Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan gondozzuk a kertünket télen?

Hogyan gondozzuk a kertünket télen?

Köztudott ugyan, hogy a kertészkedés és a kinti munkálatok időszaka a melegebb hónapokra esik, viszont télen sem szabad megfeledkeznünk a szükséges tevékenységekről. Bár a hideg periódusban még a természet is alszik, ahhoz, hogy tavasszal zökkenőmentesen kezdhessünk bele a vetésbe, elő kell készítenünk a kertet. Cikkünkben fontos téli kertgondozási teendőket mutatunk be!

 

Kert gondozása télen

A kert megtisztítása

Nem vitás, hogy a téli kertápolással kapcsolatban az egyik legfontosabb teendőnk a kert megtisztítása. A munkálat során meg kell szabadítanunk a földet a különféle elszáradt növénymaradványoktól és a már letermett daraboktól. Az avart húzzuk össze, hogy a tavasz első napsugarai közvetlenül érhessék majd a földfelszínt.

A zöld hulladékot célszerű komposztba tenni, hiszen a komposztálással nem csak környezettudatosan járunk el, de pénzt is megspórolhatunk, sőt, ezáltal tavasszal nagyon értékes trágyára tehetünk szert. A komposztálás az a folyamat, amelynek során a szerves anyagok oxidálódva lebomlanak, miközben szén-dioxid, ásványi anyagok és humusz keletkezik. A tevékenységgel jelentősen csökkenthetjük háztartásunk hulladékmennyiségét, valamint hozzájárulhatunk, hogy a hulladék visszajusson a szerves anyagok természetes körforgásába. Mindemellett a komposztálással csökkenthetjük a levegőszennyezést, a folyamat során ugyanis a hulladék elégetéséhez képest sokkal kevesebb szén-dioxid keletkezik. A házi komposzt nagymértékben javítja a talaj minőségét és kiváló tápanyagot kínál a növényeknek. Igénybevételével megspórolhatjuk a boltban vásárolt műtrágyák árát, miközben elősegítjük növényeink gyors növekedését.

Komposztálás során nagyon fontos figyelni arra, mi kerülhet a komposztba: bátran hasznosíthatunk gyümölcs-, és zöldségféléket, kávé-, és teazaccot, aprított tojáshéjat, cserepes növényeket, vágott virágokat, és használt virágföldet. Kerüljük viszont a húskészítményeket, a halat, a maradékot, a kenyeret, a sajtot, a csontot, a beteg növényi részeket, a szenet, a hamut, a cigarettát, valamint az utcai szemetet.

A kínálatunkban megtalálható komposztálók különböző méretekben remek megoldást nyújtanak megannyi kerttulajdonos számára. Termékeink kiváló minőségű UV-stabil és időjárásálló anyagból készülnek, gyors és egyszerű összeszerelést kínálnak szerszámok nélkül. Komposztáló eszközeink praktikus betöltő és elvételi nyílással rendelkeznek, ezzel biztosítva könnyű töltést és elvételt. 

Mivel a Suni Kft. magas hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, termékeink 100%-ban újrahasznosított anyagból készültek, így használatuk teljes mértékben környezetbarát.

Télen is a kertben hagyható növények

Sokan talán nem is gondolnák, hogy vannak olyan növények amelyeket télire is nyugodt szívvel a kertben hagyhatunk. Az olyan hasznos zöldségek, mint a kelbimbó, a zöld petrezselyem, a téli saláta, a leveles kel, és a téli póréhagyma kifejezetten jól tűrik a zord időjárást, így a megfelelő gondozással a téli időszakban is élvezhetjük ízletes terméseiket.
 

Geotextília alkalmazása

Ismerje meg geotextília tekercsünket!

A téli kertgondozáshoz igazán hasznos lehet a geotextília beszerzése, hiszen ennek segítségével megtarthatjuk a talajhőt, ezáltal elkerülhetjük a fagy okozta károkat. A népszerű kerti tartozékot mindemellett sokoldalúan felhasználhatjuk. A kisebb sűrűségű geotextíliák alkalmasak a kertben kövek, murva, és fenyőmulcs alá terítve a talaj takarására, segítve a gyomok elleni védelmet és a talaj vízmegtartó képességének növelését. A nagyobb sűrűségű anyagok kiváló megoldást nyújtanak a kerti tó szigetelésére, míg az extrán sűrű fajták szikkasztó rendszerek védelmét láthatják el. A webshopunkban megtalálható geotextíliák használata egyszerű és praktikus. Termékeink remek anyaguknak köszönhetően nem bomlanak, tartósságot ígérnek, valamint vízáteresztő tulajdonsággal rendelkeznek. 

Nézzen körbe webshopunkban, hiszen nálunk minden terméket megtalál, amire a téli kertápolás során szüksége lehet. Kerti bútortakaró, kerti kesztyű, vagy szobai növény permetező, a Suni Kft. garantáltan a legjobb minőséget biztosítja!

 

Következő cikkünk:

A téliesítés teendői

Tartalomhoz tartozó címkék: kertápolás otthon és kert