzésével és kiszámolásával. Bemutatjuk az esővíz szikkasztás előnyeit és szót ejtünk a kínálatunkban megtalálható esővíz szikkasztó csomagokról egyaránt.

Az esővíz szikkasztás előnyei

Először tekintsük át, miben rejlenek pontosan az esővíz szikkasztás előnyei. Intenzív esőzésnél könnyen megállhat a víz a talaj felszínén, komoly károkat okozva. Az épületek és a telek állapotának megőrzése érdekében ezért érdemes az esővíz elvezetés kérdését megoldani.

Az esővíz szikkasztó rendszerek kiváló alternatívát nyújtanak. Az esővíz szikkasztó lényege, hogy a lehulló csapadékvíz egy olyan lyukacsos szerkezetű tárolórendszerbe kerül, ahonnan fokozatosan szivároghat be az összegyűlt csapadék a talaj rétegeibe.

Esővíz szikkasztó csomagok bemutatása

A különféle esővízgyűjtő és szikkasztó rendszerek megtérülését nemcsak pénzügyi, hanem környezetvédelmi szempontok mentén is tudjuk jellemezni. Épületeink és lakóhelyünk állapotát megőrizve az esővíz szikkasztás segít az optimális vízelvezetés kérdésében. Az esővizet gyűjtve és újrahasznosítva pedig nemcsak a vízkészleteinket védjük, hanem jelentősen spórolhatunk a vízszámlán is. Az esővíz elvezetés szabályairól már korábban esett szó, fontos, hogy országos, helyi szintű és csatornaszolgáltató által megszabott előírásokat is be kell tartanunk.

Esővíz szikkasztáshoz alkalmas blokk csomagok

Az előre gondosan összeállított csomagjainkban az összes szükséges elem maradéktalanul megtalálható, ami a működtetéshez és a kiépítéséhez szükséges. Tartalmazza többek között a szikkasztóelemet, az összekötő, szellőztető idomot és természetesen a mindezekhez elegendő mennyiségű geotextíliát. Minden előre egységesített esővíz szikkasztó csomagot olyan adatokkal láttunk el, amelyeket szakértő kollégáink adtak meg az előre megtervezett rendszer méretezésének kiszámítása során. Az adott értékektől való eltérés a rendszer összetettsége miatt nem ajánlott, mert a részek egymástól függenek, vagyis előfordulhat, hogy valamelyik elem hiányozni fog, vagy nem lesz elegendő egy más elképzelésű rendszer telepítéséhez.

Esővíz elszikkasztási csomag

Ismerje meg a 200 m2 tetőfelületű esővízelszikkasztási csomagot!

Miért igényeljek esővíz szikkasztó csomagot?

Az esővíz szikkasztó csomagok ismertetéséből kiderül, hogy gyakorlatilag az esővíz szikkasztás rendszerének megvalósításához szükséges összes elemet tartalmazzák. Ez megkönnyíti az elképzelése megvalósítását, valamint a csomagajánlattal még további kedvezmény is jár az eladási árból, így olcsóbb és gazdaságosabb is, mintha egyesével venné meg ezeket a termékeket.

Mit tartalmaz az esővíz szikkasztó csomag?

Az esővíz szikkasztó csomag fő alkotóelemét képezi a kiválasztott rendszer típusa. Ez lehet az EcoBlocLight vagy szikkasztó alagút. Az EcoBlocLight szikkasztó Blokk csomag a kiválasztott tetőfelület méretéhez képest tartalmaz meghatározott mennyiségű EcoBloc Light bloc–ot,  alaplapot, végzáró elemeket párban, összekötő elemeket, szellőztető idomot, valamint geotextíliát. A szellőztető idom, melynek kiemelkedő jelentősége van a szikkasztás minőségét tekintve, minden esővíz szikkasztó rendszer csomag részét képezi. Célja, hogy a nagyobb mennyiségű csapadék érkezésének következtében a szikkasztó rendszer gyors feltöltődését hatékonyan el tudja szikkasztani. A csomagokban biztosított geotextíliák elengedhetetlenek a minőségi szikkasztáshoz, ezek 200g/m2 anyagsűrűséggel bírnak, és a szükséges méretre vannak előkészítve a telepítéshez.

Fontos! A rendszer csomag nem tartalmazza a szűrő berendezést, beszerzése viszont fontos lehet a könnyű tisztíthatóság és az élettartam növelése szempontjából.

Szikkasztó alagút csomag

A szikkasztó alagutak esetében is a tetőfelület meghatározásával választható ki a megfelelő rendszer. Csakúgy, mint az EcoBloclight rendszereknél, a kiépítéshez szükséges, előre összeállított különböző elemekből szikkasztó alagút csomagot kapunk.  A szikkasztó alagút csomag tartalmazza a szikkasztó alagutat, a szikkasztó alagút lezáróit, a szikkasztó alagút TWIN összekötő elemeit, a  geotextíliát és a szellőztető idomot.

Szikkasztó alagút csomag

Fedezze fel szikkasztó alagút csomagunkat!

TWIN szikkasztó alagút rendszer

Egy szikkasztó alagút nettó 300 l kapacitással rendelkezik. A TWIN szikkasztó alagút rendszer kettő egymásba fordított szikkasztó alagutat jelent, amely 600 literes rendszert hoz létre együttesen. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a szikkasztó modul teljesítményét a duplájára növeljük és a telepítés kivitelezésénél rendelkezésre álló helyet takarékosan használhatjuk fel, ugyanis az elemeket nem kell hosszú sorokban elhelyezni.

Fontos! A rendszer csomag ebben az esetben sem tartalmazza a szűrő berendezést, beszerzése viszont fontos lehet a könnyű tisztíthatóság és az élettartam növelése szempontjából.

Tekintse meg esővíz szikkasztó csomag ajánlatainkat és gondoskodjon kertjében az esővíz szakszerű elvezetéséről, válassza profi megoldásainkat!

Következő cikkünk: 

10 zöldség, amit ősszel érdemes elültetni