Kártevőriasztó növények a kertünkben
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tekintse meg a legújabb termékeinket!

Kártevőriasztó növények a kertünkben

Kártevőriasztó növények a kertünkben

Kertünk zöldségei és gyümölcsei gyönyörű terméseikkel igazán sok örömet tudnak okozni. Ennek ellenére előfordulhat, hogy a veteményest különböző rovarok veszik célba, melyek megrongálják és tönkreteszik a palántákat. Habár a permetezőszerek egy lehetséges megoldást nyújtanak a problémára, azonban nem muszáj rögtön ehhez a módszerhez folyamodni, hiszen léteznek bizonyos növények, melyek képesek elriasztani a kártevőket a kertünkből, elősegítve a növényeink egészséges fejlődését és a terméseink épségét. Nézzük, mit érdemes elültetni, vagyis milyen rovarok elleni növények legyenek ott a kertünkben!

Lényeges, hogy ezeket a növényeket lehetőleg egy időben ültessük azokkal a növényekkel, melyeket szeretnénk megvédeni a kártevőktől.

Kártevőriasztó növények

Rovarok elleni növények - nemcsak hasznosak, de szépek is!

Levendula: Amellett, hogy csodás látványt nyújt a kertben, egyben rendkívül praktikus növénynek számít, hiszen illata taszítja a hangyákat, szúnyogokat, levéltetveket és molylepkéket is.

Kakukkfű: Ez a növény a levéltetvek, káposztalegyek és hernyók elűzésére is hatásos lehet, mivel a benne lévő illóolajok kellemetlen hatást keltenek számukra. Így a paradicsom, vagy káposztafélék közelébe érdemes elültetnünk.

Citromfű: A csigák, levéltetvek, és szúnyogok sem kedvelik a citrusos aromát, így érdemes a konyhakertbe vagy a terasz közelébe elültetni a növényt, mert általa igazán hatékonyan távol tarthatjuk a nem kívánt rovarokat.

Rozmaring: Sokan fűszernövényként ismerik, azt viszont talán kevesebben tudják, hogy a káposzta- és bagolylepkék, babbogarak, sárgarépalegyek és a csigák is ódzkodnak tőle. Ezért mindenképpen hasznos lehet, ha elültetjük a kertben.

Körömvirág: Ez a különleges virág illatával elriasztja a földigilisztákat, káposztalegyet, és levéltetveket is. Bátran ültessük különféle zöldségek közé, hogy megvédhessük őket a károkozóktól.

Mentalevél: Habár az emberek kedvelik a menta illatát, a legtöbb rovar viszont nem szereti.  A hangyák, csigák és levéltetvek például ki nem állhatják, ezáltal megéri a zöldségeink és gyümölcseink közelébe ültetni.

Bársonyvirág: A növényre köznapi nevén büdöskeként is szoktak hivatkozni, furcsa illatát pedig a legtöbb állat és rovar nem képes elviselni. Képes lehet elűzni a levéltetveket, fonalférgeket, káposztalegyeket, krumplibogarat, uborkabogarat és a babbogarat is.

Nárcisz: Amennyiben gyakran látogatja kertünket vakond, akkor a nárcisz kiváló megoldást nyújt, mivel a fehér és a sárga fajtája is mérgező az emlős számára. Így el fogja kerülni a növényt, ezáltal pedig a kertünkben lévő értékes veteményest is!

Szúnyogok és legyek nehezítik meg mindennapjait? Tudjon meg többet arról, hogyan és mivel űzheti el őket, ismerje meg, milyen praktikákat érdemes bevetni szúnyogok és legyek ellen!

Rovarriasztó megoldások

A rovarok elleni növények alapvetően hasznosak a kertünkben, azonban egyik sem garantálja, hogy el fognak tűnni a kártevők a terméseinkről, főleg, ha már megjelentek korábban rajtuk. Ha pedig visszatérő vendégnek számítanak nálunk például a vakondok, hangyák, akkor sem biztos, hogy megszabadulhatunk tőlük a növények segítségével. Ezekben az esetekben jobb, ha profibb és szakszerűbb megoldást választunk. Érdemes rovarriasztó szereket igénybe vennünk, hogy minél hamarabb búcsút mondhassunk a kellemetlen kártevőknek.

Hangyák okoznak bosszúságot a kertjében? Figyelmébe ajánljuk hangyariasztó készülékünket, amely a megvédi a gyepet, virágágyásokat és a zöldséges kertet is a hangyainváziótól, valamint a hangyafészektől. Termékünk 27 másodpercenként 3 másodperces jelet bocsát ki, mely rezgéseket vált ki a talajban, megzavarva a hangyák tájékozódását. 

Hangyariasztó készülék

Válassza automatikus és vízálló, 400 m2-es területen alkalmazható hangyariasztó készülékünket!

Esetleg a vakondok elleni védekezéshez keres eszközt? Napraforgó alakú napelemes riasztónk olyan technológiával van felszerelve, mely biztosítja a hullámkibocsátás tartós frekvenciáját. Készülékünk sorozatos hangokat és rezgéseket ad ki, ezeket használja a különféle rágcsálók, mint például vakondfélék elűzésére. Ezek a hanghullámok irritálják, és a terület elhagyására ösztönzik őket.

Akár 400 m2-es területet képes lehet védeni, napelemes működésének köszönhetően pedig nincs szükség elemre hozzá.

Napelemes vakondriasztó készülék

Napelemes vakondriasztónk különleges virágformájával kertje dísze is lehet!

Önnek milyen módszer vált már be a kerti kártevők elleni védekezéshez? Akár kültéren, akár beltéren használható rágcsálóriasztó, vagy rovarriasztó eszközre lenne szüksége, a Suni Kft. webáruházában számos terméket találhat. Válassza ki az igényeihez passzoló készülékeket és eszközöket, és intsen búcsút a rovarok és rágcsálók okozta károknak!

Következő cikkünk: 

Nyári kertápolási teendők

Tartalomhoz tartozó címkék: kártevő riasztás kertápolás