Tavi levegőztető Membrán gumi, Air 2000 pumpa alkatrész - Alkatrész
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tekintse meg a legújabb termékeinket!

Tavi levegőztető Membrán gumi, Air 2000 pumpa alkatrész

1.535 Ft (1.209 Ft + ÁFA)
típus
Alkatrész
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó cikkszám: 1358389
Elérhetőség: 4 db raktáron

Tavi levegőztető Membrán gumi, Air 2000 pumpa alkatrész

Téli felkészülés elengedhetetlen kelléke a tavakban élő halak oxigén ellátását biztosítása. 

A készülék továbbá segíti a tóban keletkező bomlásnak indult anyagok által keletkezett káros kémiai gázok kiszellőztetését. 

Az oxigénhiány súlyos problémát okozhat, illetve a halak pusztulásához vezet. 

Egyszerű és kényelmes megoldás. Egy befagyásgátló eszközzel közösen segít a téli befagyás elleni védelemben. 

Kerti tó, téli levegőztetés

Leírás és Paraméterek

A vízi élőlények életének legfontosabb életfeltétele a vízben megfelelő oxigéntartalom. A kerti tó vízében keletkező szerves anyagok lebontásában és átalakításában résztvevő baktériumok is elpusztulnak oxigén hiányában. A tó vízben kialakult biológiai egyensúly oxigénhiányos környezetben könnyen felborul. A víz túlzott felmelegedése, az oxigénmegkötő képesség a víz hőmérsékletének emelkedésével csökken. Az oxigénhiány egyik oka lehet a halak túlszaporodása, mely a legnagyobb mértékben befolyásolja az oxigén felhasználást. Másik oka az erős algásodás, valamint az algairtó szerek esetében fellépő oxigénelvonás oxigénhiányt okoz.

A kisebb vízzel rendelkező tavak gyorsabban átveszik a külső hőmérsékletet, így gyorsan felmelegednek. A felmelegedett víz kevesebb oxigént képes tárolni. 25 °C vízhőmérséklet felett fontos az oxigéntartalom bevitel. A természetes oxigénfelvétel a víz felszínen keresztül, valamint a növények és algák fotoszintézisével történik. A vízfelszínen keresztül a levegőből érkező oxigén a víz mozgásának függvényében változik. A mozgó vízfelszín több oxigént tud felvenni.

Gondoskodjon a folyamatos levegőellátásról, előzze meg az oxigén hiányt és ennek következtében a medencében élő halak pusztulását.
Télen a levegő szivattyút a víz befagyásának megelőzésére is alkalmazhatjuk.
A jégen nyitott léken keresztül a mérgező gázok elillanlak, mely a halak és a vízinövények számára túlélést jelent.

 

Tavi levegőztető Membrán gumi, Air 2000 pumpa alkatrész

Leírás
A Silenta Professional légszivattyú garantálja a tó tökéletes levegőztetését. Az alacsony zajszintű motorok nagyon kedvező energiafogyasztású kivitelben hosszú élettartalommal rendelkeznek. Beltéren elhelyezendő levegőztető pumpa. Megfelelő levegőellátást biztosít a tavunk számára, melynek köszönhetően elkerülhetjük az oxigén hiányt, ami a halaink pusztulását is okozhatja. Télen a víz befagyását is gátolja, segítve a vizünk kiszellőzését. A levegőpumpát egy fedett, jól szellőző helyen szükséges elhelyezni. A levegőztető készüléket 30 cm-el a vízfelszín fölé kell helyezni megakadályozva, hogy a víz visszafolyhasson a szivattyúba.
A levegőztetőt mindig szárazon kell tartani. Olaj és egyéb szennyező anyag ne kerüljön a szivattyúba.
A legoptimális eredmény elérése érdekében a levegő szivattyút ajánlott 2 naponta kb. 20-20 percig működtetni szükséges. Befagyás megelőzésére alkalmazva a szivattyút a nap 24 órában üzemeltetni szükséges. A szivattyú üzemen kívüli tárolása száraz, pormentes helyen történjen.

Felhasználási területek:
kerti tavak levegőztetéséhez

Jellemzők:
Air 2000 levegő pumpa membrán alkatrész.

Alkatrész vásárlásakor fontos figyelembe venni a gyártó által megadott készülék típushoz alkalmazható.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!