Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Hogyan lesz jó minőségű az összegyűjtött esővíz?

Hogyan lesz jó minőségű az összegyűjtött esővíz?

Földünk vízkészletének rohamos csökkenése jelentős probléma, amellyel szembe kell néznünk. A környezettudatosság napjainkban az élet egyre több területén jelen van, ebben fontos szerepet játszik a vízvédelem. Az esővízgyűjtéssel mindamellett, hogy környezetünket óvjuk, jelentős pénzösszegeket takaríthatunk meg, illetve növényeinknek is kedvezhetünk.

Az esővíz felhasználásához viszont elengedhetetlen feltétel, hogy az összegyűjtött csapadék megfelelő minőségű legyen. Cikkünkből megtudhatja, hogyan érheti el a tökéletes végeredményt, és mire figyeljen az esővíz tisztítás terén!

Esővíz tisztítása és szűrése

Esővíz szűrés

Ahhoz, hogy az általunk összegyűjtött esővíz felhasználható legyen, elengedhetetlen feltétel az esővíz szűrése. Ezen folyamat segítségével ugyanis jobb minőségű esővizet kapunk, amely sokkal tovább tárolható. Mindemellett a szikkasztó élettartamát és a tartály tisztítási intervallumát is jelentősen növelhetjük. Az esővíz szűrés terén több megoldás létezik: választhatunk földbe vagy tartályba építhetők szűrőt, illetve ereszcsatorna szűrőt.

Fontos figyelembe vennünk, hogy a megfelelő szűrőegység kiválasztása a felhasználás céljától függően változhat! 

Földbe építhető szűrő

A földbe építhető szűrők kerti alkalmazás, vagy elszivárogtató rendszer használata esetén egyaránt ideálisak, valamint igénybe vehetők nagy, akár 500 négyzetméteres tetőfelületek esetén. A földalatti megoldások közül megkülönböztethetünk lépésálló, valamint személygépkocsival járható tetővel ellátott aknákat. A termékek előnye, hogy a 100%-os vízkivétel mellett nagy, kivehető szűrőkosárral rendelkeznek. Mindemellett a teleszkópos kialakításnak köszönhetően változtatható a beépítési mélység, a magasságkülönbség a be-, és kifolyó-csövek között pedig rendkívül alacsony. A földbe építhető szűrők megfelelő, hosszútávú működéséhez szükségünk lesz cserélhető szűrőkosárra, amely biztosítja a csapadékvíz kiváló minőségét. 

Tartályba építhető szűrő

A tartályba építhető szűrőknek alapvetően két fajtáját különböztetjük meg. Egyik fajtája a közvetlenül a tartályba beakasztható szűrőkosár, ami 100 %-os vízhozammal rendelkezik, finom szövésű szűrőhálóval gyártva. A másik típus a rozsdamentes, öntisztuló acélszűrő, amely akár 350 m2-es tetőfelületről leérkező csapadékot is képes megszűrni. Ezen belső szűrők remek megoldást kínálnak az esővíz kezelésére, tartályba építve pedig több, mint 95%-os vízhozamot biztosítanak. 

Nagyüzemi esővízszűrő

Kínálatunkban a nagyüzemi esővízszűrő is megtalálható, amely ideális választás ipari területek, gyárak vízkezelésére. Termékünk 95% feletti vízhozamot ígér, öntisztító szűrőelvvel működik, valamint rozsdamentes acél szűrőbetéttel van ellátva, és tisztítóegységet is tartalmaz. 

Ereszcsatorna szűrő

Az ereszcsatorna szűrő egy olyan eszköz, amelynek beszerzése jelentősen kisebb anyagi ráfordítással jár. Ennek ellenére megfelelő megoldást kínál az esővíz szűrésére háztartások esetén. A szűrőt felszíni esővízgyűjtő tartállyal kell az ereszcsatornához csatlakoztatni, segítségével pedig tiszta víz kerül a ballonba. Az ereszcsatorna szűrő nagy előnye, hogy beszerelése egyszerű, nem igényel szaktudást, sem különleges szerszámokat. Termékünk automata töltőszerkezeti szűrővel ellátva, mely magabiztosan szűri ki a durva szennyeződéseket. Mindemellett az esővízgyűjtő túlcsordulásának megelőzése érdekében védelmi funkcióval rendelkezik. Nem utolsó sorban az eszköz nyári üzemmódból télibe való átváltása roppant egyszerűen, forgatással elvégezhető, és tisztítása sem okoz gondot. 

Esőlopó

Az esőlopó az ereszcsatornához illeszkedik, melynek egyes típusai nem rendelkeznek szűrőbetéttel.  Az ereszcsatorna és a felszíni esővízgyűjtő tartály összeköttetéseként szolgáló eszköz lehetővé teszi, hogy a lezúduló esővíz a tartályba jusson. Termékünk beszerelése rendkívül egyszerű feladat, amely a termékhez kapott koronafúró segítségével megoldható. Magában foglalja a túlfolyó funkciót, vagyis, ha a tartály megtelt, akkor nem tud több víz folyni a tartályba, a felesleges esővíz tovább folyik lefele az ereszcsatornán. Remek kialakításának köszönhetően a szerkezet egy mozdulattal téliesíthető: ilyenkor nem enged vizet a tartályba, az esővíz pedig továbbhalad az ereszcsatornában.

Nézzen körül weboldalunkon, hiszen nálunk minden eszközt megtalál, amelyre szüksége lehet az esővíz gyűjtése és szűrése során. Dekoratív esővízgyűjtő tartály, vagy kültéri folyóka, nálunk minőségi termékeket talál!

Következő cikkünk: 

Kerti tippek és tanácsok - készüljön fel a tavaszra!