Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kertészkedés hatékonyan: eszközök és tippek!

Kertészkedés hatékonyan: eszközök és tippek!

Egy szép, otthonos kert minden tulajdonos számára büszkeséget jelent, nem beszélve arról hogy a kertészkedés egyben remek hobbivá válhat. Ha szeretné a legtöbbet kihozni ebből a tevékenységből, olvasson tovább, és ismerje meg, milyen alapvető kiegészítők és kerti eszközök szükségesek a hatékony kertészkedéshez!

A kertészkedés előnyei

Mindamellett, hogy a kertészkedés alkalmával több időt tölthetünk családunkkal, ezzel saját hangulatunkat is javíthatjuk, hiszen a szabadban töltött idő során eltávolodhatunk a gondjainktól, megfeledkezhetünk a hétköznapi problémáinkról. Sokan talán nem is gondolnák, hogy a kertészkedés a testmozgás egyik formája. Igaz, hogy nem fáradunk el annyira, mint a futás során, másnap viszont garantáltan érezni fogjuk az izomlázat. Az ásás, húzás, és emelés ugyanis a test minden izomcsoportját megmozgatja.

Nem feledkezhetünk meg az egészséges életmódról sem, hiszen az általunk megtermelt zöldségek és gyümölcsök nagymértékben hozzájárulhatnak a fitt életvitelhez. Mindamellett, hogy saját terményeinket szívesebben fogyasztjuk, mint a boltban vásárolt termékeket, a termeléssel jelentős pénzösszegeket spórolhatunk meg.

A legalapvetőbb kerti kiegészítők

Mint minden tevékenységhez, természetesen a kertészkedéshez is szükség van alapvető eszközökre, amelyek megkönnyítik a dolgunkat. Bár a tevékenység nem igényel sok védőfelszerelést, a kesztyű az a kerti kiegészítő, melyet mindenképpen érdemes beszerezni, mielőtt belevágnánk a munkálatokba.

Hatékony kertészkedés - kerti kesztyű

Tekintse meg kerti kesztyűnket!

A sérülések elkerülése érdekében fontos, hogy a kerti kesztyű megfelelő vastagságú legyen, megvédve minket a tövisektől és a szilánkoktól. Továbbá olyan darabot érdemes választunk, amely vízálló, és nem túl merev, ezzel biztosítva kezeink kényelmes mozgását.

Nagyobb növények ültetéséhez elengedhetetlen kellék az ásó. A nyeles lapát ugyanis kiválóan alkalmas a gyors ásásra, feje pedig lehetővé teszi, hogy minimális erőkifejtéssel maximális mennyiségű földet szedjünk ki.

A metszőollók szintén olyan eszközök, amelyekre minden kertben szükség van, segítségükkel ugyanis könnyen lecsippenthetjük a túlnőtt növényeket.

A kerti öntözéshez praktikus és egyben esztétikus megoldást nyújtanak a kerti kutak, melyek nem csupán víz vételi lehetőséget biztosítanak, hanem kertünk díszévé is válhatnak. A vezetékes víz öntözésre való használata kifejezetten pazarlónak számíthat, így jól jöhet egy olyan kerti kút, amely a földbe épített esővízgyűjtőnkből vételezi az esővizet, ezáltal jelentősen tudjuk csökkenteni a vízszámlánkat.

Elsősorban álló kerti kutak, és falikutak közül tudunk választani. Az állókút esetében a víz kivételezés a földben kialakított csatlakozáson keresztül jön létre.

Ha van a falban magasan kialakított víz kivezetés, akkor érdemes falikutat választanunk, mellyel könnyedén elegáns megjelenést varázsolhatunk kertünknek. Figyelmébe ajánljuk Mars kerti falikút termékünket, mely polietilénből készült, kiválóan imitálva a beton, gránit vagy fém anyagokat. A slagtartóval felszerelt falikút 3-féle színben rendelhető, és kiválóan alkalmas kertbe, garázsba, illetve udvarra való felszerelésre.

Készítsük elő a talajt, komposztáljunk!

Ahhoz, hogy növényeink gyorsan és egészségesen növekedjenek, maximális figyelmet kell fordítanunk a talaj előkészítésére. Amennyiben a tökéletességre törekszünk, érdemes a komposztálásban gondolkodnunk. A házi komposztálással amellett, hogy környezetünket védjük és pénzt spórolunk, a növények számára a lehető legideálisabb környezetet biztosíthatjuk.

A folyamat során visszajuttatjuk a kerti és konyhai hulladékot a természetbe. A tévhitekkel ellentétben, a komposztálás nem bonyolult, hiszen bárki számára elérhető és nem igényel sok időt és energiát. A megfelelő, félárnyékos és sík terület kiválasztása után, egy adott hely igényéhez készült komposztláda beszerzésével, valamint néhány kiegészítő eszközzel, mint a konyhai gyűjtőedény vagy öntözőkanna,  mi is belevághatunk a komposztálásba!

Válasszuk a magaságyást!

Virágültetés során számos előnyt élvezhetünk, ha a magaságyások mellett tesszük le a voksunkat. A magaságyások megemelt elhelyezésüknek köszönhetően ugyanis kedvező talajhőmérsékletet és sok napfényt kínálnak a növények számára, ezzel biztosítva egészséges fejlődésüket. Emellett feltölthetők tápanyagban gazdag talajjal, komposzttal. Fontos szempont, hogy ezen megoldás esetében megszűnik a hajolgatás, ezzel a kertészkedés okozta hát-, és derékfájdalom is.

Hatékony kertészkedés - magaságyás rendszer

Fedezze fel az ergonomikus kertészkedés előnyeit Ergo Quadro S magaságyás rendszerünkkel!

Az ágyásban lévő rétegrend biztosítja, hogy sokkal jobb minőségű termésünk legyen, mely gyorsabb idő alatt érik be egy normál ágyáshoz viszonyítva. A magaságyások népszerűségét továbbá az adja, hogy nem feltétlenül szükséges hozzá egy nagy kert, hiszen a teraszon és erkélyen is bátran használhatjuk palánták, növények nevelésére. Tekintse meg például Urbán Balkonláda magaságyásunkat, mely kifejezetten erre a célra készült!

Ne feledkezzünk meg a gyomok problémájáról sem, hiszen a magaságyással ezen gond is mérsékelhető: a földfelszín felett ugyanis a nem kívánt növények nehezebben tudnak megjelenni. Amennyiben mégis felütnék fejüket virágaink között, gyakori ellenőrzéssel, egy-két mozdulattal el tudjuk őket távolítani.

Ön már beszerezte a legfontosabb eszközöket és kiegészítőket a tavaszi kertészkedéshez? Ha még valami hiányzik az eszköztárából, nézzen körül webáruházunkban, hiszen rengeteg kertgondozással kapcsolatos terméket talál nálunk - böngéssze át magaságyás, komposztáló és kerti kiegészítő kínálatunkat!

Következő cikkünk: 

Növénytermesztés a teraszon