Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Kertépítés lépései: hogyan kezdjen neki?

Kertépítés lépései: hogyan kezdjen neki?

Egy profi kertépítő által megtervezett és kivitelezett kert igazán magas költségeket von maga után, amelyeket sokan inkább megspórolnának. Bár a kertépítés időráfordítással és energiabefektetéssel jár, nem olyan nagy ördöngösség, amennyiben betartjuk a szükséges lépéseket.

Itt a tavasz, így nem is találhatnánk jobb időpontot arra, hogy a kertünk szépítése kiemelt figyelmet kapjon. Mutatjuk, mire lesz szüksége a rendezett kert kialakításához!

A kertépítés legfontosabb lépései

A kertépítés nem lehet teljes a tervezés nélkül!

Az első és egyben egyik legfontosabb lépés a kerttervezés. A tervek elkészítésekor figyelembe kell venni a meglévő adottságokat, ezekhez ugyanis igazodnunk kell. A tökéletes végeredmény érdekében érdemes lejegyezni a kert pontos méreteit, alapterületét, tájolását, elrendezését, valamint a tervezett felépítményeket és a már meglévő, továbbra is megmaradó növényzetet. Ne hagyjuk figyelmen kívül azt sem, hogy új kertünkben milyen tevékenységeket kívánunk végezni, a funkciók meghatározása ugyanis elengedhetetlen feltétele a tervezésnek.

További lépések:

  • Tereprendezés

Ahhoz, hogy egy szép, rendezett kertet hozzunk létre, nagy hangsúlyt kell fektetnünk a tereprendezésre. Amennyiben van olyan értékes növényzet, amelyet meg szeretnénk menteni, ezeket minél gyorsabban ültessük át. Ha egy új, földes területen szeretnénk kertet kialakítani, akkor a tereprendezéshez és a földmunkához érdemes szakember segítségét kérni, hiszen ezen munkálatok speciális gépeket igényelhetnek.

  • Növényültetés

A tereprendezés befejeztével nekiláthatunk a növényültetésnek. Amennyiben sziklakertet is szeretnénk kialakítani, érdemes ezzel kezdeni a munkát. A sziklakerti dísznövények esetén fontos, hogy a megfelelő ültető-közeg kialakítása után helyezzük el őket, valamint figyeljünk a szakszerű ültetésre. Sok kis szikla beépítése helyett érdemes nagyobb darabokat választani, ezek ugyanis harmonikusabb megjelenést kölcsönöznek. Ha a sziklakerten kívül ültetünk, akkor is figyelnünk kell a szakszerűségre, hiszen ez meghatározza a növények egészséges fejlődését, növekedését.

  • Füvesítés

A növények elhelyezése után el is értünk a füvesítéshez, amely szintén nagyon fontos lépése a kertépítésnek. Választhatunk gyepszőnyeget, amely ugyan egyszerűbb megoldás, de jóval nagyobb anyagi ráfordítással jár. Amennyiben a vetés mellett tesszük le a voksunkat, a szép végeredmény érdekében jó, ha ügyelünk pár dologra. Mivel a fűmag számára a tavasz és az ősz az ideális vetési időszak, fontos, hogy ekkora időzítsük a folyamatot. A megfelelő fűmag kiválasztása sem elhanyagolható: az alapján döntsünk, milyen környezetben, milyen használatra szeretnénk a gyepet. Tekintve, hogy a fűmagot csak megfelelően előkészített talajba lehet vetni, gondosan végezzük el a gyomirtást és a talajfertőtlenítést a munkálat megkezdése előtt. Az egyenletes, szép gyep eléréséhez nem elég a helyes vetés, a fűnek az egészséges növekedéshez ugyanis gondozásra van szüksége.

  • Berendezés

Utolsó lépésként következhet a kert berendezése, a csinosítgatás. Az otthonos hangulat megteremtése érdekében szerezzünk be kerti bútorokat, ezek ugyanis nem csak esztétikai szerepet töltenek be, hanem remek helyszínt is teremtenek egy családi vagy baráti összejövetelnek. A kínálatunkban található kerti bútorok remek kiegészítői lesznek kertjének.

Pincebútor szék

Ismerje meg pincebútor székünket!

Pincebútor szettünk, mely tartalmaz egy asztalt és 6 db széket, ideális választás kertek, teraszok, éttermek, vagy pincészetek berendezéséhez. Termékeink erős UV-stabil, időjárásálló anyagból készültek, ezzel lehetővé téve a kül-, és beltéri használatot. Természetközeli megjelenésük mellett népszerűségüket remek kialakításuk is indokolja, a bútorok ugyanis nem igényelnek karbantartást és könnyen tisztíthatóak. A stabilitás érdekében az asztal alja feltölthető homokkal vagy vízzel, kis súlyának köszönhetően pedig szállítása, áthelyezése egyszerű feladatnak bizonyul.

Nézzen körül weboldalunkon, hiszen nálunk minden terméket megtalál, amelyre szüksége lesz egy szép kert kialakításához! Fedezze fel balkonláda magaságyásunkat, valamint virágláda és kaspó kínálatunkat is!

Következő cikkünk: 

A kert tavaszi gondozása: fontos teendők