Tények és tévhitek az esővízgyűjtéssel kapcsolatban
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tekintse meg a legújabb termékeinket!

Tények és tévhitek az esővízgyűjtéssel kapcsolatban

Tények és tévhitek az esővízgyűjtéssel kapcsolatban
Az esővízgyűjtés egy olyan rendkívül hasznos kerti módszer, amellyel nem csak környezettudatosan járhatunk el, hanem jelentős mennyiségű pénzt megspórolhatunk, sőt,  növényeinknek is kedvezhetünk. Cikkünkben az esővízgyűjtéssel kapcsolatos legfontosabb tényeket és tévhiteket gyűjtöttük össze.

Miért fontos az esővízgyűjtés?

A globális felmelegedéshez hasonlóan a Föld vízkészletének rohamos csökkenése is világméretű probléma, amellyel szembe kell néznünk. Szeretett bolygónk megóvása közös, társadalmi érdekünk, melyből fontos, hogy mindannyian kivegyük a részünket. A környezettudatos életmód egyik lényeges eleme a tudatos vízfelhasználás, az erre való törekvésre pedig hasznos eszközök állnak rendelkezésünkre: ilyen például egy remek kerti megoldás, az esővízgyűjtő. Az esővízgyűjtés lényege, hogy a lezúduló csapadék nem vész kárba, hanem az ereszcsatornán keresztül egy tartályba jut, ahol várja további sorsát. Az esővízszűrő segítségével megtisztított csapadékot különféle tevékenységekre használhatjuk fel: takarításra, autómosásra, WC-öblítésre, vagy öntözésre. 

Földalatti esővízgyűjtők

Fedezze fel lapos földalatti esővízgyűjtő tartályunkat!

Tények

  • az esővízgyűjtéssel környezettudatos módon cselekedhetünk, hiszen a vízfogyasztás csökkentésével jelentős terhet veszünk le Földünk ,,válláról”.

  • az összegyűjtött csapadék felhasználásával értékes forintokat spórolhatunk meg, a pozitív változás érzékelhető lesz vízszámlánkon. 

  • az esővízgyűjtő tartály beszerelésével megakadályozhatjuk, hogy a lezúduló csapadék az épületek alá folyva károkat okozzon, valamint a talajvíz problémáit is mérsékelhetjük.

  • a módszerrel növényeinknek is kedvezünk, hiszen számukra jóval kedvezőbb a lágy esővízzel való locsolás, mint a kemény csapvíz. Egészséges fejlődésükön és gyors növekedésükön hamar szemmel látható lesz a változás.

 

Tévhitek

  • az esővízgyűjtés minden esetben magas anyagi ráfordításokkal jár.
  • az esővízgyűjtő tartály beszerelése bonyolult feladat, melyhez szakember segítségére, speciális szerszámokra lesz szükségünk.

  • az esővíz sosem lesz annyira tiszta, hogy fedezzük vele a ház körüli teendőink vízigényét.

  • a felszíni esővízgyűjtő tartály egy nagy zöld ballon, mely hatalmas helyet foglal, és elronthatja udvarunk látképét. Amennyiben ez a gondolat Önnek is megfordult már a fejében, tekintse meg dekoratív esővízgyűjtő kínálatunkat, hiszen ezen eszközök az esővízgyűjtés feladatának ellátása mellett a kert díszét is képezhetik.

Az esővízgyűjtésnek alapvetően két módját különböztetjük meg: léteznek felszíni, és földalatti esővízgyűjtő tartályok

 

Felszíni esővízgyűjtő tartályok

A felszíni tartályok szinte minden kerttulajdonos számára lehetővé teszik az esővízgyűjtés megkezdését, hiszen beszerzésük nem igényel magas anyagi ráfordítást, összeszerelésük pedig egyszerű: szaktudásra és speciális szerszámokra nincs szükség. A Suni Kft. egyszerű tartályok széles választékát kínálja különböző méretben és színben, a legmagasabb minőségben. Az általunk forgalmazott dekoratív tartályokat azon ügyfeleinknek ajánljuk, akik rendkívül magas hangsúlyt fektetnek a design-ra és a megjelenésre. Esővízgyűjtő hordónk tökéletes kiegészítője lehet vintage stílusú kerteknek, pincészeteknek, és borászatoknak. Duplafunkciós tartályaink letisztult, elegáns kialakítással készültek, melyek egyszerre látják el az esővízgyűjtés és a virágültetés feladatát.

 

Földalatti esővízgyűjtő tartályok

Az esővízgyűjtés egy következő szintjét a földalatti esővízgyűjtő tartályok hozzák el. Igaz, hogy egy ilyen rendszer kiépítése bonyolultabb, valamint magasabb energiabefektetéssel és anyagi ráfordítással jár, viszont ez a beruházás bőven megtérül. A földalatti esővízgyűjtők segítségével ugyanis nem csak a kerti teendők, de akár egy egész háztartás vízigénye is fedezhető. A módszer másik hatalmas előnye, hogy a tartály földalatti elhelyezkedéséből kifolyólag láthatatlan, nem foglal el helyet az udvarban. A kínálatunkban megtalálható földalatti esővízgyűjtők remek kialakításuknak és magas minőségüknek köszönhetően ellenállnak az időjárás viszontagságainak, így garantálják a hosszú távú, időtálló használatot.

 

Következő cikkünk:

Hatékony madárriasztás az épületekből