Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kertberendezési ötletek: dobjuk fel a kerti design-t!

Kertberendezési ötletek: dobjuk fel a kerti design-t!

Bár a kertek a szüleink, nagyszüleink idejében leginkább a haszon- és dísznövények termesztésére, valamint az élelmiszer ellátás céljára szolgáltak, a szerepük napjainkra jelentős mértékben változott. Sokunk életében a kert szabadtéri élettérként van jelen, de vidéken előfordulnak olyan kertek is, ahol a mai napig folyik az állat- és a növénytermesztés.

Bármely funkciót is látják el, a kertek fontos szerepet töltenek be életünkben. Hol is lehetne jobban élvezni a reggeli friss levegőt vagy a nyári napsugarakat, mint saját, kinti elkerített részünkben? Beszélgetés a barátokkal, vagy egy reggeli kávé egyedül, a kert ideális helyszínt biztosít!

Mivel a kert a nappalihoz hasonlóan otthonunk részét képezi, nem szabad elhanyagolni az esztétikus, divatos kialakítását. Cikkünkben remek kertberendezési ötletek kaptak helyet, melyekkel Ön is inspirációt nyerhet a kert design felfrissítéséhez!

 

Pincebútor asztal - kertberendezési ötletek

Fedezze fel a 90 cm-es fahatású, barna pincebútor asztalt!

Kertberendezési ötletek: milyen kerti kiegészítőket válasszunk?

Minden stílusú kertben remekül fog mutatni egy szépen kidolgozott és minőségi anyagból készült kerti bútor szett, egymáshoz passzoló asztallal és székekkel. Manapság a vintage stílusú bútorok kezdenek visszajönni a divatba,  a 2023-as kert design trendek alapján. Ennek jegyében érdemes az időtálló és letisztult stílusú bútorokra helyezni a hangsúlyt a kertdekoráció során.

Emellett a minimalista vonal is fontos szerepet kap. Ugyan van, aki egy valódi nappalit szeretne megvalósítani kertjében a bútorokkal, azonban sokan egyszerűbb megoldást keresnek. Általános javaslat, hogy ha tehetjük, a túlzsúfolt tér helyett törekedjünk inkább a letisztultságra. Kerüljük a rikító színvilágú bútorokat, és keressük a természetközelibb anyagokat és színeket, hogy egységes és kellemes összhatást érjünk el. Továbbá a bútorok kiválasztásánál figyeljünk arra, hogy az időjárás körülményeinek ellenálljanak.

Igényes, élethű műanyagból készült kerti bútor kínálatunk a magas fokú hasznosság mellett stílusos megjelenést kölcsönöz. Fa hatású kerti bútor szettünk nem csak az udvar, hanem a pince ideális kiegészítője is lehet. Mivel a hordó formájú ülőkék feltölthetők folyadékkal, biztosítva a stabilitást, borok tárolására is alkalmasak.

Könnyű tisztántartásának köszönhetően otthoni használat mellett borászatok számára is ideális választás. A bútorok remek kialakításuk végett nagy strapabíró képességgel rendelkeznek, így kül- és beltéri, valamint téli és nyári használatuk egyaránt lehetséges. Amennyiben a hideg évszakokban a bútorok kihasználatlanságára kerülne sor, érdemes  beszerezni kerti bútor takarónkat, melynek használata rendkívül egyszerű.

Egyéb kert dekorációs ötletek

Dekoratív esővízgyűjtő

Napjainkban egyre több háztartás fordít fokozott figyelmet az esővízgyűjtésre. Az esővíz gyűjtésével mindamellett, hogy óvjuk környezetünket, jelentős pénzösszegeket és időt is megspórolhatunk. Ezen eszközök segítségével a tetőről lezúduló víz nem vész kárba, megakadályozható az épületek alá folyó víz károkozása, nem utolsó sorban pedig a növényeknek is kedvezünk vele.

Az esővízgyűjtőkről bizonyára először mindenkinek egy nagy, sötét színű tartály jut eszébe. De mit szólna, ha olyan megoldást mutatnánk, amely hasznos funkciója mellett a kert díszét is képezi egyben? Dekoratív esővízgyűjtő tartályaink ugyanis biztosítják az ízléses és különleges megjelenést, egyedi kialakításuknak köszönhetően pedig minden stílushoz megtalálja a tökéletesen passzolót.

 

Amfora Antik esővízgyűjtő tartály - kertberendezési ötletek

Kölcsönözzön egyedi hangulatot kertjének az ókori görög művészetet idéző Antik Amfora esővízgyűjtő tartállyal!

Webshopunkban kedvére válogathat különféle fali esővízgyűjtők közül: például választhat antik stílusút, hordó alakút, vagy olyan duplafunkciós tartályt, melybe csodaszép virágot ültethet.

Kerti tó

Amennyiben kertjének mérete és lehetőségei megengedik, egy növényekkel beültetett kerti tó mesebeli hangulatot varázsol az udvarban. A kerti tavak karbantartása a félelmek ellenére nem igényel nagyobb munkát, mint egy szép virágoskert gondozása. Kerti tó esetében fontos feladat az algák, békalencsék és elpusztult növények rendszeres eltávolítása.

Melegebb időben elengedhetetlen ellenőrizni a víz hőmérsékletét, valamint visszavágni a megnövekedett növényeket, ősszel pedig meg kell akadályozni a falevelek behullását a tóba. Az egészséges víz elérése szűrők segítségével lehetséges, melyben olyan pompás virágok élhetnek, mint a tündérrózsa vagy a japán árnyékliliom.

Virágládák és kaspók

Annak ellenére, hogy a virágládák és kaspók beszerzése nem igényel hatalmas pénzügyi ráfordítást, a tárgyak alkalmasak arra, hogy kertünket új, barátságosabb színben tüntessék fel. Különböző méretben, színben és formában megtalálható kaspóink egy színes virággal beültetve bámulatos díszei lesznek minden kertnek. Hordó formájú virágládánk tökéletesen passzol az általunk forgalmazott kerti bútorokhoz, így amennyiben teljes összképet szeretne, érdemes ezt a terméket is beszerezni.

Merítsen inspirációt dekorációs ötleteink közül, és dobja fel Ön is kerti design-t! Szerezze be a szükséges eszközöket webáruházunkból, hiszen széleskörű termékpalettával várjuk a kertápolás terén!

Következő cikkünk: 

Az esőlopó jelentősége és előnyei - a Speedy esőlopó